paliwo 99+ oktan w Chorwacji
paliwo 99+ oktan w Chorwacji
pytanie jest proste: czy ktoś może mi powiedzieć, czy na stacjach benzynowych w Chorwacji dostanę paliwo 99+ oktanowe? chodzi mi o odpowiednik V-Power Racing (jako, że Chorwacji Shella ni ma).
dzięki
dzięki
- Kuner
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
- Kontakt:
Re: paliwo 99+ oktan w Chorwacji
Może weź że sobą dodatek millersa.
http://www.swiatMINI.pl
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Chyba tylko kanister :/Maciusiowy pisze:pytanie jest proste: czy ktoś może mi powiedzieć, czy na stacjach benzynowych w Chorwacji dostanę paliwo 99+ oktanowe? chodzi mi o odpowiednik V-Power Racing (jako, że Chorwacji Shella ni ma).
dzięki
R56 239km 342nm
mam samochód zestrojony na takim paliwie, a silniki R56 znane są z dużej czułości na paliwo i nie zwykły cofać zapłonu.
Czyli rozumiem, ze wziales probke paliwa owego V Power Racing i zbadales ze owa probka ma powyzej 99 oktanow... Nie wierz nigdy na stacji w to co mowia i pisza. Mini prawidlowo jezdzi na normalen 98 ja tankuje na BP jaka ultimate ale to tylko nazwa marketingowa tak naprawde nic wiecej w tych paliwach. Tankowalem V Power Racing przez miesiac co kilka dni na full i to co zauwazylem to strasznie glosna prace silnika zawory sie tak trzaskaly ze szok. W 4turbo w katowicach odradzaja te paliwo bo nie ma w nim nic specjalnego tak naprawde a czasem moze wyrzadzic szkody niz pomoc. Po zjezdzenaiu calego V Power R + zaczalem zalewac na BP 98 Ultimate i auto zaczelo normalnie pracowac a roznica w mocy tak naprawde zadna wiec nie widze tankowania czegos drozszego o 70gr skoro roznica jest taka ze tylko tobie sie wydaje ze jest mocniejsze a nie jest.
Najlepiej zatankoj fure V Power Racing i jezdz na hamownie potem zlej i zalem PB 98 Ultimate i zobacz jakie moce na jakim paliwe osiagles. Bo moim zdaniem dla samej satysfakcji ze sie tankuje na Shellu VPR+ nie warto tyle przeplacac chyba, ze ktos lubi to juz jego sprawa
Najlepiej zatankoj fure V Power Racing i jezdz na hamownie potem zlej i zalem PB 98 Ultimate i zobacz jakie moce na jakim paliwe osiagles. Bo moim zdaniem dla samej satysfakcji ze sie tankuje na Shellu VPR+ nie warto tyle przeplacac chyba, ze ktos lubi to juz jego sprawa

ale to nie kwestia mocy, ale spalania stukowego...skoro silnik jest mocno wykręcony, trzeba lać dobre paliwo i to rozumiem, o 
Wracając do tematu - ktoś? coś?

Wracając do tematu - ktoś? coś?
Zalezy co uwazamy za mocno. Dla mnie mocno to jest z 2.0 FSI 265 wskoczyc na 565KM i to jest mocno
ale ok
I tak nie wiadomo jakiej jakosci jest to paliwo na stacjach ani ile naprawde ma oktanow ja juz sie raz spotkalem z tym ze 98 i 95 szlo z jednego zbiornika a cena sie roznica i ma sie ta swiadomosc ze sie niby tankuje lepsze dzisiaj oszukuja wszedzie tak naprawde i tego sie nie upilnuje. Trzeba by z labolatorium na stacje podjezdzac

I tak nie wiadomo jakiej jakosci jest to paliwo na stacjach ani ile naprawde ma oktanow ja juz sie raz spotkalem z tym ze 98 i 95 szlo z jednego zbiornika a cena sie roznica i ma sie ta swiadomosc ze sie niby tankuje lepsze dzisiaj oszukuja wszedzie tak naprawde i tego sie nie upilnuje. Trzeba by z labolatorium na stacje podjezdzac
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Olo, proste pytanie zostało zadane a Ty napisałeś 2 referaty (oczywiste oczywistości do tego). Czy naprawdę były potrzebne? Zastanów się...

Olo pisze:Zalezy co uwazamy za mocno. Dla mnie mocno to jest z 2.0 FSI 265 wskoczyc na 565KM i to jest mocnoale ok

- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Uwielbiam te dywagacje !!
Proste pytanie prosta odpowiedz!

Proste pytanie prosta odpowiedz!
R56 239km 342nm
Bardziej sie mozna zastanawiac czy jest potrzebny temat tego typu skoro to co napisalem jest dla wszystkich oczywiste a tak naprawde nikt nic nie wie potem...AleXander pisze:Olo, proste pytanie zostało zadane a Ty napisałeś 2 referaty (oczywiste oczywistości do tego). Czy naprawdę były potrzebne? Zastanów się...
Olo pisze:Zalezy co uwazamy za mocno. Dla mnie mocno to jest z 2.0 FSI 265 wskoczyc na 565KM i to jest mocnoale ok

-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Jest potrzebny bo nie wiem czy Maciek znowu chce lawetować MINI 1300km z Chorwacji przez brak odpowiedniego paliwa - czego Ci nie życzę.Olo pisze:Bardziej sie mozna zastanawiac czy jest potrzebny temat tego typu skoro to co napisalem jest dla wszystkich oczywiste a tak naprawde nikt nic nie wie potem...AleXander pisze:Olo, proste pytanie zostało zadane a Ty napisałeś 2 referaty (oczywiste oczywistości do tego). Czy naprawdę były potrzebne? Zastanów się...
Zawsze istnieje opcja kanistra i zatankowania na stacji przed chrowacja w innym kraju tyle, ze nam zajmie miejsce w aucie niepotrzebnie... Tylko jakie to paliwo bedzie nie wiadomo do konca. Bardzo dobre paliwo jest w DE na Aralu i po zatankowaniu fury u Nas tym samym paliwem a w DE auto po niemieckim paliwie lepiej jezdzi i bardziej dynamiczne jest.
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Olo pisze:Zawsze istnieje opcja kanistra i zatankowania na stacji przed chrowacja w innym kraju tyle, ze nam zajmie miejsce w aucie niepotrzebnie... Tylko jakie to paliwo bedzie nie wiadomo do konca.

Kur#a wkleje to jeszcze raz bo widzę, ze nie zrozumiałeś nadal:Olo pisze:Bardzo dobre paliwo jest w DE na Aralu i po zatankowaniu fury u Nas tym samym paliwem a w DE auto po niemieckim paliwie lepiej jezdzi i bardziej dynamiczne jest.
a teraz już łopatologicznie:Maciusiowy pisze:czy na stacjach benzynowych w Chorwacji dostanę paliwo 99+ oktanowe?
Zakładam, że Maćka ch#j obchodzi paliwo w Wenezuali, Niemczech czy Dubaju...
Seriously, jak nie masz nic do napisania w temacie to zwyczajnie nie pisz