COUNTRYMAN - wymiana końcówek wydechu
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
COUNTRYMAN - wymiana końcówek wydechu
Cześć,
W R53 wystarczyło odkręcić śrubkę i końcówka wydechu zostawała w ręce.
W R60 końcówki są zamontowane jakby na stałe. W jaki sposób je wymienić?
Trzeba ciąć i spawać?
Drugie pytanie - ktoś spotkał się może z katalogiem ładnych końcówek? Coś w rodzaju Works'owych ale niekoniecznie za 450zl szt ; )
pozdrawiam,
Dawid
W R53 wystarczyło odkręcić śrubkę i końcówka wydechu zostawała w ręce.
W R60 końcówki są zamontowane jakby na stałe. W jaki sposób je wymienić?
Trzeba ciąć i spawać?
Drugie pytanie - ktoś spotkał się może z katalogiem ładnych końcówek? Coś w rodzaju Works'owych ale niekoniecznie za 450zl szt ; )
pozdrawiam,
Dawid
Re: COUNTRYMAN - wymiana końcówek wydechu
Pewnie są mocowane na stałe jak nie ma żadnej śrubki mocującej. Trzeba je odciąć i przyspawać nowe.
Jeśli chodzi o same końcówki ja korzystałem z asortymentu tej firmy http://www.buzzer.pl/ i polecam!
Jeśli chodzi o same końcówki ja korzystałem z asortymentu tej firmy http://www.buzzer.pl/ i polecam!
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI ONE R50 2004
Macie jakiś pomysł skąd wziąć chromowaną nakładkę na wydech do R50? Nie mam pakietu chrom line i rura nie wygląda za ładnie.
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI ONE R50 2004
Lolo w sumie nie zauwazylem ze masz R50. Jak to rozwiązałeś? Możesz wstawić fotkę i podać model końcówki z tej stronki?
Lewy, końcówki z tej stronki zamawiałem do Passata.
W R50 mam fabryczną chromowaną końcówkę, ale też ją chyba wymienię bo nie wygląda za ładnie
W R50 mam fabryczną chromowaną końcówkę, ale też ją chyba wymienię bo nie wygląda za ładnie
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Ktoś z Was miał może styczność z końcówkami WORKS'owymi (w przystępnej cenie )lub wizualnie podobnymi do nich? Będę wdzięczny za namiar
R60 | since 2006.
Hej ja do R60 robiłem końcówki u Michała w MG Motorsport (Siemianowice Śląske). Zakładałem zderzak z JCW i przy tych seryjnych to słabo wyglądało , a w JCW jak i w pakiecie AERO są nakładki które w ASO kosztują majątek. Michał za końcówki z montażem wziął 400 zł.
- Załączniki
-
- IMG_2953.JPG (826.4 KiB) Przejrzano 728 razy
Jeszcze jak to wygląda od dołu.
- Załączniki
-
- IMG_2955.JPG (729.2 KiB) Przejrzano 724 razy
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
PETARDA!!!! Bo też u mnie zderzaczek AERO grany.
Powiedz proszę, czy jesteś w stanie namierzyć co to za końcówki? Nie uśmiecha mi się jechać do Siemanowic na wymianę, bo to mi tu na miejscu w Krk zrobią, tylko nie znam się na temacie ani trochę..
Dzięki,
dawid
Powiedz proszę, czy jesteś w stanie namierzyć co to za końcówki? Nie uśmiecha mi się jechać do Siemanowic na wymianę, bo to mi tu na miejscu w Krk zrobią, tylko nie znam się na temacie ani trochę..
Dzięki,
dawid
R60 | since 2006.
Hej, końcówki sa "handmade" by MG Motorsport średnica 100mm, lekko zawinięte do środka. Mozesz zadzwonić do MG to bez problemu mogą Ci wysłać, jak powiesz ze do countryman'a to bedzie kojarzył jakie, ale ja polecam umówić sie i zrobic w MG, z Krakowa nie daleko i jeszcze droga elegancka
Tak przy okazji, mamy kogoś w Krk sensownego od wydechów poza inotec?dawid pisze:PETARDA!!!! Bo też u mnie zderzaczek AERO grany.
Dzięki,
dawid
jak znasz, byłoby miło wiedzieć.
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
No to rozważe przejażdżkę, tym bardziej, że mają już doświadczenie w temacie.
Kris, sprawdz PW,
Co do goscia od wydechow w krk, to nie kojarze nikogo,
pozdrowienia
D
Kris, sprawdz PW,
Co do goscia od wydechow w krk, to nie kojarze nikogo,
pozdrowienia
D
R60 | since 2006.