R53, gaśnie na wysprzęgleniu
R53, gaśnie na wysprzęgleniu
Witam, niemiło mnie zaskoczył dzisiaj miniak... ZDazylem dojechac nastacje, zatankować, odjechałem, dojechałęm do pierwszych świateł i bach... Jak tylko go wysprzęglę schodzą obroty, silnik gaśnie. Podczas jazdy, na poszczególnych biegach nie ma problemu. Ktoś się spotkał z tym problemem u siebie?
Re: R53, gaśnie na wysprzęgleniu
Sry, za double posta. Czy to może być problem z przepustnicą?
Hmm, niby zwykle tankuję na tym Statoilu koło mnie. Cóż, spróbować nie zaszkodzi (szczerze wolałbym taka wersje :d)
- Alfik30
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Cooper S - R53
Keżeli nie paliwo to obstawiałbym problem z alternatorem lub akumulatorem. Jedź do elektryka niech posprawdza napięcia ładowania.
Przeszło. Kiedyś mechanik jak wymienialiśmy filtr paliwa odkręcił pokrywę i nawpieprzał mi syfu do baku. Miałem dzisiaj baaardzo mało paliwa na rezerwie. Musiało naleciec gó**a znów (zwykle się pilnuję żeby atankowac od razu jak sie rezerwa zaświeci). Już dojeżdzałem do chłopaków żeby podpiąć pod komputer i sprawdzić ocb. to się przedmuchało/przetkało. Także na razie znów jest ok. Trzeba będzie wypompować paliwo kiedyś i usunąć ten pył bo jak zapcha raz wtrysk ito będzie niewesoło. (przez całą tą akcję nie pojechałem wyciąć tłumika tylko i rozsiałem panikę po znajomych...)