Mini Cooper 95r. 1.3i

Część forum poświęcona naszym Miniakom. Zanim założysz nowy post, zapoznaj sie z panującymi tu zasadami.

Moderator: flapjck1

berys

Mini Cooper 95r. 1.3i

Post autor: berys »

Mini Cooper przywieziony z Berlina w listopadzie zeszłego roku :? ,auto przeszło remont silnika i blacharski.Auto posiada nowy lakier czarny metalik dach biała perła,zmienione lusterka na typ pocisk.Silnik po remoncie wymienione uszczelki szlif wału, co się z tym wiąże nowe panewki, planowanie głowicy, wymiana tarczy sprzęgłowej :lol: .Lampy ze zwykłych zostały zmienione na bixenony wrażenie super Nie znam się na tych silnikach było to moje pierwsze podejście do tego auta, ale <odpukać> wszystko jest ok.,silnik został podłączony do komputera został wyregulowany nie wykazywał żadnych błędów. Autko wyremontowane pewnie nie dlugo wystawie na sprzedaż ze względu na to ze znalazłem mini w kabriolecie w Niemczech i chce zacząć remont kolejnego auta, ale najpierw nacieszę się tym włożyłem w niego dużo pracy wszystko robiłem sam oprócz malowania to akurat wykonał kolega. :mrgreen: :!: :!: :!: :!:
Załączniki
100_2593.JPG
100_2593.JPG (41.17 KiB) Przejrzano 1051 razy
100_2584.JPG
100_2584.JPG (58.66 KiB) Przejrzano 1051 razy
100_2577.JPG
100_2577.JPG (43.69 KiB) Przejrzano 1051 razy
Ostatnio zmieniony 10 sty 2007, 19:24 przez berys, łącznie zmieniany 1 raz.
berys

Re: Mini Cooper 95r. 1.3i

!!!
Załączniki
mini tyl.jpg
mini tyl.jpg (46.14 KiB) Przejrzano 1045 razy
mini przod.jpg
mini przod.jpg (58.36 KiB) Przejrzano 1045 razy
mini  drzwi.jpg
mini drzwi.jpg (47.89 KiB) Przejrzano 1045 razy
berys

Mini Cooper 95r. 1.3 Kat 46kW

!!
Załączniki
xenon.jpg
xenon.jpg (39.64 KiB) Przejrzano 1041 razy
mini xenonek.jpg
mini xenonek.jpg (40.92 KiB) Przejrzano 1041 razy
mini xenon.jpg
mini xenon.jpg (42.17 KiB) Przejrzano 1041 razy
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

soczewka jest za gładkim kloszem? jesli tak to skąd klosz?
berys

witam

soczewka jest za gladki kloszem , klosze ze starych lamp zdemontowane i wypolerowane tak ze daly efekt gladkosci co jest potrzebne zeby zamontowac soczewke dodam ze zamiast postojowek sa wlozone ringii
pozdrawiam
Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
Kontakt:

Post autor: minimaniak »

No pikne te lampki :wink:
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
Niejeden z nas

Post autor: Niejeden z nas »

Zarombcysta (ups przepraszam.... bardzo ładna) jest ta tylna lampka przeciwmgielna..
Motox

Post autor: Motox »

A możesz napisać kto Ci te lampy przerabiał i ile to kosztuje? i od czego te ringi są?
Motox

Post autor: Motox »

aaa i fajny tam motór masz, nie chcesz go sprzedać... to WSK?
berys

mini

motor to SHL stary a jesli chodzi o lampy to wykonal to taki znajomy zna sie na robocie ringi o ile sie nie myle to od jakiejs bmw maskownice od bmw a soczewki i przetwornice od mercedesa 211 prawdopodobnie ja kupielm soczewki i przetwornice a kolega reszte moge jego popytac jak bedziesz cos chcial dam ci namiar do niego
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

jak ktos chce ringi to moge zrobic dowolnej wielkosci
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: czestermo »

ja wiem czy takie fajne te lampki...........jak dla mnie kicha :lol:
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
Awatar użytkownika
Malina
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Malina »

A mi to najbardziej podoba się to mini na podszybiu,nie wiem ,czy nie zrobię Ci przykrości jak powiem,że trochę dałeś ciała z tymi pasami na masce,na moje,to trochę za szerokie i za bardzo wsunięte do środka,reszta OK. Tylko Wiesz wszystko jest kwestią indywidualnego gustu,jedni lubią mini,a inne osoby " mini" krytykują, choć same swoich ....z pod ..nie pokażą.
Wiesz co,jeszcze nie do końca czuję klimat tych lamp.Może się nie znam,że to ksenony i super bajer,tylko to trochę wygląda jakby mini miał wyczeszcz oczu albo coś,ale pomysł na pewno dobry.Nie wiem,czy przez nie nie ucieka też trochę idea klasyki mini? Znowu zaznaczam,że tylko moje spostrzeżenie i zdecydowanie doceniam Twój wkład pracy w te lampy.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2007, 12:52 przez Malina, łącznie zmieniany 1 raz.
NAWET PORZĄDNE ZAPALNICZKI SĄ NA BENZYNĘ
Gość

Post autor: Gość »

Dokładnie wszystko jest kwestią indywidualnego gustu.......to co dla jednych jest atrakcyjne dla innych poprostu śmieszne i głupie.....a Twoje mini całościowo jest bardzo orginalne.

Pozdrawiam,
Kinga

ps. a inne nie potrzebują publicznego dowartościowania
berys

mini

Co do pasow na masce sa takie same jak oryginalne byly naklejane wymiary sa takie same tak ze nic nie zmienialem .Lampy nie kazdemu maja sie podobac bo pewnie jeszcze nie jedna osoba sie znajdzie ktorej sie to nie spodoba , ale dzieki za szczerosc .
ODPOWIEDZ