Airbag pasażera - wymiana

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Bartek666

Airbag pasażera - wymiana

Post autor: Bartek666 »

Witam. Czy ktoś z was wymieniał poduszkę powietrzną pasażera w mini one 1 gen.? Potrzebuję małej porady jak się do niej dobrać. Czy dostanę się do niej wykręcając schowek, czy będę musiał odkręcać deskę rozdzielczą ?
Awatar użytkownika
Bzyq
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MC R50

Re: Airbag pasażera - wymiana

Post autor: Bzyq »

Bartek666 pisze:Witam. Czy ktoś z was wymieniał poduszkę powietrzną pasażera w mini one 1 gen.? Potrzebuję małej porady jak się do niej dobrać. Czy dostanę się do niej wykręcając schowek, czy będę musiał odkręcać deskę rozdzielczą ?
Nie wymieniałem nigdy ale podejrzewam, że musisz zacząć od odkręcenia wkrętów, które są od spodu deski wtedy może będzie się dało jakoś ją po bokach podważyć i wyjdzie. Mam nadzieje, że nie będziesz jej musiał rozbierać jak Phantomas - w tym temacie foto.
Bzyku
hz10

Post autor: hz10 »

musisz zdjąć z boków plastikowe zaślepki odkręcić góre deski zdemontować ją i dopiero uda ci sie wymontować poduszke.
Bartek666

Post autor: Bartek666 »

hz10 pisze:musisz zdjąć z boków plastikowe zaślepki odkręcić góre deski zdemontować ją i dopiero uda ci sie wymontować poduszke.
Dzięki za info, tak właśnie myślałem, lecz liczyłem na to, że znajdzie się jakiś szybszy sposób :wink:
ODPOWIEDZ