Dywaniki z MINI R56 do R50 - PROŚBA O POMOC

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

duce-seba

Dywaniki z MINI R56 do R50 - PROŚBA O POMOC

Post autor: duce-seba »

Proszę o informację czy dywaniki gumowe z miniaka R56 z 2008 r są takie same jak w mini R50 z 2003r.Z góry bardzo dziękuje kolegom za wszelkie możliwe informacje.
Awatar użytkownika
lena
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Re: Dywaniki z MINI R56 do R50 - PROŚBA O POMOC

Post autor: lena »

Awatar użytkownika
lena
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

duce-seba

Czy mógłby ktoś podrzucić zdjęcie ORYGINALNYCH dywaników gumowych do MINI COOPERA S z 2003 r. .Mogę kupić takie dywaniki ale są w serwisie na zamówienie i nawet oni nie maja podglądu jak wyglądają a ja jednak wolał bym wiedzieć co kupuje przed zamówieniem:)
Z góry dzieki za odpowiedź.
Awatar użytkownika
lena
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

oryginalne czy nie maja taki sam kształt, do modeli 2001-2006 jeden kształt, powyżej 2006 drugi.
duce-seba

To już wiem , nie chodzi mi o kształt ale o wzór oryginalnych , czy są logowane , jak wygladaja.
Mogę je kupić w serwisie za 300 zł , ale są na zamówienie i nie maja w katalogu części zdjęcia.
Nie chce kupić za 300 zł dywaników identycznych jak na allegro firmy patex za 99zł .Chciałbym zobaczyć jak wyglądaja oryginały a nie jaki maja kształt.Czy warto dać 200 zł więcej .
Miłka S
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R56
Kontakt:

Post autor: Miłka S »

duce-seba pisze:Nie chce kupić za 300 zł dywaników identycznych jak na allegro firmy patex za 99zł .
A jak sprawują się Petexy ?
Czy to trafny wybór ?
Dynamicznej jazdy życzy Miłka :)
Ajo_00
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Ajo_00 »

Witam
Co do firmy Petex jak na pierwszy rzut oka wyglądają naprawdę dobrze guma ani nie za sztywna ani nie za miękka. Co do trwałości nie wypowiem się bo dopiero co kupiłem LINK

Co do oryginalnych dywaników welurowych z BMW to się trochę zawiodłem, ponieważ miałem tylko dywanik kierowcy zniszczony, więc zamówiłem siebie taką opcje (100zł) i już nie jest jak oryginał z auta. Kolor troszku jaśniejszy i dół jest inny, oryginał z auta ma gumę pod spodem, a ten z salonu cienką gąbkę. Ale co najgorsze nie miał już loga mini na boku, wiec musiałem wycinać ze starego i wklejać.
Miłka S
Nowy
Nowy
Kontakt:

Ajo_00 pisze:Witam
Co do firmy Petex jak na pierwszy rzut oka wyglądają naprawdę dobrze guma ani nie za sztywna ani nie za miękka.
Widzę w ofercie również Petexy ze stoperami przytwierdzającymi gumę do podłogi auta. Czy to mądre rozwiązanie ? Jeśli trzeba wyjąć i wylać wodę pośniegową - czy łatwo je odpiąć ?
Czy w ogóle trzeba mocować je do podłogi, tak łatwo przesuwają się podczas jazdy ?
Ajo_00
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Ajo_00 »

Co do tych stoperów to nie wszystkie "Petex-ach" są z otworami na to przewidziane (moje tego nie maja) a jeden z allegrowiczów wystawia niby taki z stoperami ale to już trzeba by było go wypytać LINK
Poza tym te gumy od spodu mają naprawdę niezłe "kolce" tak ze biorąc po uwagę dopasowanie do wnętrza nie powinny się przesuwać.
Miłka S
Nowy
Nowy
Kontakt:

Ajo_00 pisze:Poza tym te gumy od spodu mają naprawdę niezłe "kolce" tak ze biorąc po uwagę dopasowanie do wnętrza nie powinny się przesuwać.
Ano właśnie, wolę bez stoperów które utrudniają wyjęcie dywanika do opróżnienia z wody, piachu i błocka. W welurowych mam rzepy i są wkurzające przy układaniu na podłodze - tak szybko się chwytają i trudno je od siebie oderwać.
Awatar użytkownika
lena
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

mam Patexy od trzech lat,sprawują się świetnie.nic się nie przesuwa,idealnie są wpasowane.jedyny ślad użytkowania po takim czasie to lekkie wgłębienie od obcasa przy pedale gazu.
Miłka S
Nowy
Nowy
Kontakt:

lena pisze:mam Patexy od trzech lat,sprawują się świetnie.nic się nie przesuwa,idealnie są wpasowane.jedyny ślad użytkowania po takim czasie to lekkie wgłębienie od obcasa przy pedale gazu.
Ok, Twoja wypowiedź zupełnie mnie przekonuje :grin:
Przeglądając oferty Patexów nie widzę wyszczególnionych propozycji dla modeli z rocznika 2009, ale czy te kształty czymkolwiek się różnią ?
Awatar użytkownika
lena
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Awatar użytkownika
iad
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R53

Post autor: iad »

Też rok temu kupiłem te dywaniki gumowe na zimę i sprawują się znakomicie.
ODPOWIEDZ