1. Wymianę oleju w skrzyni biegów - ale tutaj mam lekki dylemat ponieważ jeden z renomowanych serwisów BMW powiedział mi aby nie wymieniać oleju bo mają takie doświadczenia, że jak już się go wymieni to potem w krótkim czasie "pada" skrzynia biegów. Moim zdaniem ta wypowiedź nie ma sensu, ale skoro renomowany serwis tak twierdzi??? Co to tym myślicie???
2. Wymiana oleju w kompresorze - z tego względu że może być go już niewiele i mógłby się zacząć powoli"przycierać"
3. Wymiana - nie wiem czego. Chodzi o to że gdy odpalam go rano, to czasem (nie za każdym razem) słyszę delikatne klekotanie jakby diesla. Po rozgrzaniu ten delikatny klekot zanika.
Zdaję sobie sprawę że z opisu to można jedynie wróżyć z fusów, ale może macie jakieś sugestie co może być przyczyną. Ja stawiam na napinacz łańcucha rozrządu ponieważ rozrząd nie był ruszany przez 110 000 tys. Tutaj mam pytanie, czy wymieniać sam napinacz czy razem z łańcuchem, a może cały komplet - Kuner tutaj liczę na Ciebie

A może ten klekot odpowiada zupełnie coś innego, tak też myślałem że może sprzęgło (docisk-łożysko-dwumasa), ale czy po rozgrzaniu klekot by zanikał ????
4. Klima działa bez zarzutu - czy po takim przebiegu watro ją przejrzeć ???
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.