Nadkola MCR
- lookee94
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R55 Clubman S
Nadkola MCR
Mam mały problem z nadkolami w moim mini. Dokładniej rzecz biorąc z tymi czarnymi plastikowymi listwami. Nie dość, że z lewej strony, listwa przymocowana do maski jest na innym poziomie względem plastiku bliżej drzwi (różnica ok1-1.5cm) to prawie wszystkie te listwy ruszają się góra dół (chyba na dziurach od opon) i robą pełno takich 1.5cm rys na lakierze. I tutaj moje pytanie, macie podobnie, może jakiś pomysł co z tym zrobić. Teraz lakieru już nie uratuję, ale tak na przyszłość, żeby miesiąc po malowaniu nie było tego samego...
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Nadkola MCR
Też u mnie te listwy trochę są już "wylatane" i tak raczej podejdę do sprawy fachowo i zamówię w BMW te śrubki i zaczepy tych listw, sprawy groszowe na poszczególnych sztukach.
Tak to wygląda na katalogu:
https://www.bmwautoparts.net/pl/katalog/czesci/51_4275/td02616/0/0/0/0/0/zewnetrzne-osony--kratka-ozdobna-514275#p11
Stawiam ze wyrabiają się te zaczepy nr 10 w ostateczności te śrubki plastikowe nr 11
Troszku to jest tylko moja teoria bo raz się za to zabierałem ale nie udało mi się tej listwy odciągnąć na szybko, a z braku czasu nie chciałem tego rozdzierać żeby śmigać autem bez plastików.
Tak to wygląda na katalogu:
https://www.bmwautoparts.net/pl/katalog/czesci/51_4275/td02616/0/0/0/0/0/zewnetrzne-osony--kratka-ozdobna-514275#p11
Stawiam ze wyrabiają się te zaczepy nr 10 w ostateczności te śrubki plastikowe nr 11
Troszku to jest tylko moja teoria bo raz się za to zabierałem ale nie udało mi się tej listwy odciągnąć na szybko, a z braku czasu nie chciałem tego rozdzierać żeby śmigać autem bez plastików.
- lookee94
- Swój Człowiek
Właśnie tez bym to rozebral i się przyjrzał z bliska ale po doswiadceniach z grillem chyba narazie poczekam, z tymi platikami to tak jest, albo zejdzie i bedzie git albo wszystko się roz**bie...
Warto odchylić te plastikowe nakładki i zobaczyć czy po prostu nie wypieły się z nich plastikowe spinki trzymające je na miejscu. Profilaktycznie warto kupić sobie kilka sztuk i wymienić. Ja za spinki na tylne nadkole zapłaciłem 20zł w aso na całą listwe więc to nie jest tak źle.
- lookee94
- Swój Człowiek
Problem jest taki, że jak na plastiki które się niby poluzowaly i rysują lakier, siedzą tak sztywno, że nie da się ich wgle ruszyć :/
Da się, trzeba chcieć
Powiedz który to plastik? Jeśli chodzi o te na tylnych nadkolach to najlepiej podważyć je od strony lampy, tak jest jedna spinka która łatwo wychodzi, jak ona wyjdzie to wtedy zobaczysz spinke która trzyma najmocniej z całej układanki 

- lookee94
- Swój Człowiek
Chodzi o przód