Dokładnie, wiem że o gustach się nie dyskutuje ale wywal te fele jak najszybciejBrennt pisze:czarne felgi bez rantu to juz przegiecie troche jak drewniane kola w karocy
BMW MCS R56 by Olo
Moderator: flapjck1
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Re: BMW MCS R56 by Olo
R56 239km 342nm
wszystko zalezy od tego jak na to patrzymy ja patrze na to oczami zachodu a mianowicie niemiec tam to jest norma w szcezgolnosci na air ride gdzie kola calkowicie wchodza w nadkola albo chociazby gwinty poskrecane na maxa.
Wpadniejcie na muchowiec w tym roku 7-8 wrzesien katowice lotnisko to zobaczycie same takie auto:
http://www.schnasti.de/POTD/IMG/Felgen/ ... 20Nuvo.jpg
Co do felg to spokojnie na swoje ranty czekam juz od lutego narazie kupilem te felgi bo to bylo w miare szybko dostepne ale na tych felgach i skreconym gwincie na maxa nie da sie jezdzic bo ociera co innego jak je ktos zalozy na seryjne zawieszenie wtedy wyglada to tak:
http://www.ls-cardesign.de/bilder/950x6 ... 704269.jpg
dla mnie koza za wysoko za duza szpara juz nie wposmne o seryjnym mini bo tutaj jest obiznony zdeka na gwincie z kw.
Na poczatku mini bylo ok ale ale jak wiedzialem ze moze byc sztywniej i jeszcze bardziej 3mac sie drogi odrazu postanowilme to zmienic.
Tak jak mowie wszystko jest kwestia gustu wiekszosci sie to nie podoba a ludzia ktorzy jak ja w tym siedza i obcuja z takimi autami na codzien to norma i nie dziwie wcale i jak mowie na tych felgach bez nowych dolnych wachaczy z regulacja kontow nie da sie obnizyc go zeby jezdzic normalnie do tego poziomu dlatego jest lekka szpakra teraz pomiedzy kolem a nadkolem ale jak mowie dla mnie to i tak za duzo bo mnie fascynuja naciagniete opony itp. rzeczy
Wpadniejcie na muchowiec w tym roku 7-8 wrzesien katowice lotnisko to zobaczycie same takie auto:
http://www.schnasti.de/POTD/IMG/Felgen/ ... 20Nuvo.jpg
Co do felg to spokojnie na swoje ranty czekam juz od lutego narazie kupilem te felgi bo to bylo w miare szybko dostepne ale na tych felgach i skreconym gwincie na maxa nie da sie jezdzic bo ociera co innego jak je ktos zalozy na seryjne zawieszenie wtedy wyglada to tak:
http://www.ls-cardesign.de/bilder/950x6 ... 704269.jpg
dla mnie koza za wysoko za duza szpara juz nie wposmne o seryjnym mini bo tutaj jest obiznony zdeka na gwincie z kw.
Na poczatku mini bylo ok ale ale jak wiedzialem ze moze byc sztywniej i jeszcze bardziej 3mac sie drogi odrazu postanowilme to zmienic.
Tak jak mowie wszystko jest kwestia gustu wiekszosci sie to nie podoba a ludzia ktorzy jak ja w tym siedza i obcuja z takimi autami na codzien to norma i nie dziwie wcale i jak mowie na tych felgach bez nowych dolnych wachaczy z regulacja kontow nie da sie obnizyc go zeby jezdzic normalnie do tego poziomu dlatego jest lekka szpakra teraz pomiedzy kolem a nadkolem ale jak mowie dla mnie to i tak za duzo bo mnie fascynuja naciagniete opony itp. rzeczy
- t_scarf
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Brennt pisze:lifestyle lifestylem, ale 18''cali i to jeszcze wsadzone w nadkole wyglada jak citroen xm po wypadku...
ten na srebrnych może być
Ale 18 cali to nie jest w Mini jakis wyczyn co innego jakbym wrzucil 20 cali a da sie to zrobic bezproblemowo
taka prawda po co sie oklamywac i zyc w zaklamaniu albo z klapkami na oczach... Jakosc wprowadzila Japonia czyli kochane ISO a co najlepsze u nich nigdzie nie ma tych certyfikatow i zadna firma nie ma ISO to jest w tym cudowne a czemu zgadnijcie...Mayon pisze:ach ta szczerość...Olo pisze:Pracuje przy atestach i jakosci wiec wiem jak to wyglada w rzeczywistosci. Papier wszystko przyjmie…
A tak poza konkursem wczoraj na spontanie:
- Załączniki
-
- DSC_0001.jpg (163.97 KiB) Przejrzano 2617 razy
-
- DSC_0004.jpg (154.73 KiB) Przejrzano 2617 razy
-
- DSC_0005.jpg (112.65 KiB) Przejrzano 2617 razy
cd...
- Załączniki
-
- DSC_0015.jpg (108.48 KiB) Przejrzano 2613 razy
-
- DSC_0017.jpg (129.97 KiB) Przejrzano 2613 razy
-
- DSC_0021.jpg (95.83 KiB) Przejrzano 2613 razy
cd2...
- Załączniki
-
- DSC_0022.jpg (120.54 KiB) Przejrzano 2609 razy
-
- DSC_0072.jpg (101.74 KiB) Przejrzano 2609 razy
-
- DSC_0080.jpg (92.1 KiB) Przejrzano 2609 razy
cd3...
- Załączniki
-
- DSC_0081.jpg (86.48 KiB) Przejrzano 2606 razy
-
- DSC_0086.jpg (76.25 KiB) Przejrzano 2606 razy
najsss ! i jak najbardziej auto na plus widać konsekwencję w działaniu i koncepcję a nie co się uda taniej kupić to wio założyć na auto i wychodzi auto niczym choinka z tesco o zapachu kokosowym
normalnie nie wierze, ze ktos w tym kraju potrafi R56 porzadnie ogarnac, a nie tylko gadac o tuningu, przerobkach itp jak wieszosc na tym forum
good job!
good job!
- t_scarf
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Tutaj jeszcze wygląda jak człowiek Na tamtym jednym zdjęciu było po prostu za nisko. Tylko nie pisz, że nie ma czegoś takiego jak "za nisko" dla Ciebie
Bylo w hondzie jak gosciu od lekko wystajacej studzienki na drodze ucial srube od miski olejowej takze to bylo nisko i laweta na dzien dobry - kto robi takie wysokie studzienki hahat_scarf pisze:Tutaj jeszcze wygląda jak człowiek Na tamtym jednym zdjęciu było po prostu za nisko. Tylko nie pisz, że nie ma czegoś takiego jak "za nisko" dla Ciebie
A tak teraz na serio, wlasnie wpadla dziaj nowa koncepcja, wywalam konsowki tlumika owalne tylne ktore malowalem na czarno o ile pozwola wymiary owej koncowki:
http://allegro.pl/koncowka-wydechu-r7-1 ... 01065.html
Wleci owa koncowka tylko musze koncowy tlumik odczepic i dac do spawania na jedna duza koncowke po czym leci wszystko do malowania proszkowego oczywiscie na czarno, mam nadzieje ze moja nowa wizja wypali jak trzeba i nic niespodziewanego nie wyskoczy jak co kazdy pomysl…
Dzieki ale to jeszcze nie jest to co bym chcial… Musi byc felga z polerowanym rantem, mam nadzieje ze w koncu wpadnie w posiadanie dlugo oczekiwanan felga z roty…
Mysle jeszcze jak tu wymienic szyby boczne bez przyciemnienia zeby byly na czysto ale trzeba by kupic nowe 2 boczne i je wkleci prawde mowiac
OT: jesli ktos by byl zainteresowany bede sprzedawal felgi aktualnie ktore mam na aucie 18x8 et35 i oczywiscie otwor centrujacy na dystansach 56,1 jak i rozstaw srub 4x100.
Cena: 1999zl do negocjacji (felgi maja okolo 1 miesiaca, cena za nowe to 3200zl plusz wysylka z niemiec)
Cena: 1999zl do negocjacji (felgi maja okolo 1 miesiaca, cena za nowe to 3200zl plusz wysylka z niemiec)
Piekne to Twoje Mini Olo. Zrobione ze smakiem na OEM+. To mi się podoba.
Osobiście końcówek tłumika bym nie ruszał, a na pewno nie na tą co pokazałeś. Ona nie pasuje do tak dobrze zrobionego auta.
Miło zobaczyć też chłopaków z VAG. Sam działam w temacie właśnie VW(bo mini żony także go tylko delikatnie ulepszam) a stuningowany jest passat.
Nie mniej jednak śmiem twierdzić że Twój miniak jest w polskiej czołówce.
Osobiście końcówek tłumika bym nie ruszał, a na pewno nie na tą co pokazałeś. Ona nie pasuje do tak dobrze zrobionego auta.
Miło zobaczyć też chłopaków z VAG. Sam działam w temacie właśnie VW(bo mini żony także go tylko delikatnie ulepszam) a stuningowany jest passat.
Wszystkie mini maja po 2jna koncowke dlatego chce to zmienic i zrobic inaczej:Lolo pisze:Piekne to Twoje Mini Olo. Zrobione ze smakiem na OEM+. To mi się podoba.
http://www.youtube.com/watch?v=qyyw7QsXeAA
Tak to bedzie wygladac tylko oczywiscie na czarno caly wydech bedzie zrobiony