Stozek w Mini
Stozek w Mini
Witam
Chciałbym zamontować w swoim Mini One 2003 filtr stozkowy.
I teraz pytanie czy kupić jakiś pierwszy z brzegu standartowy czy np
http://allegro.pl/uklad-dolotowy-cai-do ... 80699.html
Bądź
http://allegro.pl/uklad-dolotowy-kn-apo ... 50515.html
Dźwięk to wiem ze coś poprawi ale jak z momentem obrotowym i mocą?Do tego chce wyciąć katalizator.
Który Waszym zdaniem bedzie miał lepszy stosunek ceny do jakości
Chciałbym zamontować w swoim Mini One 2003 filtr stozkowy.
I teraz pytanie czy kupić jakiś pierwszy z brzegu standartowy czy np
http://allegro.pl/uklad-dolotowy-cai-do ... 80699.html
Bądź
http://allegro.pl/uklad-dolotowy-kn-apo ... 50515.html
Dźwięk to wiem ze coś poprawi ale jak z momentem obrotowym i mocą?Do tego chce wyciąć katalizator.
Który Waszym zdaniem bedzie miał lepszy stosunek ceny do jakości
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
Re: Stozek w Mini
Ja to bym nie polecał.. Nie wiem jaki tam jest sposób montażu tego stożka ale przejrzyj ten temat. Ja też miałem zakładać stożek ale jak się o tym dowiedziałem to się wycofałem.
Tylko dodam, że jak już się zdecydujesz założyć to dobrze odizoluj go od silnika żeby ciepłego powietrza nie ssał, ameryki nie odkryłem ale warto dodać i o tym pamiętać.
Tylko dodam, że jak już się zdecydujesz założyć to dobrze odizoluj go od silnika żeby ciepłego powietrza nie ssał, ameryki nie odkryłem ale warto dodać i o tym pamiętać.
Bzyku
- Kocyk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow
Podejrzewam, że w one prócz fajnego wyglądu stożek g...wno da. Ale nie ukrywam, że w silniku wygląda to ładnie
Wg mnie lepiej byłoby zainwestować w zajebisty wydech, świece, lepsze filtry, zajebisty olej. Takie pierdoły trochę dają, a placebo to już w ogóle
Wg mnie lepiej byłoby zainwestować w zajebisty wydech, świece, lepsze filtry, zajebisty olej. Takie pierdoły trochę dają, a placebo to już w ogóle
Tak jak przedmowca mowi. Bedzie Ci zbieral cieplo z silnika i bedzie po zabawie. Jak cos to dedykowane zestawy CAI mozesz poszukac do swojej Rki.
K&N takie robi jak i AEM oraz wiele innych ale te 2 robia jedne z lepszych i skutecznych zestawow a nie tylko, ze sie ma a nie dziala
K&N takie robi jak i AEM oraz wiele innych ale te 2 robia jedne z lepszych i skutecznych zestawow a nie tylko, ze sie ma a nie dziala
Zestaw Simoty i K&N, do których wrzuciłeś linki nie podejdzie do Twojego One, więc o nich zapomnij. Zresztą wyraźnie napisane jest, że do Cooper'a S. Z tego co pamiętam jest dedykowany zestaw K&N do One i zwykłego Cooper'a - koszt w InterCarsie ok. 500zł.
W Sce R56 sporo K&N do 11KM zas AEM do 16KM bo do niego odblokowywuje sie wlot na masce w R56 ktory jest seryjnie zaslepiony i dostaje sie komin dolotowy na gore obudowy filtra. Wiecej powietrza wiecej mocyBzyq pisze:Ma ktoś założony ten zestaw CAI? Dużo to daje? Czuć różnicę?
AEM wychodzi taniej od K&N w K&N placimy glownie juz za firme
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI ONE
cześć SUPERNOWA..
Wpadnij do mnie to dam CI (gratis) stożek .. który został mi po eksperymentach
Przy naukowym podejsciu do stożka ... jak piszą koledzy wyzej... nie zmienia to dynamiki auta a może nawet ja pogarsza jeśli nie zrobisz kompletnego "zimnego" dolotu z dołu
ale ten NOWY dźwięk przy wzroście obrotów jaki pojawia sie po załozeniu stożka - jest niesamowity !
Zacheca do przyspieszania NON STOP - frajda niesamowita.
Ale uwaga - do miasta jest bardzo dobry ( zwraca uwage , daje FUN, itp)
ale na trasę - zawsze zmianiam na filtr fabryczny bo hałas jak stożek powoduje przy wzroscie obrotów powoduje ze rozwala głowe juz po godzinie
generalnie - załóż najtanszy , zobacz jak to "smakuje" i wócisz do fabrycznej puszki
Wpadnij do mnie to dam CI (gratis) stożek .. który został mi po eksperymentach
Przy naukowym podejsciu do stożka ... jak piszą koledzy wyzej... nie zmienia to dynamiki auta a może nawet ja pogarsza jeśli nie zrobisz kompletnego "zimnego" dolotu z dołu
ale ten NOWY dźwięk przy wzroście obrotów jaki pojawia sie po załozeniu stożka - jest niesamowity !
Zacheca do przyspieszania NON STOP - frajda niesamowita.
Ale uwaga - do miasta jest bardzo dobry ( zwraca uwage , daje FUN, itp)
ale na trasę - zawsze zmianiam na filtr fabryczny bo hałas jak stożek powoduje przy wzroscie obrotów powoduje ze rozwala głowe juz po godzinie
generalnie - załóż najtanszy , zobacz jak to "smakuje" i wócisz do fabrycznej puszki
Na trasy ok bo auto jedzie w pedzie takze zimne powietrze dostaje w miescie caly czas dostaje cieplo z silnika.
Najlepszym rozwiazaniem jakie widzialem do mini ze stozkiem jest to:
http://www.jscspeed.com/catalog/AEM_Col ... 038-1.html
Cena super jak za taki zestaw. Minut to to jak ktos ma rozporke od jcw i inne trzeba kpic inna od AEM ktora jest wygieta pod CAI.
Ale dzwiek jak i dynamika silnika idzie na duzy plus z samego dolotu zimnego po tym warto zrobic remap silnika tak czy siak
Najlepszym rozwiazaniem jakie widzialem do mini ze stozkiem jest to:
http://www.jscspeed.com/catalog/AEM_Col ... 038-1.html
Cena super jak za taki zestaw. Minut to to jak ktos ma rozporke od jcw i inne trzeba kpic inna od AEM ktora jest wygieta pod CAI.
Ale dzwiek jak i dynamika silnika idzie na duzy plus z samego dolotu zimnego po tym warto zrobic remap silnika tak czy siak
odgrzebuje temat, potrzebuje informacji jakie wymiary powinien mieć filtr stożkowy do obudowy w JCW ?
na aukcjach podane są zawsze pełne wymiarowania ale i tak mi nie pomagają
dzięki
na aukcjach podane są zawsze pełne wymiarowania ale i tak mi nie pomagają
dzięki
w temacie kn- wymiana wkladu
Pytanie do testerów,
czy któs próbował samej wymiany wkladu w normalnej puszce ...
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Pytanie do testerów,
Ja do coopera s włożyłem wkładke k&n do seryjnej puszki, przy okazji wymieniłem świece na irydowe i nowe kable wn, przy nagłym dodani gazu silnik fajniej zasysa powietrze i troszku jest głośniejszy (buczy jak przy stożku, ale nie tak bardzo oczywiście)
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Faktycznie jest różnica pomiędzy, zwykłym filtrem papierowym, a sportową wkładką. Na wkładce czuć, że silnik zasysa więcej powietrza i auto lepiej reaguje na dodanie gazu.
P.S.
Z góry przepraszam moderatorów. Wiem, że to nie giełda, ale jeśli już poruszyliśmy temat filtrów - to jeśli byłby ktoś zainteresowany sportową wkładką to mogę odsprzedać Pipercrossa do R50. Sprzedaję Coopera i nie będzie mi potrzebna Więcej na pw.
P.S.
Z góry przepraszam moderatorów. Wiem, że to nie giełda, ale jeśli już poruszyliśmy temat filtrów - to jeśli byłby ktoś zainteresowany sportową wkładką to mogę odsprzedać Pipercrossa do R50. Sprzedaję Coopera i nie będzie mi potrzebna Więcej na pw.