maly problem ze spryskiwaczem szyby tylniej
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
maly problem ze spryskiwaczem szyby tylniej
wychodze na takiego, co zadaje najwiecej pytan no ale poki co jestem mechaniczno-motoryzacjnym lewarkiem, dlatego tak pytam a mianowicie..
.. przestal mi dzialac spryskiwacz od tyłu nie pryska, ale ciagnie, slychac pompke, ale nic nie leci.. spryskiwacz w zbiorniku mam. i co zrobic, tak ogladalem ta wycieraczke i spryskiwacz to chyba jest taka niby-srubka z tylu prawda? i co zrobic? bo nie mam idei
pozdrawiam
.. przestal mi dzialac spryskiwacz od tyłu nie pryska, ale ciagnie, slychac pompke, ale nic nie leci.. spryskiwacz w zbiorniku mam. i co zrobic, tak ogladalem ta wycieraczke i spryskiwacz to chyba jest taka niby-srubka z tylu prawda? i co zrobic? bo nie mam idei
pozdrawiam
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: maly problem ze spryskiwaczem szyby tylniej
sprawdz czy dysza nie jest zapchana
jesli nie jest to sprawdz czy nigdzie wezyk sie nie zsunal
jesli nie jest to sprawdz czy nigdzie wezyk sie nie zsunal
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
hmm jasne, a podpowiesz mi jak wykonac yyy obie te czynnosci?
jedyne co mi przychodzi do glowy to sprawdzenie igielka dziurki a reszta to nie wiem
kurcze kolego, zbiera Ci sie u mnie troche piwek
jedyne co mi przychodzi do glowy to sprawdzenie igielka dziurki a reszta to nie wiem
kurcze kolego, zbiera Ci sie u mnie troche piwek
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
czy dostane pomoc, bo nie ukrywam, ze ostatnio by mi sie przydalo wyczyscic szybe z tylu podczas jazdy bo nic nie widze :/
- makrojal
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
najpierw odłącz rurkę od spryskiwacza, naciśnij guziczek (czy co tam jest) i sprawdź czy pompka pompuje płyn. Jak pompuje- to musisz odetkać spryskiwacz, jak nie pompuje to sprawdzamy samą rurkę-czy jest drożna, nie załamana itp., jak tu jest ok no to trzeba będzie oglądać sam zbiornik z pompką.
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
hmm patrzylem dzis na ten caly spryskiwacz i z poziomu otwartej maski nie jestem w stanie nic zrobic
ciagnalem lekko za wezyk i sprawia on wrazenie, jakby nie byl wypiety, natomiast nic nie jestem w stanie dostrzec.
czy aby skontrolowac ten spryskiwacz musze cos odkrecac? itd? i jak sprawdzic wezyk na calej dlugosci? to chyba jakis wjazd na kanal musi byc czy cos?
przepraszam za tak pewnie oczywiste dla wiekszosci pytania, ale jestem lewar motoryzacyjny i dopiero poznaje to i owo
ciagnalem lekko za wezyk i sprawia on wrazenie, jakby nie byl wypiety, natomiast nic nie jestem w stanie dostrzec.
czy aby skontrolowac ten spryskiwacz musze cos odkrecac? itd? i jak sprawdzic wezyk na calej dlugosci? to chyba jakis wjazd na kanal musi byc czy cos?
przepraszam za tak pewnie oczywiste dla wiekszosci pytania, ale jestem lewar motoryzacyjny i dopiero poznaje to i owo
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
ok, cos pokombinuje, z tym, ze no nie jestem w stanie dostac sie do miejsca, gdzie wezyk jest wpiety do spryskiwacza, tzn moge go wyciagnac na sile, lecz pozniej wpiecie bedzie niemozliwe, wiazalo by sie to z rozkrecaniem, wiec chyba zaczekam na cieplejsze (i dluzsze) dni i wtedy sie pobawie tym dzieki za odp!
Witam,
Polecam zakup tylnych chlapaczy na zimę
Wtedy nie będziesz potrzebować spryskiwacza tylnej szyby, która brudzi się niemiłosiernie podczas deszczowych dni (śniegowych jeszcze nie było w tym roku )
Pozdrowienia,
Loko
Polecam zakup tylnych chlapaczy na zimę
Wtedy nie będziesz potrzebować spryskiwacza tylnej szyby, która brudzi się niemiłosiernie podczas deszczowych dni (śniegowych jeszcze nie było w tym roku )
Pozdrowienia,
Loko
spryskiwacz tylnej szyby
Mialem podobny problem, okazalo sie ze to przetarty wezyk. Podobno czesty przypadek w miniakach
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: spryskiwacz tylnej szyby
zjedrek pisze:Mialem podobny problem, okazalo sie ze to przetarty wezyk. Podobno czesty przypadek w miniakach
czyli dokladniej prosze diagnoze mamy, jakie leczenie ?
mi też nie sika!!!! jena dysza z przodu idę grzebać przyniej bo ładna pogoda dziś
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
mi przod sika prosto w twarz moja i pasazer(ki) hehe a od tylu niestety sucho i nie mam idei jak udroznic go
u mnie pomogła szpika i już leci sik prosty!!
a co jeśli przedmuchanie dyszy nic nie daje? u mnie na przyklad to nie pomoglo i dalej jest problem z tym spryskiwaczem
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
primo: jak juz piszesz to w jednym watku
secundo: okresl jaki masz dokladnie problem, bo w jednym poscie piszesz o silniku w drugim o spryskiwaczu
tercio: wszystkie problemy pewnie w laczniku miedzy klapa a buda
secundo: okresl jaki masz dokladnie problem, bo w jednym poscie piszesz o silniku w drugim o spryskiwaczu
tercio: wszystkie problemy pewnie w laczniku miedzy klapa a buda
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow