wymiana klocków
Czujniki zużycia klocków hamulcowych
Witam forumowiczów
Czy w R50 były montowane klocki hamulcowe z czujnikami zużycia?
Jeśli tak to od którego roku?
Czy w R50 były montowane klocki hamulcowe z czujnikami zużycia?
Jeśli tak to od którego roku?
Re: wymiana klocków
Witam!
Wymieniłem w swoim R50 komplet tarcz od Zimmermanna i klocków Ferodo + płyn ATE. Pytanko moje jest takie: Jak długo może docierać się zestaw?
I jak głęboko łapie Wasz pedał hamulca w R50/R53 - od razu jest "brzytwa" czy w połowie skoku?
I jeszcze pytanie do tych którzy sami odpowietrzali układ hamulcowy: Czy trzeba to robić na odpalonym aucie?
Wymieniłem w swoim R50 komplet tarcz od Zimmermanna i klocków Ferodo + płyn ATE. Pytanko moje jest takie: Jak długo może docierać się zestaw?
I jak głęboko łapie Wasz pedał hamulca w R50/R53 - od razu jest "brzytwa" czy w połowie skoku?
I jeszcze pytanie do tych którzy sami odpowietrzali układ hamulcowy: Czy trzeba to robić na odpalonym aucie?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
ad 1 ) 2- 5 hamowanvenomenon pisze:Witam!
ad 2 ) zalezne od regulacji zapewne
ad 3 ) nie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
odnośnie 2 pytania:
jak zmienić ustawienie układu hamulcowego, żeby pedał wcześniej reagował?
jak zmienić ustawienie układu hamulcowego, żeby pedał wcześniej reagował?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
na precie popychajacym pompe/serwo masz zapewne regulacje - wiec tam
ale jak wymieniales plyn to najpierw badz pewny ze dobrze odpowietrzyles uklad
ale jak wymieniales plyn to najpierw badz pewny ze dobrze odpowietrzyles uklad
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Gutowski
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: r50
ja mam pytanie, jakie narzędzia potrzebuje do wymiany klocków? chodzi mi o rozmiary imbusów czy torxów czy kluczy, czy są potrzebne jakieś nietypowe rozmiary,
pamiętam jak wymieniałem coś w e46 to potrzebny był imbus, którego akurat nie miałem ani ja ani sąsiad w zestawie.
Nie chciałbym tam zacząć grzebać i zostać z tym, bo chcę się za to zabrać przed pracą i jak zostanę bez samochodu to kiepsko.
pamiętam jak wymieniałem coś w e46 to potrzebny był imbus, którego akurat nie miałem ani ja ani sąsiad w zestawie.
Nie chciałbym tam zacząć grzebać i zostać z tym, bo chcę się za to zabrać przed pracą i jak zostanę bez samochodu to kiepsko.
tu masz odpowiedź na wszystkie Twoje pytania http://www.pelicanparts.com/techarticle ... _index.htm