Witam z Bydgoszczy,
Jestem nowy, więc zaczynam od przywitania. Właścicielem MINI One (1.6 benzyna, 90KM) jestem od 3. tygodni. Samochodzik z rocznika 2003, więc ma kilka usterek w związku z czym będę potrzebował trochę Waszego wsparcia merytorycznego, by wyprowadzić autko na prostą. Z góry dzięki za pomoc!
Do rzeczy: biegi ciężko wchodzą, a R i 1 czasami lubią wyskoczyć. Jest wyciek po korku skrzyni, więc może to być kwestia płynu (a raczej jego niedostatku). Mechanik poinformował mnie jednak, że pozacierane cięgła wybieraka też mają swój udział w ciężkiej pracy drążka, w zw. z czym zalecił wymianę.
Tu pytanie: Czy wybierak od nowszego MINI po 2006r. będzie pasował do R50 z 2003r.? Ciekawi mnie to bo za dobre pieniądze widziałem do kupienia cały wybierak z gałką, która u mnie trochę się wyrobiła - gumka z cyferkami się klei.
Pozdrawiam
Wybierak do MINI R50 czy pasuje od R56?
- Kuner
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
- Kontakt:
Re: Wybierak do MINI R50 czy pasuje od R56?
Nie, nie będzie pasował.Airborne pisze: Tu pytanie: Czy wybierak od nowszego MINI po 2006r. będzie pasował do R50 z 2003r.? Ciekawi mnie to bo za dobre pieniądze widziałem do kupienia cały wybierak z gałką, która u mnie trochę się wyrobiła - gumka z cyferkami się klei.
http://www.swiatMINI.pl
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000