Żarówki - jakie ?

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

striker

Żarówki - jakie ?

Post autor: striker »

Witam !

Ostatnim czasem pogorszyły się światła w mini, częściowo wina tego polegała na ich opadnięciu - wyregulowane i już lepiej. Ale świecą nie tak jak bym chciał, tj. Za słabo dla mnie, wydaje mi się, że kilka msc. temu lepiej świeciły. Zatem wymieniam żarówki, z instrukcji do Coopera R50 wyczytałem, że montowane są H7. Chciałbym się upewnic -

1.Do ONE R50 również H7 ?
2. Druga sprawa - jakie żarówki polecacie ? Nie zależy mi na xenon look'u itd, mogą byc a nawet chciałbym jakieś jaśniejsze od zwykłych, ale w granicach homologacji. :smile: Co polecacie z własnego doświadczenia ?

Oczywiście przekopałem szukajkę i wykopałem temat, gdzie umieszczono link z tym testem,

http://leonclub.pl/forum/download/file. ... &mode=view

jednakże chciałbym abyście również podzielili się swoimi doświadczeniami :)

Pozdrawiam
Lolo

Re: Żarówki - jakie ?

Post autor: Lolo »

Na długich i mijania masz H7.
Awatar użytkownika
Kocyk
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow

Post autor: Kocyk »

Jak ja się cieszę, że mam ksenony!!!!

Swoją drogą, miałem kiedyś opla astrę g. Popsuła mi się żarówka, kupiłem jakieś zajebiste, drogie i dobre żarówki. Podziałały dosłownie miesiąc. Powtórzyłem historię i znowu po miesiącu byłem parę groszy do tyłu... W końcu się wkurzyłem i kupiłem w Tesco jakieś bezfirmówki, najtańsze jakie były... świeciły dobrze i służyły mi jakieś 2,5 roku!!!! Sprzedałem to auto z tymi żarówami :P
striker

Nie no, chciałbym jednak kupic coś co jest produktem znanej marki. I pytam o opinie na temat żarówek znanych marek :mrgreen: Aczkolwiek fakt, zdarza się tak jak piszesz.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

philips night guide
albo osram night breaker
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
striker

A jak z żywotnością ? Ile na nich przejechałeś ?
Jeśli mogę was prosic to piszcie też właśnie o żywotności polecanych przez was żarówek. :grin: Dzięki
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

philipsy u mnie h7 okolo 2 lata ( 40-50 tys km ) h1 zginely w kolizji, osramy podobnie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Kodem

Post autor: Kodem »

Bierz Osram Night Breaker +. Odkad wprowadzili te z plusem, jest nieco lepiej z zywotnoscia. Moje przetrwaly jakies 15k km, czyli 6 msc. Roznica w swieceniu znaczna.
ODPOWIEDZ