paliwo 99+ oktan w Chorwacji

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Maciusiowy

paliwo 99+ oktan w Chorwacji

Post autor: Maciusiowy »

pytanie jest proste: czy ktoś może mi powiedzieć, czy na stacjach benzynowych w Chorwacji dostanę paliwo 99+ oktanowe? chodzi mi o odpowiednik V-Power Racing (jako, że Chorwacji Shella ni ma).
dzięki
Awatar użytkownika
Kuner
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
Kontakt:

Re: paliwo 99+ oktan w Chorwacji

Post autor: Kuner »

Może weź że sobą dodatek millersa.
http://www.swiatMINI.pl
Niezależny serwis samochodów MINI

Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.

tel. 665 885 775; 690 094 000
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: A45 AMG

Post autor: bob.dsk »

Maciusiowy pisze:pytanie jest proste: czy ktoś może mi powiedzieć, czy na stacjach benzynowych w Chorwacji dostanę paliwo 99+ oktanowe? chodzi mi o odpowiednik V-Power Racing (jako, że Chorwacji Shella ni ma).
dzięki
Chyba tylko kanister :/
R56 239km 342nm
Maciusiowy

ale pewny jesteś że nie ma czy zgadujesz?
Awatar użytkownika
szalik
Nowy
Nowy
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: szalik »

a poco Ci kolego to 99+ ?
Maciusiowy

mam samochód zestrojony na takim paliwie, a silniki R56 znane są z dużej czułości na paliwo i nie zwykły cofać zapłonu.
Olo

Post autor: Olo »

Czyli rozumiem, ze wziales probke paliwa owego V Power Racing i zbadales ze owa probka ma powyzej 99 oktanow... Nie wierz nigdy na stacji w to co mowia i pisza. Mini prawidlowo jezdzi na normalen 98 ja tankuje na BP jaka ultimate ale to tylko nazwa marketingowa tak naprawde nic wiecej w tych paliwach. Tankowalem V Power Racing przez miesiac co kilka dni na full i to co zauwazylem to strasznie glosna prace silnika zawory sie tak trzaskaly ze szok. W 4turbo w katowicach odradzaja te paliwo bo nie ma w nim nic specjalnego tak naprawde a czasem moze wyrzadzic szkody niz pomoc. Po zjezdzenaiu calego V Power R + zaczalem zalewac na BP 98 Ultimate i auto zaczelo normalnie pracowac a roznica w mocy tak naprawde zadna wiec nie widze tankowania czegos drozszego o 70gr skoro roznica jest taka ze tylko tobie sie wydaje ze jest mocniejsze a nie jest.

Najlepiej zatankoj fure V Power Racing i jezdz na hamownie potem zlej i zalem PB 98 Ultimate i zobacz jakie moce na jakim paliwe osiagles. Bo moim zdaniem dla samej satysfakcji ze sie tankuje na Shellu VPR+ nie warto tyle przeplacac chyba, ze ktos lubi to juz jego sprawa :)
Maciusiowy

ale to nie kwestia mocy, ale spalania stukowego...skoro silnik jest mocno wykręcony, trzeba lać dobre paliwo i to rozumiem, o :)

Wracając do tematu - ktoś? coś?
Olo

Zalezy co uwazamy za mocno. Dla mnie mocno to jest z 2.0 FSI 265 wskoczyc na 565KM i to jest mocno :) ale ok

I tak nie wiadomo jakiej jakosci jest to paliwo na stacjach ani ile naprawde ma oktanow ja juz sie raz spotkalem z tym ze 98 i 95 szlo z jednego zbiornika a cena sie roznica i ma sie ta swiadomosc ze sie niby tankuje lepsze dzisiaj oszukuja wszedzie tak naprawde i tego sie nie upilnuje. Trzeba by z labolatorium na stacje podjezdzac
AleXander
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: AleXander »

Olo, proste pytanie zostało zadane a Ty napisałeś 2 referaty (oczywiste oczywistości do tego). Czy naprawdę były potrzebne? Zastanów się...

Olo pisze:Zalezy co uwazamy za mocno. Dla mnie mocno to jest z 2.0 FSI 265 wskoczyc na 565KM i to jest mocno :) ale ok
facepalm
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: A45 AMG

Post autor: bob.dsk »

Uwielbiam te dywagacje !! facepalm

Proste pytanie prosta odpowiedz!
R56 239km 342nm
Olo

AleXander pisze:Olo, proste pytanie zostało zadane a Ty napisałeś 2 referaty (oczywiste oczywistości do tego). Czy naprawdę były potrzebne? Zastanów się...

Olo pisze:Zalezy co uwazamy za mocno. Dla mnie mocno to jest z 2.0 FSI 265 wskoczyc na 565KM i to jest mocno :) ale ok
facepalm
Bardziej sie mozna zastanawiac czy jest potrzebny temat tego typu skoro to co napisalem jest dla wszystkich oczywiste a tak naprawde nikt nic nie wie potem... facepalm
AleXander
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Olo pisze:
AleXander pisze:Olo, proste pytanie zostało zadane a Ty napisałeś 2 referaty (oczywiste oczywistości do tego). Czy naprawdę były potrzebne? Zastanów się...

facepalm
Bardziej sie mozna zastanawiac czy jest potrzebny temat tego typu skoro to co napisalem jest dla wszystkich oczywiste a tak naprawde nikt nic nie wie potem... facepalm
Jest potrzebny bo nie wiem czy Maciek znowu chce lawetować MINI 1300km z Chorwacji przez brak odpowiedniego paliwa - czego Ci nie życzę.
Olo

Zawsze istnieje opcja kanistra i zatankowania na stacji przed chrowacja w innym kraju tyle, ze nam zajmie miejsce w aucie niepotrzebnie... Tylko jakie to paliwo bedzie nie wiadomo do konca. Bardzo dobre paliwo jest w DE na Aralu i po zatankowaniu fury u Nas tym samym paliwem a w DE auto po niemieckim paliwie lepiej jezdzi i bardziej dynamiczne jest.
AleXander
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Olo pisze:Zawsze istnieje opcja kanistra i zatankowania na stacji przed chrowacja w innym kraju tyle, ze nam zajmie miejsce w aucie niepotrzebnie... Tylko jakie to paliwo bedzie nie wiadomo do konca.
:lol:
Olo pisze:Bardzo dobre paliwo jest w DE na Aralu i po zatankowaniu fury u Nas tym samym paliwem a w DE auto po niemieckim paliwie lepiej jezdzi i bardziej dynamiczne jest.
Kur#a wkleje to jeszcze raz bo widzę, ze nie zrozumiałeś nadal:
Maciusiowy pisze:czy na stacjach benzynowych w Chorwacji dostanę paliwo 99+ oktanowe?
a teraz już łopatologicznie:

Zakładam, że Maćka ch#j obchodzi paliwo w Wenezuali, Niemczech czy Dubaju...

Seriously, jak nie masz nic do napisania w temacie to zwyczajnie nie pisz :wink:
ODPOWIEDZ