Speed & Chillout Majowy w Poznaniu
Moderator: flapjck1
Speed & Chillout Majowy w Poznaniu
10 maja podczas drugiej edycji Pucharu YTP , chcielibyśmy małymi kroczkami wrócić do tego co było kiedyś. Do spotkań towarzyskich połączonych z możliwością sprawdzenia swoich umiejętności jako kierowcy na torze wyścigowym. Kto nie pamięta spotkań w Sielpii , Biłgoraju, Radomiu czy Poznaniu? 20 klasycznych Mini, każdy z uśmiechem od ucha do ucha najpierw dał upust swoim emocjom na torze i dostał piekielnie dużą dawkę adrenaliny , aby następnie w zacnym i szanowanym gronie usiąść , wypić piwko, zjeść giętą z grilla, by później pójść w tango do rana? W sumie tak myślę i wspominam to wiele osób może tego jednak nie pamiętać
A więc chcemy te spotkania reaktywować przy okazji imprez sportowych typu YTP i ClassicAutoCup.
Spotkania mają mieć luźny charakter, bez harmonogramu co do minuty.
Zamysł jest taki :
W piątek spotykamy się o której kto ma ochotę, ale po 16, palimy grilla, robimy badania techniczne rejestracje, a później luźne pitu pitu przy piwku do nocy ( kto ma ochotę może wyskoczyć na miasto, lub zrobić to na co ma ochotę).
W sobote od rana odprawa i jazdy – dla tych co nie biorą udziału – albo załapanie się u kogoś na prawy jako pilot , albo wypad na miasto w grupie i poszpanowanie Miniakami ze zwiedzaniem miasta. Oczywiscie nie moze zabraknac przejazdu po pelnej nitce toru miedzy sesjmi zawodnikow.
Taka atrakcje takze przewidzielismy, jedyna okazja by przepalic nagary w silniku i nakrecic on board’a.
Wieczorem po rozdaniu pucharów , spotykamy się przy ognisku – zapewniamy ogień, kiełbache , kiszonego ogóra i pajdę chleba. Tam, bądź gdzie nam się spodoba posiedziemy zapewne do późna. W niedziele dla zainteresowanych możliwość udziały w Tor Poznań Track Day – szkoła jazdy sportowej z możliwością wyjeżdżenia się za wszystkie czasy. Dla mniej zainteresowanych odpoczynek przed powrotem do domu i oglądanie zmagań kolegów jak i ścigających się np. Porsche, Mercedesów SLS, Radicali, czy wszystkiego co jest szybkie.
Później rozjazd do domów.
Jeśli chodzi o noclegi to są trzy warianty:
1- Namiot – śpimy za damkę ( za darmo) – prysznic toalety ciepła woda oczywiście jest.
2- Camping – wynajem campingu – cena 250 za dobe, ilu się zmieści w tylu śpimy.
3- Wynajęcie domku i zrzutka. Domek 350 za dobe, ale śpi tam na luzaku 7 osób.
Koszt udziału:
Dla osoby biorącej udział w YTP w jazdach – koszt normalych zapisów na zawody , wiecej na www.youngtimerparty.pl
Dla osoby nie biorącej udziału w jazdach koszt 30 plnów.
Wyzywienie: Jedzenie we własnym zakresie – na terenie jest jadłodajnia plus wokół dużo miejscowek gdzie można zjeść.
Reasumując – spotkanie dla żądnych adrenaliny, sprawdzenia swoich umiejętności za kierownicą, oraz dla tych co się wahają za niewielkie pieniądze. Spotkanie bez napiętego kalendarza i harmonogramu- majowy chillout!
Zapewniamy dobrą zabawę i możliwość sprawdzenia się na jedynym torze wyścigowym z homologacją FIA w Polsce.
Bart’asy i Cynek
Kom.695773568
Kom.502051101
Kom.692819065
Wiecej inf.o Pucharze YTP : www.youngtimerparty.pl
A więc chcemy te spotkania reaktywować przy okazji imprez sportowych typu YTP i ClassicAutoCup.
Spotkania mają mieć luźny charakter, bez harmonogramu co do minuty.
Zamysł jest taki :
W piątek spotykamy się o której kto ma ochotę, ale po 16, palimy grilla, robimy badania techniczne rejestracje, a później luźne pitu pitu przy piwku do nocy ( kto ma ochotę może wyskoczyć na miasto, lub zrobić to na co ma ochotę).
W sobote od rana odprawa i jazdy – dla tych co nie biorą udziału – albo załapanie się u kogoś na prawy jako pilot , albo wypad na miasto w grupie i poszpanowanie Miniakami ze zwiedzaniem miasta. Oczywiscie nie moze zabraknac przejazdu po pelnej nitce toru miedzy sesjmi zawodnikow.
Taka atrakcje takze przewidzielismy, jedyna okazja by przepalic nagary w silniku i nakrecic on board’a.
Wieczorem po rozdaniu pucharów , spotykamy się przy ognisku – zapewniamy ogień, kiełbache , kiszonego ogóra i pajdę chleba. Tam, bądź gdzie nam się spodoba posiedziemy zapewne do późna. W niedziele dla zainteresowanych możliwość udziały w Tor Poznań Track Day – szkoła jazdy sportowej z możliwością wyjeżdżenia się za wszystkie czasy. Dla mniej zainteresowanych odpoczynek przed powrotem do domu i oglądanie zmagań kolegów jak i ścigających się np. Porsche, Mercedesów SLS, Radicali, czy wszystkiego co jest szybkie.
Później rozjazd do domów.
Jeśli chodzi o noclegi to są trzy warianty:
1- Namiot – śpimy za damkę ( za darmo) – prysznic toalety ciepła woda oczywiście jest.
2- Camping – wynajem campingu – cena 250 za dobe, ilu się zmieści w tylu śpimy.
3- Wynajęcie domku i zrzutka. Domek 350 za dobe, ale śpi tam na luzaku 7 osób.
Koszt udziału:
Dla osoby biorącej udział w YTP w jazdach – koszt normalych zapisów na zawody , wiecej na www.youngtimerparty.pl
Dla osoby nie biorącej udziału w jazdach koszt 30 plnów.
Wyzywienie: Jedzenie we własnym zakresie – na terenie jest jadłodajnia plus wokół dużo miejscowek gdzie można zjeść.
Reasumując – spotkanie dla żądnych adrenaliny, sprawdzenia swoich umiejętności za kierownicą, oraz dla tych co się wahają za niewielkie pieniądze. Spotkanie bez napiętego kalendarza i harmonogramu- majowy chillout!
Zapewniamy dobrą zabawę i możliwość sprawdzenia się na jedynym torze wyścigowym z homologacją FIA w Polsce.
Bart’asy i Cynek
Kom.695773568
Kom.502051101
Kom.692819065
Wiecej inf.o Pucharze YTP : www.youngtimerparty.pl
Czasem na drodze spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
- dziesio
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: Speed & Chillout Majowy w Poznaniu
jestem za. Jeśli będzie pojazd to ze ściganiem, jeśli nie to chętnie na grilla wpadne
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
jw.! w najgorszym razie jaszczura przegonie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Obecność obowiązkowa
Rezerwujcie jeden domek na 100%
Rezerwujcie jeden domek na 100%
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
Dziesio
Czestermo
Arti
Flap
Wódz
Seven
Koziołek
August
Zarezerwowałem dwa domki.
Jeden bierze seven i koziołek z familiami
Zostaje drugi na 7 osób, z przyjezdnych bo to oni mają pierwszeństwo są dziesio, flap i czestermo,
kto jeszcze?
dodam , ze obecna formuła 6-7 przejazdów czyli ok 50 km po pełnej nitce toru z szykanami. Jest niezła zabawa, w Polsce nigdzie indziej nie ma możliwości tak się pobawić i sprawdzić. Zachęcamy-choć grono już jest zacne i będzie niezły chillout:)
Czestermo
Arti
Flap
Wódz
Seven
Koziołek
August
Zarezerwowałem dwa domki.
Jeden bierze seven i koziołek z familiami
Zostaje drugi na 7 osób, z przyjezdnych bo to oni mają pierwszeństwo są dziesio, flap i czestermo,
kto jeszcze?
dodam , ze obecna formuła 6-7 przejazdów czyli ok 50 km po pełnej nitce toru z szykanami. Jest niezła zabawa, w Polsce nigdzie indziej nie ma możliwości tak się pobawić i sprawdzić. Zachęcamy-choć grono już jest zacne i będzie niezły chillout:)
Czasem na drodze spotykam prawdziwych szaleńców...
- dziesio
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
super, bede na pewno
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: classic x 2
Mnie też nie zabraknie.
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
ja podjadę Wam pokibicować (mieszkam 7km od toru) Zastanawiam się nad udziałem w TPTD dzień później...
- Arti
- Wiarus
- Posiadane auto: Rover Mini Balmoral edition
- Kontakt:
No to jestem lepszy - wg. Google Maps mam do toru 5,3km
Pozdrawiam,
Arti
Arti
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
Reaktywacja !
Myślę ,że taki film można powtórzyć !!!
Może niekoniecznie aż tak drzwi w drzwi , ale, ale...po prostu przybywajcie !
Pozostało 42dni. Zrobimy hałas !
https://www.youtube.com/watch?v=KCMtYMQh6qQ
Może niekoniecznie aż tak drzwi w drzwi , ale, ale...po prostu przybywajcie !
Pozostało 42dni. Zrobimy hałas !
https://www.youtube.com/watch?v=KCMtYMQh6qQ
Cynek
Ja tez sie pisze.
Pozdrawiam
Szymon
Pozdrawiam
Szymon
Mikolaj, mam jeszcze Twoj puchar z zeszlego roku z Classicauto cup. Moze sie jakos umowimy to bym Ci go dal...
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
a ja mam silnik dla niego
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Wszystko w swoim czasie
Flam tam go poruszają czasem żeby nie zardzewiał;-)
Flam tam go poruszają czasem żeby nie zardzewiał;-)
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)