ZAŚLEPKA / OSŁONA AIRBAGU

Jak dbać o nasze auta

Moderator: flapjck1

Adam_K_Gd

ZAŚLEPKA / OSŁONA AIRBAGU

Post autor: Adam_K_Gd »

WITAM,

JESTEM POSIADACZEM MINI ONE R50. AUTO JEST BARDZO ZADBANE Z 2003 ROKU, NIEDAWNO KUPIŁAM. ALE KIEROWNICA WYGLĄDA NIENAJLEPIEJ -TZN SAMA OSLONA AIRBAGU TA CENTRALNA ZE SREBRNĄ OBWÓDKĄ GDZIE JEST ZNACZEK I NAPIS MINI. CZY KTOS MA POJECIE JAK MOZNA JA ODNOWIC? OBWÓDKE SREBRNĄ DOOKOŁA LUB GDZIE EWENTUALNIE KUPIC SAM COVER/CUP/OSŁONĘ AIRBAGU?

Prosze o rady:)

Pozdrawiam,
Monika
Załączniki
To pogladowe zdjecie identycznej oslony airbagu. moja wyglada gorzej.
To pogladowe zdjecie identycznej oslony airbagu. moja wyglada gorzej.
3170296486_1.jpg (161.86 KiB) Przejrzano 2865 razy
michu86
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Re: ZAŚLEPKA / OSŁONA AIRBAGU

Post autor: michu86 »

Sama osłonka podczas wystrzału poduszki kierowcy się otwiera.. zatem jej wymiana (o ile w ogóle..) podejrzewam, jest niebezpieczna bo możesz uszkodzić airbag.. zatem pozostaje Ci się albo męczyć z taką jaką masz, albo wymienić na inna-lepsza z "alledrogo"/serwisu na nową.. Wymiana zasadniczo prosta - dwie śrubki zza kierownica (torx-imbus, nie pamiętam który) + dwa przewody wewnątrz kierownicy. Oczywiście stosunkowo wcześniej aku odłączony.. ;)
Adam_K_Gd

Post autor: Adam_K_Gd »

a czy jesli oslonka jest poniszczona tzn ze airbag mogl byc raczej wystrzelony? ogladalam kilka mini przed kupnem wszystkie mialy ten wlasnie emblemat podniszczony. sprawdzenie czy jest airbag w sordku nie jest takie proste.. A kolegi oslonka jak wyglada:)?
michu86
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: michu86 »

Zawsze możesz odkręcić airbag'a i od środka sprawdzić czy widzisz material poduszki... Poza tym nie wiesz do końca jak ktoś użytkowal i dbał o poszczególne części.. Mam kumple która tez nie ma idealnej tej poduszki w mini, może po prostu po jakimś czasie się niszczą...

Ja mam taka, jak tu na zdjęciu, bo mam opcjonalna kierowcę:

http://www.netcarshow.com/mini/2005-coo ... per_50.htm
Grzegorz77

Post autor: Grzegorz77 »

Nie trzeba aku odłączać wystarczy nie włączać zaplonu gdy poduszka odłączona
jankes

Post autor: jankes »

witam powie mi ktos jak sie sciaga zaslepke od poduszki od strony pasazer przod przy mini cooper s 2003r r53
ODPOWIEDZ