Czy fotele od R56 pasują do R50?

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Airborne

Czy fotele od R56 pasują do R50?

Post autor: Airborne »

Czy fotele od R56 pasują do R50? Pytanie zadawane wielokrotnie, ale bez jednoznacznej odpowiedzi.

Mam uszkodzone stelaże w obu przednich fotelach - oparcie buja się i nie blokuje we wszystkich pozycjach. Muszę więc czym prędzej wymienić.

Zastanawia mnie czy do mojego R50 będą pasowały nowsze fotele od R56, które dają większą gwarancję, że posłużą? Interesuje mnie czy kostki od airbag'u oraz napinacza pirotechnicznego i szyny montażowe są te same?
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
Kontakt:

Re: Czy fotele od R56 pasują do R50?

Post autor: Psztymucel »

Sprawdź jaki masz rozstaw prowadnic i odległość pomiędzy śrubami na jednej prowadnicy. Jak podasz te wymiary to sprawdzę. Inna inszość to kompatybilność wtyczek od napinacza i pasów... tutaj już może trzeba będzie kombinować.
Nie wiem jak R50 vs. R56, ale wiem, że te od F56 będą pasować do R56, więc może tutaj też zachowali kompatybilność.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Airborne

Dzięki! Sprawdzę rozstaw jak tylko będę przy wozie.
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: '96 Sportspack
Kontakt:

Post autor: hello »

pasują, bo widziałem już dziesiątki komisowych R50 z fotelami od R56
Airborne

Pytanie tylko, czy pasują 1:1 czy trzeba kombinować?

Tak jak pisałem, interesuje mnie czy szyny, airbagi etc. są kompatybilna.
Awatar użytkownika
spooner
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: spooner »

youhavemyword.pl - technical authoring and translations

Life's just one lap, why don't we make it a good one...
Airborne

Dzięki!

Dzięki! Tego właśnie szukałem.

Czyli reasumując - szyny pasują, kostki trzeba przerobić, ale po podłączeniu poducha i ładunek pirotechniczny zadziałają jak trzeba?
luke53

Post autor: luke53 »

Jesli interesują Cię fotele od R56 - posiadam cały komplet, łącznie z boczkami w idealnym stanie - wyjęte od mojego R56 1,6 benz z końca 2009 z przebiegiem 20 kkm.
Cena na priv - BARDZO ATRAKCYJNA
luke53

w razie zainteresowania piszcie - luke53@interia.pl - mam maila zawsze pod ręką, a na forum nie zawsze jest czas niestety
oklaski
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: oklaski »

Ja u siebie miałem zdaje się wymieniane fotele bo wg VINu mam cos '...PANTHER...' ale nie ma tam słowa 'leder'. Muszę mieć pewność ze airbagi i pasy działają jak należy - rozumiem że jakby coś było źle podłąćzone to by się świeciła kontrolka na stałe (obecnie gaśnie po włączeniu silnika)

Druga sprawa to nie działające ogrzewanie foteli. Przyciski są koło ręcznego ale się nie świecą te małe kontrolki na nich. Bezpiecznik jest OK. Może być ze te wymienione są bez ogrzewania? Da się to jakoś sprawdzić?
Pozdrowienia
luke53

da się sprawdzić zdejmując poszycie foteli, nawet jak nie ma tam maty grzewczej wystarczy dukupić takową i ogarnięty tapicer Ci ją tam założy.
IMHO większy problem by był z instalacją grzanych foteli do nieprzystosowanego samochodu niż z upgradem samych stołków do grzania
ODPOWIEDZ