II Krakoski Mobilny Zlot Mini 30 V - 1 VI 2014

Wszelkie sprawy dotyczące zlotów, spotkań i innych ustaleń istotnych dla naszej MINI społeczności.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
janczar
Nowy
Nowy
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: II Krakoski Mobilny Zlot Mini 30 V - 1 VI 2014

Post autor: janczar »

Teraz już na serio ;)

Najwyższa pora pochwalić się przystankiem, na którym zatrzymamy się w drodze na Rajd Turystyczny. Miasto Olkusz udostępniło naszym autkom płytę rynku a także zapewni dodatkowe atrakcje, między innymi zwiedzanie podziemi pod rynkiem, które oficjalnie nie są jeszcze otwarte, zatem będzie to niepowtarzalna okazja!
Załączniki
olkusz4.png
olkusz4.png (21.17 KiB) Przejrzano 1488 razy
Awatar użytkownika
janczar
Nowy
Nowy
Posiadane auto:
Kontakt:

Uwaga, uwaga! Ogłaszamy wszem wobec, że głównym sponsorem II Krakoskiego Mobilnego Zlotu Mini jest salon MINI Dobrzański w Krakowie! Już wkrótce zdradzimy więcej na temat dodatkowych atrakcji, które mogliśmy dla Was wspólnie przygotować.
Załączniki
mini_dobrzański.png
mini_dobrzański.png (90.25 KiB) Przejrzano 1383 razy
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2014, 21:59 przez janczar, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
janczar
Nowy
Nowy
Posiadane auto:
Kontakt:

Drodzy Mini-Maniacy!

Udało nam się w końcu dograć wszystkie punkty programu, który z dumą prezentujemy. Lektura długa, ale myślę, że warto przeczytać ;)

Piątek (30.05)
Przyjazd i rejestracja odbędzie się w salonie Mini Dobrzański w Krakowie. Na miejscu czeka na Was prawdziwy hit - hamownia, udostępniona dla uczestników Zlotu bezpłatnie. Chętni będą mogli sprawdzić, ile mocy ma ich auto. Hamownia będzie dostępna w godzinach 13:00 - 20:00. Chętnych prosimy o wcześniejsze przybycie - im wcześniej będziecie tym większa szansa, że się załapiecie.
W trakcie zmagań na hamowni salon Mini będzie Was gościł miejscem na pogaduchy oraz udostępni najnowszy model Mini do oglądania a może nawet do przejażdżki.

W drodze między salonem a hotelem Santorini proponujemy na rozgrzewkę mini-rajd po Nowej Hucie.

W piątek wieczorem zapraszamy na kolację, rozmowy przy piwku, a dla podniesienia poziomu adrenaliny symulator jazdy rajdowej - autora najlepszego czasu nagrodzimy. Oczywiście zapraszamy także osoby, które nie wykupiły noclegu w Krakowie - wszystkie atrakcje są także dla Was.

Sobota (31.05)
Po śniadaniu zbiórka wszystkich uczestników pod hotelem Santorini i wyjazd do Olkusza, gdzie na rynku nasze auta będą się dumnie prezentować lokalnej społeczności. Dzięki uprzejmości władz miasta będziemy mieli możliwość zwiedzenia podziemii olkuskiego rynku, które na chwilę obecną nie są jeszcze dostępne dla zwiedzających.
O godzinie 12:30 pierwsze załogi wyruszą na trasę Rajdu Turystycznego. Tuż przed wyjazdem zapraszamy na obiad.
Jako pierwsze zadanie na starcie do Rajdu odbędzie się prezentacja załogi w autorskiej stylizacji - w ubiegłym roku pozytywnie nas zaskoczyliście, więc liczymy, że w tym jeszcze wyżej podniesiecie poprzeczkę! Innymi słowy zapraszamy na drugą edycję "Słit Foci".

Trasa rajdu prowadzić będzie malowniczym szlakiem Orlich Gniazd. Jej długość to 90 km więc prosimy o zatankowanie aut.

Po dotarciu na metę do ośrodka będzie się można odprężyć, w czym pomogą sauny i basen. Od godziny 19:00 zapraszamy na kolację, zaś o 21:00 ruszy ceremonia rozdania nagród, po której ile sił będziemy się bawić i tańczyć.

Niedziela (01.06)
Dzień wolny - do 11:00 trwa doba hotelowa. Zachęcamy do relaksu na terenie ośrodka lub odwiedzenia okolicznych atrakcji turystycznych - przykładowo bardzo blisko znajduje się Góra Zborów.

Mamy nadzieję, że miło spędzicie czas a jazda Miniakiem na naszych trasach dostarczy Wam niezapomnianych wrażeń.

Godzinowy plan zlotu:

Piątek
12:00 - 20:00 Rejestracja uczestników, salon Mini Dobrzański
13:00 - 20:00 Hamownia, salon Mini Dobrzański
Z salonu Mini Dobrzański do hotelu Santorini dla chętnych mini-rajd po Nowej Hucie
19:00 Kolacja, impreza integracyjna

Sobota
od 7:00 Śniadanie
9:00 Wyjazd do Olkusza
10:00 - 13:00 Impreza na rynku w Olkuszu, zwiedzanie, obiad
12:30 Start na trasę Rajdu Turystycznego
19:00 Kolacja grillowa, relax
21:00 Gala rozdania nagród, impreza, tańce

Niedziela
8:00 - 10:00 Śniadanie
10:00 Poranna gimnastyka "Budzik"
do 11:00 - doba hotelowa

Uwaga! Na koniec przypominamy raz jeszcze o przygotowaniu strojów dla siebie oraz swojego autka aby dumnie i kolorowo zaprezentować się podczas "Słit Foci"! Punkty przydzielane za to zadanie wliczają się do punktacji Rajdu, a najlepsze kreacje zostaną osobno nagrodzone! Przykładowe zeszłorczone aranżacje możecie podziwiać w galerii na naszej stronie: http://krakoskizlotmini.pl/zobacz-jak-b ... ie-w-2013/
Awatar użytkownika
Yazek
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MC R55

Post autor: Yazek »

Robi się ciekawie!!
Trzeba przyznać, że organizując zeszłoroczny "Krakoski" wysoko zawiesiliście poprzeczkę;)
Yazek
Awatar użytkownika
BeMoL
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: MINI Cooper S Cabrio

Post autor: BeMoL »

Przeczytałem tego program wczoraj - mowę mi odebrało

Dziś mogę napisać, że poprzeczka jest tak wysoko, że jej prawie nie widać :mrgreen:

Jejku - trzeba jeszcze poczekać tyle czasu nie mogę się już doczekać
Awatar użytkownika
mikiV8
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Mini Morris 1973 998cc - w trakcie remontu

Post autor: mikiV8 »

No cóż, skoro tak stawiacie sprawę...

Ma ktoś wolne miejsce w samochodzie? :grin:
Z chęcią dorzucę się do wszelkich kosztów przewidzianych jak i tych nieprzewidzianych, paliwa, ewentualnych napraw i tak dalej oraz zapewnię wieczorowy prowiant w postaci piwek z mojego regionalnego browaru dla załogi, która zdecydowałaby się mnie przyjąć :grin: Dużo miejsca nie zajmę - wysoki nie jestem - narzekać nie będę, chętnie pomogę przy każdej sposobności. Jeśli ktoś byłby chętny mnie przyjąć, jestem w stanie dojechać w każde miejsce Polski autobusem lub pociągiem, aby w jak najmniej problematyczny sposób dołączyć do załogi. Jeśli więc znajdzie się jakaś załoga będąca w stanie mnie przyjąć, będę bardzo wdzięczny za kontakt poprzez PW ;)

Pozdrawiam!

Mikołaj
Awatar użytkownika
maugorzata
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: maugorzata »

Mikołaj, a czemu nie planujesz wybrać się swoim samochodem?

Zamiast brania udziału w rajdzie soim Miniakiem jest też opcja pomocy organizatorom poprzez obstawienie punktu na radzie. Jeszcze nie mamy wszystkich obstawionych. Wtedy to organizatorzy będą cię wozić :)
Awatar użytkownika
mikiV8
Wiarus
Wiarus

maugorzata pisze:Mikołaj, a czemu nie planujesz wybrać się swoim samochodem?

Zamiast brania udziału w rajdzie soim Miniakiem jest też opcja pomocy organizatorom poprzez obstawienie punktu na radzie. Jeszcze nie mamy wszystkich obstawionych. Wtedy to organizatorzy będą cię wozić :)
Bardzo chętnie przyjechałbym swoim Miniakiem, gdyby tylko był on sprawny. Stary silnik wyzionął ducha w zeszłym roku i był już w tak marnym stanie, że nawet przy próbie jego reanimacji nie byłoby gwarancji, że dojedzie chociażby do Warszawy. Mam niby też nową jednostkę, ale nie chcę składać jej na szybko i po łebkach - dlatego niestety nie mogę pojawić się swoim autem. ;)

Co do Twojego pomysłu, to powiem tak - nie będę ukrywał, że w obliczu tak ciekawie zapowiadającego się rajdu chciałbym wziąć w nim czynny udział, ale jeśli w najbliższym czasie nie zgłosi się nikt, kto odważyłby się mnie zabrać, chętnie przystanę na Twoją propozycję i pomogę Wam na trasie rajdu. Przynajmniej przydam się do czegoś :)
Awatar użytkownika
maugorzata
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: maugorzata »

mikiV8 pisze:Co do Twojego pomysłu, to powiem tak - nie będę ukrywał, że w obliczu tak ciekawie zapowiadającego się rajdu chciałbym wziąć w nim czynny udział
Jak najbardziej to rozumiem. Sami żałujemy, że nie weźmiemy udziału w rajdzie ;)
Awatar użytkownika
pajor
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: pajor »

mikiV8 pisze:No cóż, skoro tak stawiacie sprawę...

Ma ktoś wolne miejsce w samochodzie? :grin:
Z chęcią dorzucę się do wszelkich kosztów przewidzianych jak i tych nieprzewidzianych, paliwa, ewentualnych napraw i tak dalej oraz zapewnię wieczorowy prowiant w postaci piwek z mojego regionalnego browaru dla załogi, która zdecydowałaby się mnie przyjąć :grin: Dużo miejsca nie zajmę - wysoki nie jestem - narzekać nie będę, chętnie pomogę przy każdej sposobności. Jeśli ktoś byłby chętny mnie przyjąć, jestem w stanie dojechać w każde miejsce Polski autobusem lub pociągiem, aby w jak najmniej problematyczny sposób dołączyć do załogi. Jeśli więc znajdzie się jakaś załoga będąca w stanie mnie przyjąć, będę bardzo wdzięczny za kontakt poprzez PW ;)

Pozdrawiam!

Mikołaj

W takim razie zapraszam do mojej załogi. Przyjedź wcześniej to przenocujemy Cie z Elką. Do zo ! :mrgreen:
Awatar użytkownika
mikiV8
Wiarus
Wiarus

pajor pisze:W takim razie zapraszam do mojej załogi. Przyjedź wcześniej to przenocujemy Cie z Elką. Do zo ! :mrgreen:
Wielkie dzięki Pajor! Jestem Wam bardzo wdzięczny :grin:
Po południu zadzwonię do Ciebie aby ustalić co i jak ;)
Awatar użytkownika
janczar
Nowy
Nowy
Posiadane auto:
Kontakt:

Wszystkim Mini-maniakom życzymy spokojnych, rodzinnych i radosnych Świąt!

Przy okazji przypominamy o upływającym terminie zapisów - ostały dwa tygodnie! Niezapisanych prosimy o zapisanie a zapisanych o wpłatę.
Załączniki
wielkanoc.png
wielkanoc.png (98.5 KiB) Przejrzano 1026 razy
Awatar użytkownika
janczar
Nowy
Nowy
Posiadane auto:
Kontakt:

Możemy pochwalić się kolejnym sponsorem. Dzięki uprzejmości firmy Spontex nasz Zlot będzie lśnił czystością. Wy również wypucujcie swoje Miniaki, bo warto!
Zapraszamy na profil Facebook
Załączniki
spontex.png
spontex.png (97.28 KiB) Przejrzano 934 razy
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: czestermo »

hmmmm co ten jeżyk robi tel literce "s" ;-)
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2014, 20:34 przez czestermo, łącznie zmieniany 1 raz.
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
SAMMMPŻ Rado
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: SAMMMPŻ Rado »

wącha kolego, wącha :cool:
Leyland Mini Clubman
ODPOWIEDZ