mini 90r zaku odbudow swap na 1,6 vtec
Moderator: flapjck1
Re: mini 90r zaku odbudow swap na 1,6 vtec
błędy z nie wyspania po sobocie ale chodzi o przekaz i treść ale masz racje razi jak teraz popatrzyłem
troche fotek wózka z silnika z kolektorem ze zmienionym kontem
- Załączniki
-
- CAM00133.jpg (205.02 KiB) Przejrzano 1877 razy
-
- CAM00157.jpg (154.98 KiB) Przejrzano 1876 razy
-
- CAM00161.jpg (199.23 KiB) Przejrzano 1875 razy
Ostatnio zmieniony 20 mar 2014, 10:40 przez ArturC, łącznie zmieniany 3 razy.
taki zamontuje na próbną jazde a pożniej do odświeżenia i montażu po pomalowaniu budy
- Załączniki
-
- CAM00163.jpg (181.91 KiB) Przejrzano 1875 razy
- dziesio
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
nie żebym się czepiał, ale nadal chyba się nie wyspałeś, bo dalej razi - "kątem".
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
przymierzałeś ten zestaw z przednimi blachami ? wszystko się mieści ? ja walczyłem z przodu o każdy 1cm. U ciebie normalna rozpusta ... kolektor seryjny i taka duża odległość rama-silnik ... na tej wysokości idzie wzmocnienie w przednim pasie, nie koliduje to? musisz mieć sporo więcej cofnięty silnik niż ja mam i chyba wyżej stoi jak u mnie. A tak to całkiem solidnie wygląda. Poduszka lewa do czego ? poduszki przednia i tylna będą ... ?
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Najwyżej poszuka nowego wózka lub przerobi blachy.
W moim Mini przy pasowaniu silnika do wózka i karoserii (Swift Gti) zespół był wyjmowany i wkładany chyba ze 100 razy a kto wie czy nie więcej. Wszystko było robione na zamontowanym wózku i małymi krokami wózek był "rzeźbiony" do karoserii czyli blachy mierzone. I tak jest jeszcze kilka rzeczy do poprawy.
W moim Mini przy pasowaniu silnika do wózka i karoserii (Swift Gti) zespół był wyjmowany i wkładany chyba ze 100 razy a kto wie czy nie więcej. Wszystko było robione na zamontowanym wózku i małymi krokami wózek był "rzeźbiony" do karoserii czyli blachy mierzone. I tak jest jeszcze kilka rzeczy do poprawy.
wolnossący 1,3 112KM/6700 , 138Nm/5197
patrząc na lewe koło będą chyba kłopoty z zwrotnością
Ostatnio zmieniony 20 mar 2014, 15:59 przez TRIP, łącznie zmieniany 1 raz.
to dlatego co się czepia a sobota znowu blisko (kątem)
koledzy dorabianie wozka odbywało się tak buda na podstawkach silnik uniesiony i ustawiony z minimalnym luzem dorobione elementy wózka. wózek wraz silnikiem wyjęty opspawany silnik znowu zamontowany w wózek i zamontowany do miniaka i jest ok . załuje bo nie robiłem zdjęć wszystkiego ale teraz to sie zmieni.
co do kolidowania kól to kolego jest ok tylko zdjęcie tak wyszło że malo miejsca. wrzuce następne i do tego koło na zewnątrz jeszcze o oklo 1,5 cm przejściówka na rozstaw 4x100
koledzy dorabianie wozka odbywało się tak buda na podstawkach silnik uniesiony i ustawiony z minimalnym luzem dorobione elementy wózka. wózek wraz silnikiem wyjęty opspawany silnik znowu zamontowany w wózek i zamontowany do miniaka i jest ok . załuje bo nie robiłem zdjęć wszystkiego ale teraz to sie zmieni.
co do kolidowania kól to kolego jest ok tylko zdjęcie tak wyszło że malo miejsca. wrzuce następne i do tego koło na zewnątrz jeszcze o oklo 1,5 cm przejściówka na rozstaw 4x100
- Załączniki
-
- CAM00152.jpg (178.41 KiB) Przejrzano 1806 razy
-
- CAM00138.jpg (173.74 KiB) Przejrzano 1805 razy
Ostatnio zmieniony 20 mar 2014, 18:39 przez ArturC, łącznie zmieniany 3 razy.
kolego Gibi raczej mocniej do sciany grodziowej przysunięty prawie na styk a poduszki tylna i przednia też bedą ale dopiero jak skończe z budą i zamontuje silnik z ramą to stworze tylna i przednia bo też duzo poślizgu nie ma
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
sprawdź wypoziomowanie silnika i przebieg półosiek przy wyjętych gruchach . Bedziesz pewny ze w zadnym położeniu zawieszenia nie będą haczyć .
- Gibki Staruszek
- Maniak
a jak zrobiłeś dolne mocowanie wahacza ? zostawiłeś otwór w wózku na półoś czy wycinałeś od czoła ? jeśli silnik jest mocniej cofnięty jak u mnie może półoś zawadzać o ściankę tylną otworu w wózku. prawą półoś nasz z 2 części to ułatwia wpasowanie ośki w otwór ... ja mam jedna długą . Jeszcze jedna sprawa ... pamiętam ,że jak u mnie silnik wisiał tylko na głównych łapach to nie był w osi i wisiał pod lekkim skosem (góra silnika była cięższa i ciągnęła go górą do przodu ), dopiero dodatkowe łapy go wyprostowały i stanął jak należy.
na półoś jest troche podebrane bo tak jak mówisz byłby problem.
pamiętam o ustawieniu i dorobieniu poduszek z przodu i z tyłu.
chce swój silnik jak najbardziej przewinąć przed przednią oś do dołu,do przodu żeby uzyskać jak najlepszy docisk na przednią oś. takie mocowanie silnika zrobiłem w golf2 jak montowałem 2,8 vr6 174km{ efekt zajebiaszcza trakcja super przenosi napęd na koła mniej się slizga i dociska w zakręcie}
pamiętam o ustawieniu i dorobieniu poduszek z przodu i z tyłu.
chce swój silnik jak najbardziej przewinąć przed przednią oś do dołu,do przodu żeby uzyskać jak najlepszy docisk na przednią oś. takie mocowanie silnika zrobiłem w golf2 jak montowałem 2,8 vr6 174km{ efekt zajebiaszcza trakcja super przenosi napęd na koła mniej się slizga i dociska w zakręcie}
- Załączniki
-
- auta graty 167.jpg (161.33 KiB) Przejrzano 1690 razy
-
- auta graty 209.jpg (134.13 KiB) Przejrzano 1689 razy
Ostatnio zmieniony 22 mar 2014, 05:10 przez ArturC, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gibki Staruszek
- Maniak
o.k. to widzę ,że wiesz co robisz więc pozostaje czekać na nowe fotki z pracy ... powodzenia
będę sie starał coś zrobić i fotki tez powrzucam .
Jak tam projekt?
Czasem na drodze spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...