Fani innych aut

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

Jorge

Re: Fani innych aut

Post autor: Jorge »

oczywiście eleanore była to nazwa tylko do filmu i była to wersja coupe, ale w stanach są robione convertible w stylu eleanore i to jest to co mnie kręci choć wersją coupe bym niepogardził
mini23

Wiatr we włosach...

Post autor: mini23 »

No jasne, że zaznac wiatru we włosach jadąc taką bryką, nie da sie porownac z niczym innym...

W radiu słyszalem ostatnio taka reklame(chyba jakiegos samochodu), że gośc wchodzi do fryzjera i mowi: "poprosze fryzurę taką, tak jakby rozczochraną przez szyberdach" :lol:

-w przypadke Eleonore mysle, że byloby podobnie :P

Jeszcze dodam pare fotek tego cuda, tym razem Eleonore i zwyklego Shelby'iaka, jesli wogole to auto mozna nazwac zwykłym :P
Załączniki
1967 Ford Mustang GT 500M.JPG
1967 Ford Mustang GT 500M.JPG (23.64 KiB) Przejrzano 1518 razy
mini23

i Shelby

Takie prawie, że seryjne... :P
Załączniki
uuuuuuuu.jpg
uuuuuuuu.jpg (15.58 KiB) Przejrzano 1519 razy
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

jakos z angileskich podoba mi sie tylko mini i mam nadzieje ze juz w tym tygodniu dotrze do domu moje pierwsze :-)

poza tym mazy mi sie zawsze VW bulik :-)

a do tej pory nie miałem zadnego klasycznego autka - 2 cliówki , a aktualnie Megane coupe S16
Awatar użytkownika
rogal
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: 6 x MINI
Kontakt:

Post autor: rogal »

...to chyba będę tu pierwszy co wyskoczy z niemcem :lol:
Mam możliwość ( ew czytaj zaszczyt) serwisować tego oto meśka 170. Jest z 1939 roku i ma się ok.
Ma wiele wspólnego jeśli chodzi o eksploatację z Mini :mrgreen: Śmierdzi paliwem strasznie i cieknie z niego strumieniami, ale sukcesywnie doprowadzam go do stanu "mucha nie siada". Co do własności jezdnych to miniak za twardy a to za miękkie. Buja jak na okręcie, ale frajda z jazdy niesamowita.
Załączniki
Zdj_cie014.jpg
Zdj_cie014.jpg (63.5 KiB) Przejrzano 1705 razy
pozdrawiam
Rogal

tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Awatar użytkownika
rogal
Super użytkownik
Super użytkownik
Kontakt:

a co do innych aut? Chyba jestem skazany na ... Mini.
Załączniki
Zdj_cie015.jpg
Zdj_cie015.jpg (58.5 KiB) Przejrzano 1705 razy
pozdrawiam
Rogal

tel. 695 455 231
Wszystko dla Mini .
konrad1f

Post autor: konrad1f »

heh - a ja niedawno stałem się (na razie szczęśliwym) posiadaczem BMW 320 E30 i coraz bardziej mi się podoba
co prawda jest to chyba jedno z najbardziej popularnych (obok golfa II) aut polskiego dresa ale marzył mi się już w dzieciństwie
no może nie że się w nim zakochałem ale jak dotąd nie narzekam
miało być 325 no ale kasy zabrakło
jeśli chodzi o coś na razie dla mnie finansowo niedostępnego to E30 w wersji M3 -potęga
to co mnie rajcuje to tył napęd, można naprawdę się pobawić
Awatar użytkownika
rogal
Super użytkownik
Super użytkownik
Kontakt:

Kilka lat temu miałem 320 E30, ale .... zbyt miło jej nie wspominam. Wygląd miała super, wyrwilasek to był straszny, ale jej awaryjność powaliła mnie na kolana. Miałem okazję w UK spotkać E30 w wersji 335i. Importowaną z RPA.
pozdrawiam
Rogal

tel. 695 455 231
Wszystko dla Mini .
mini23

hehe, moim pierwszy autem było mini,teraz mecze się z alfą...,ale moj tato pare lat temu mial taka 320i...
To byla prawdziwa fura do zabijania,kopyto nieziemskie,autko z klasa i charrakterem(oczywiście nie porównuje to do mini,bo nie o to tu chodzi,dwa inne auta),jak to mawia Jeremy Clarkson,projektanci tego samochodu(podobnie jak mini) nie pomysleli,ze pasażer na tylnym siedzeniu tez ma nogi :lol: ,ale autko ogolnie spisywalo się super,pomimo,ze kupilismy je od gościa,u ktorego stalo ok rok pod chmurka nie ruszane,to V6 odpaliła,jak jej tylko wymienilismy swiece i jeździła,az jej miejsce zajelo inne auto w naszej rodzinie.... autko,ktore może dać duzo satysfakcji z jego posiadania,jednak co do tego zabijania,to potrafi ona totalnie zabic portwel... :evil: z tego,co pamietal te betki maja montowany lioczniik pokazujacy spalanie i nie bez powodu jest on wyskalowany chyba do 30litrow :shock: 8) :twisted: jest czym pojeździc... pozdr
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

prawdziwa fura do zabijania to moja meganka, Mało kto sie spodziewa zeby taki samochód miał ponizej 8 sek do setki. Mozna miło ludzi zaskakiwać, ale niestety to francuz wiec elektryka nie jest mocnym punktem - da sie przyzwyczaic
AleXander
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: AleXander »

W czasie kiedy moje Mini w warsztacie to śmigam Alfą 156 tatki... powiem szczerze 2,4JTD to jest miodzio :D

Ale ja nie o tym... zakochałem sie w pewnym samochodzie... Ford Mondeo ( Mk2 -> 1996-2000)... mieliśmy takiego V6 2,5L... chip, oryginalny kompletny wydech REMUS, stożek i jeszcze pare rzeczy... 220KM i moc od najniższych obrotów... jej... wspomnienia :)

P.S.: nie zgadniecie jaki miał kolor.... ciemne BRG :D:D
Wedymin

Post autor: Wedymin »

Ulver pisze:
[...] Chyba jednak wolałbym tą Alfę :-)

Pozdrawiam
Witek

A Alfa to od kiedy jest taka super?
Poza wyglądem? :mrgreen:
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Wedymin pisze:
Ulver pisze:
[...] Chyba jednak wolałbym tą Alfę :-)

Pozdrawiam
Witek

A Alfa to od kiedy jest taka super?
Poza wyglądem? :mrgreen:
wiekszosc alf ma jeszcze geniaalne brzmienie silnika i wlasciwosci jezdne , a ze trzeba wozic przyczepke z czesciami za sobą.....
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

Konrad K_2 pisze:wiekszosc alf ma jeszcze geniaalne brzmienie silnika i wlasciwosci jezdne , a ze trzeba wozic przyczepke z czesciami za sobą.....

... to nici z tych właściwości jezdnych bo z przyczepką nie poszalejesz :mrgreen:
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
Wedymin

Post autor: Wedymin »

Sadam pisze:... to nici z tych właściwości jezdnych bo z przyczepką nie poszalejesz :mrgreen:

Znaczy, jak by nie patrzeć tak du... Alfa z tyłu :mrgreen:
ODPOWIEDZ