Witam,
Dziś, przejechałem się autem żony - Mini z tematu w automacie (zdaje się ze niestety CVT).
Samochód R50 z 2006r 1,6 - ten najsłabszy z tego co wiem.
Objaw jest taki: jadę między 40-80 km/h przy ok 3000 - 3300 rpm, odpuszczam pedał "gazu" i.... obroty lekko się ZWIĘKSZAJĄ, po czym spadają na mniej więcej poziom z przed odpuszczenia "gazu" i utrzymują się... co dziwne samochód zwalnia ale obroty są utrzymywane.... jak zacznę hamować czy też samochód jedzie już bardzo wolno to obroty spadają.... Nie wiem czy dobrze jestem w stanie oddać ten stan słowami ale może ktoś mający trochę wiedzy będzie wiedział o co chodzi.
Oczywiście stan nie jest normalny i że coś mi się wydaje. Nie jeździłem tym samochodem co prawda kilka miesięcy ale jestem pewien że wcześniej tech objawów nie było. Sam też używam automatu ale w A6 i tam po odpuszczeniu gazu czuje że obroty spadają i hamuję silnikiem.
Czy to już koniec tej skrzyni będzie? Auto przejechało niecałe 30 tyś km. Nie wiem ile w tym prawdy ale 2 lata temu przy zakupie miało 23tys km i ze stanu samochodu, opinii mechanika wydawać może się to prawdą - ale jak jest nie wiem.
Dodatkowo napiszę jeszcze tylko że przy ruszaniu, od zawsze kiedy mamy ten samochód, czuć było lekkie szarpnięcie przy ruszaniu i później wrażenie że sprzęgło lekko się ślizga....te objawy uważałem za normalne.
Możecie polecić ewentualnie jakiś warsztat w Warszawie czy okolicach który będzie znał się w tym temacie?
Pozdrawiam,
Przemek
Mini BMW R50 problem z automatyczna skrzynią biegów?
- Kuner
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
- Kontakt:
Re: Mini BMW R50 problem z automatyczna skrzynią biegów?
Czy "check" się świeci? Pierwsza opcja to podpięcie do kompa i sprawdzenie parametrów skrzyni
Druga to... 601 310 540 - Michał. Mieści się z 5 km za Nadarzynem. Współpracuje z nim i poza odległymi terminami to nie znalazłem gościa który tak ogarnia skrzynie, a współpracowałem z wieloma osobami w tym temacie.

Druga to... 601 310 540 - Michał. Mieści się z 5 km za Nadarzynem. Współpracuje z nim i poza odległymi terminami to nie znalazłem gościa który tak ogarnia skrzynie, a współpracowałem z wieloma osobami w tym temacie.
http://www.swiatMINI.pl
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
o kim piszesz? rusiec? mlochow? czy bukowka?Kuner pisze:Czy "check" się świeci? Pierwsza opcja to podpięcie do kompa i sprawdzenie parametrów skrzyni![]()
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Kuner
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
- Kontakt:
Bukowka.
http://www.swiatMINI.pl
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
dopsz, bo już się przestraszyłem 
to kilometrow więcej, bo z 10, ale reszta się zgadza

to kilometrow więcej, bo z 10, ale reszta się zgadza

Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Hey,
Skrzynia mechanicznie sprawna.
Zero opiłków w oleju i filtrze.
Objawy nadal te same.....
Jakies dalsze podpowiedzi? Może pojadę do autoryzowane serwisu i za kilka stówek zdiagnozują problem?
pozdrawiam,
krzemo
Skrzynia mechanicznie sprawna.
Zero opiłków w oleju i filtrze.
Objawy nadal te same.....
Jakies dalsze podpowiedzi? Może pojadę do autoryzowane serwisu i za kilka stówek zdiagnozują problem?
pozdrawiam,
krzemo