BMW MCS R56 by Olo

Część forum poświęcona naszym Miniakom. Zanim założysz nowy post, zapoznaj sie z panującymi tu zasadami.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: A45 AMG

Re: BMW MCS R56 by Olo

Post autor: bob.dsk »

Brennt pisze:czarne felgi bez rantu to juz przegiecie :P troche jak drewniane kola w karocy :roll:
Dokładnie, wiem że o gustach się nie dyskutuje ale wywal te fele jak najszybciej
R56 239km 342nm
Olo

Post autor: Olo »

wszystko zalezy od tego jak na to patrzymy ja patrze na to oczami zachodu a mianowicie niemiec tam to jest norma w szcezgolnosci na air ride gdzie kola calkowicie wchodza w nadkola albo chociazby gwinty poskrecane na maxa.

Wpadniejcie na muchowiec w tym roku 7-8 wrzesien katowice lotnisko to zobaczycie same takie auto:

http://www.schnasti.de/POTD/IMG/Felgen/ ... 20Nuvo.jpg

Co do felg to spokojnie na swoje ranty czekam juz od lutego narazie kupilem te felgi bo to bylo w miare szybko dostepne ale na tych felgach i skreconym gwincie na maxa nie da sie jezdzic bo ociera co innego jak je ktos zalozy na seryjne zawieszenie wtedy wyglada to tak:

http://www.ls-cardesign.de/bilder/950x6 ... 704269.jpg

dla mnie koza :) za wysoko za duza szpara juz nie wposmne o seryjnym mini bo tutaj jest obiznony zdeka na gwincie z kw.

Na poczatku mini bylo ok ale ale jak wiedzialem ze moze byc sztywniej i jeszcze bardziej 3mac sie drogi odrazu postanowilme to zmienic.

Tak jak mowie wszystko jest kwestia gustu wiekszosci sie to nie podoba a ludzia ktorzy jak ja w tym siedza i obcuja z takimi autami na codzien to norma i nie dziwie wcale i jak mowie na tych felgach bez nowych dolnych wachaczy z regulacja kontow nie da sie obnizyc go zeby jezdzic normalnie do tego poziomu dlatego jest lekka szpakra teraz pomiedzy kolem a nadkolem ale jak mowie dla mnie to i tak za duzo bo mnie fascynuja naciagniete opony itp. rzeczy :)
Awatar użytkownika
t_scarf
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: t_scarf »

Brennt pisze:lifestyle lifestylem, ale 18''cali i to jeszcze wsadzone w nadkole wyglada jak citroen xm po wypadku...
:lol:

ten na srebrnych może być :wink:
Olo

Ale 18 cali to nie jest w Mini jakis wyczyn :) co innego jakbym wrzucil 20 cali a da sie to zrobic bezproblemowo :D
Olo

Mayon pisze:
Olo pisze:Pracuje przy atestach i jakosci wiec wiem jak to wyglada w rzeczywistosci. Papier wszystko przyjmie…
ach ta szczerość...
taka prawda po co sie oklamywac i zyc w zaklamaniu albo z klapkami na oczach... Jakosc wprowadzila Japonia czyli kochane ISO a co najlepsze u nich nigdzie nie ma tych certyfikatow i zadna firma nie ma ISO to jest w tym cudowne a czemu zgadnijcie...

A tak poza konkursem wczoraj na spontanie:
Załączniki
DSC_0001.jpg
DSC_0001.jpg (163.97 KiB) Przejrzano 2612 razy
DSC_0004.jpg
DSC_0004.jpg (154.73 KiB) Przejrzano 2612 razy
DSC_0005.jpg
DSC_0005.jpg (112.65 KiB) Przejrzano 2612 razy
Olo

cd...
Załączniki
DSC_0015.jpg
DSC_0015.jpg (108.48 KiB) Przejrzano 2608 razy
DSC_0017.jpg
DSC_0017.jpg (129.97 KiB) Przejrzano 2608 razy
DSC_0021.jpg
DSC_0021.jpg (95.83 KiB) Przejrzano 2608 razy
Olo

cd2...
Załączniki
DSC_0022.jpg
DSC_0022.jpg (120.54 KiB) Przejrzano 2604 razy
DSC_0072.jpg
DSC_0072.jpg (101.74 KiB) Przejrzano 2604 razy
DSC_0080.jpg
DSC_0080.jpg (92.1 KiB) Przejrzano 2604 razy
Olo

cd3...
Załączniki
DSC_0081.jpg
DSC_0081.jpg (86.48 KiB) Przejrzano 2601 razy
DSC_0086.jpg
DSC_0086.jpg (76.25 KiB) Przejrzano 2601 razy
Tomi

Post autor: Tomi »

najsss ! i jak najbardziej auto na plus :) widać konsekwencję w działaniu i koncepcję a nie co się uda taniej kupić to wio założyć na auto i wychodzi auto niczym choinka z tesco o zapachu kokosowym :)
ress
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: ress »

normalnie nie wierze, ze ktos w tym kraju potrafi R56 porzadnie ogarnac, a nie tylko gadac o tuningu, przerobkach itp jak wieszosc na tym forum

good job!
Awatar użytkownika
t_scarf
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: t_scarf »

Tutaj jeszcze wygląda jak człowiek :wink: Na tamtym jednym zdjęciu było po prostu za nisko. Tylko nie pisz, że nie ma czegoś takiego jak "za nisko" dla Ciebie :smile:
Olo

t_scarf pisze:Tutaj jeszcze wygląda jak człowiek :wink: Na tamtym jednym zdjęciu było po prostu za nisko. Tylko nie pisz, że nie ma czegoś takiego jak "za nisko" dla Ciebie :smile:
Bylo w hondzie jak gosciu od lekko wystajacej studzienki na drodze ucial srube od miski olejowej :) takze to bylo nisko :D i laweta na dzien dobry - kto robi takie wysokie studzienki haha

A tak teraz na serio, wlasnie wpadla dziaj nowa koncepcja, wywalam konsowki tlumika owalne tylne ktore malowalem na czarno o ile pozwola wymiary owej koncowki:

http://allegro.pl/koncowka-wydechu-r7-1 ... 01065.html

Wleci owa koncowka tylko musze koncowy tlumik odczepic i dac do spawania na jedna duza koncowke po czym leci wszystko do malowania proszkowego oczywiscie na czarno, mam nadzieje ze moja nowa wizja wypali jak trzeba i nic niespodziewanego nie wyskoczy jak co kazdy pomysl…

Dzieki ale to jeszcze nie jest to co bym chcial… Musi byc felga z polerowanym rantem, mam nadzieje ze w koncu wpadnie w posiadanie dlugo oczekiwanan felga z roty…

Mysle jeszcze jak tu wymienic szyby boczne bez przyciemnienia zeby byly na czysto ale trzeba by kupic nowe 2 boczne i je wkleci prawde mowiac
Olo

OT: jesli ktos by byl zainteresowany bede sprzedawal felgi aktualnie ktore mam na aucie 18x8 et35 i oczywiscie otwor centrujacy na dystansach 56,1 jak i rozstaw srub 4x100.

Cena: 1999zl do negocjacji (felgi maja okolo 1 miesiaca, cena za nowe to 3200zl plusz wysylka z niemiec)
Lolo

Post autor: Lolo »

Piekne to Twoje Mini Olo. Zrobione ze smakiem na OEM+. To mi się podoba.

Osobiście końcówek tłumika bym nie ruszał, a na pewno nie na tą co pokazałeś. Ona nie pasuje do tak dobrze zrobionego auta.

Miło zobaczyć też chłopaków z VAG. Sam działam w temacie właśnie VW(bo mini żony także go tylko delikatnie ulepszam) a stuningowany jest passat.

Nie mniej jednak śmiem twierdzić że Twój miniak jest w polskiej czołówce.
Olo

Lolo pisze:Piekne to Twoje Mini Olo. Zrobione ze smakiem na OEM+. To mi się podoba.

Osobiście końcówek tłumika bym nie ruszał, a na pewno nie na tą co pokazałeś. Ona nie pasuje do tak dobrze zrobionego auta.

Miło zobaczyć też chłopaków z VAG. Sam działam w temacie właśnie VW(bo mini żony także go tylko delikatnie ulepszam) a stuningowany jest passat.

Nie mniej jednak śmiem twierdzić że Twój miniak jest w polskiej czołówce.
Wszystkie mini maja po 2jna koncowke dlatego chce to zmienic i zrobic inaczej:

http://www.youtube.com/watch?v=qyyw7QsXeAA

Tak to bedzie wygladac tylko oczywiscie na czarno caly wydech bedzie zrobiony
ODPOWIEDZ