Remap silnika 1.6D 112km
Remap silnika 1.6D 112km
Witam!
Czy można bezpiecznie podnieść moc i moment w silniki 1.6D 112km? Może ktoś ma coś takiego u siebie i może coś napisać, ewentualnie kto w Polsce ogarnia taki temat....
Pozdr Arek
Czy można bezpiecznie podnieść moc i moment w silniki 1.6D 112km? Może ktoś ma coś takiego u siebie i może coś napisać, ewentualnie kto w Polsce ogarnia taki temat....
Pozdr Arek
Re: Remap silnika 1.6D 112km
można wszystko...ale na ile jest to bezpieczne dla motoru?
Pozdr
Pozdr
Tak na szybko:
http://www.44tuning.pl/chip-tuning-mini ... 1.6-110-km
wzaniejszy jest moment niz konie mechaniczne i w jakim zakresie go sie ma...
http://www.44tuning.pl/chip-tuning-mini ... 1.6-110-km
wzaniejszy jest moment niz konie mechaniczne i w jakim zakresie go sie ma...
tylko nie 44
Podalem na szybko zeby mial poglad jak to jest mniej wiecej. Wiadomo ze moto moze na hamowni wykrzesic wiecej KM i wiecej mozna go wykreic. Takze to jest tylko dla zobrazowania
Odświeżam temat, bo chyba nie ma sensu zakładać nowego- chciałbym wiedzieć ile mocy, można zyskać na samym remapie silnika w Mini Cooper S 175 KM (w dowodzie mam 174 km) 1.6 Turbo 2008 r. wersja na USA.
Czy przy remapie ma znaczenie, że auto pochodzi z USA?
Czy remap trzeba robić w profesjonalnym warsztacie, czy może wystarczy ktoś z doświadczeniem i laptopem ?
Interesuje mnie przyrost mocy przekraczającej 200 KM, ale bez większych modyfikacji i nakładów finansowych, czy remap mi wystarczy?
Czy przy remapie ma znaczenie, że auto pochodzi z USA?
Czy remap trzeba robić w profesjonalnym warsztacie, czy może wystarczy ktoś z doświadczeniem i laptopem ?
Interesuje mnie przyrost mocy przekraczającej 200 KM, ale bez większych modyfikacji i nakładów finansowych, czy remap mi wystarczy?
Po remapie na pewno będziesz zadowolony i będziesz miał ok. 200 KM, ale chyba lepiej pojechać do dobrego tunera żeby mieć program zrobiony pod konkretny samochód i wykres z hamowni dla siebie i potomnych... Ja ze swojej strony polecam jeszcze IC i wydech - samochód dużo lepiej jeździ, brzmi i nie puchnie w lecie i ma sporo więcej niż 200 KM, ale jak Ci zależy tylko na okolicach 200KM to program wystarcza.
220/356
- Kuner
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
- Kontakt:
Jeśli Warszawa to polecam Promotora. Nie, nie współpracuje z nimi, nie znam właściciela i nic nie mam z tej reklamy - jest ona wykreowana z opinii moich klientów którzy korzystali z usług PromotoRa
http://www.swiatMINI.pl
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
Za samo mapowanie, zapłacę około 700-1000 zł, a większe zmiany w aucie to wydatek już rzędu 2500 - 3000 zł. Przyznam się, że zależy mi głównie na bezpieczeństwie wprowadzonych zmian, cenie, a dopiero później na większym przyroście mocy.
Do Promotora już napisałem maila, z zapytaniem o koszt i modyfikacje, na razie bez odpowiedzi...
Do Promotora już napisałem maila, z zapytaniem o koszt i modyfikacje, na razie bez odpowiedzi...