Pióra wycieraczek
Re: Pióra wycieraczek
To teraz jak stwierdzić, że mam fabryczne pióra? Ostatnie wycieraczki kupowałam w nieautoryzowanym serwisie bmw/mini więc pewnie do takich piór ale nie wiem.
- satyr88
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53
- Kontakt:
Oryginalne wygladają tak jak na tym obrazku: nr 3 i 4
http://img.ec24h.pl/auto-voll/tmp/6/e/7 ... x600-s.png
http://img.ec24h.pl/auto-voll/tmp/6/e/7 ... x600-s.png
Jakby ktoś mi podesłał na priv swój adres mailowy to przesłałabym zdjęcia tych, które mam aktualnie aby upewnić się czego potrzebuję (tutaj gdy chcę wrzucić zdjęcie to pojawia się napis "tried to upload empty file".
Myślę, że są już do wymiany bo raz, że na połowie szyby rozmazują a dwa, że guma już odchodzi.
Myślę, że są już do wymiany bo raz, że na połowie szyby rozmazują a dwa, że guma już odchodzi.
Też tak sądzę, tu na allegro te Alca firma po 11zł za sztukę wystawia http://allegro.pl/wycieraczka-bezprzegu ... 43469.html , na ceneo ten model po 16zl najtaniej także chyba się opłaca.[/quote]
Czy to już jest model pasujący do mojego Mini? Pisałeś, że nie lubisz wycieraczek typu aero a czy te powyżej nie są właśnie takimi wycieraczkami? Przecież nie mają szkieletu tylko właśnie są takie miekkie.
Czy to już jest model pasujący do mojego Mini? Pisałeś, że nie lubisz wycieraczek typu aero a czy te powyżej nie są właśnie takimi wycieraczkami? Przecież nie mają szkieletu tylko właśnie są takie miekkie.
Tu jest chyba normalna http://allegro.pl/wycieraczka-klasyczna ... 68091.html
Która będzie lepsza? Te płaskie wydają się porządniejsze ale jak ludzie piszą w internecie to lepiej raczej o tych zwykłych.
Która będzie lepsza? Te płaskie wydają się porządniejsze ale jak ludzie piszą w internecie to lepiej raczej o tych zwykłych.
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI R50
Ja właśnie używam tego klasycznego modelu firmy Alca (co podałaś pod tym linkiem http://allegro.pl/wycieraczka-klasyczna ... 68091.html) i sobie go chwalę. Tak pro forma długość 450mm jest właściwa dla obu wycieraczek przednich. Na twoim miejscu osobiście nie bawiłbym się w zamawianie z allegro gdyż w każdym tesco na dziale motoryzacyjnym je znajdziesz (będzie szybciej niż zamawianie a wyjdzie tyle samo kasy co wycieraczki + przesyłka). No i masz wtedy pewność, że jest od dystrybutora bo z rzeczami na allegro to różnie bywa...
Poda ktoś tego maila abym mogła wysłać zdjęcia?
Używałem zwykłych wycieraczek i tych hybrydowych Dipp i muszę powiedzieć, że te ostatnie zbierają wszelką wilgoć oraz brudy z szyby. Poza tym są niesamowicie dokładnie. Cena jest bardzo podobna do tych tradycyjnych. Fajne też są te płaskie wycieraczki Aero a z tradycyjnych to Bosch. Zajrzyjcie tez pod ten adres: http://e-wycieraczki.pl/ mają tam teraz dobrą wyprzedaż.
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
słuchajcie, mam taki problem, że po 4 latach od zakupu wymieniłem w warsztacie wycieraczki i teraz mam tylko problemy stare były lepsze, bo lepiej zbierały wodę - to raz, ale dwa - i to znacznie ważniejsze - wycieraczka pasażera NIE PRZYLEGA dostatecznie dobrze do szyby, przez co zostawia dużo wody przy krawędzi szyby i WCALE nie omiata czujnika deszczu, przez co automat po prostu wariuje przy drobnej mżawce
wycieraczki chyba jakaś Kamoka, wydaje mi się, że tej samej długości L i P. Czy to wina za długiej prawej wycieraczki, czy po prostu są do d... i przez to nie przylegają, jak trzeba?
Mini R50 2003
wycieraczki chyba jakaś Kamoka, wydaje mi się, że tej samej długości L i P. Czy to wina za długiej prawej wycieraczki, czy po prostu są do d... i przez to nie przylegają, jak trzeba?
Mini R50 2003
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
U mnie wycieraczka pasażera też nie przylega do końca ale nie ma to żadnego wpływu na zbieranie wody, ponieważ nie przylega ona tylko w pozycji wyjściowej a po włączeniu normalnie zbiera na całej szybie, no i ma też taki spojler żeby wiatr/powietrze ją dociskał. Jaką masz długość tych piór?
Bzyku
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
u mnie jest tak samo. jak patrzę na allegro to są długości od 425-475 dedykowane do MINI 2001-2006 (obie równe)Bzyq pisze:U mnie wycieraczka pasażera też nie przylega do końca ale nie ma to żadnego wpływu na zbieranie wody, ponieważ nie przylega ona tylko w pozycji wyjściowej a po włączeniu normalnie zbiera na całej szybie, no i ma też taki spojler żeby wiatr/powietrze ją dociskał. Jaką masz długość tych piór?
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
nie wiem, musze zmierzyc. ale to jakies g... bez tych stelazy i musze je koniecznie wymienic. z tym, ze na intercars podaja 485 dla pasazera i 450 dla kierowcy, co mnie dosc zdziwilo (zwazyszy, ze to pasazera ma problemy z przyleganiem)
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
Oryginalne mają po 450 (obie). Ja kupiłem z Bosch'a też 450 i od strony pasażera nie przylega ale tak jak pisałem wyżej - wszystko jest ok
Bzyku
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
założyłem dziś Valeo Silencio 48 (480mm), bo krótszych nie było na stanie (chociaż teraz w internecie widzę ich dużo i to w zestawach 45+48 taniej niż zapłaciłem ), no i wygląda to dużo dużo lepiej szyba jest czyszczona równo (poza prawym dolnym rogiem (pasazer), gdzie jest tak mocno zakrzywiona, ze nie ma fizycznie mozliwosci dotrzec)
nastepnym razem założe dla kierowcy 45 a dla pasażera 48 (zgodnie ze wszystkimi informacjami, jakie udało mi się znaleźć) albo 45x45
nastepnym razem założe dla kierowcy 45 a dla pasażera 48 (zgodnie ze wszystkimi informacjami, jakie udało mi się znaleźć) albo 45x45
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini one R50 2003r, Lancia Lybra 2.4jtd
Do R50 oryginał to Bosch - 2x 450mm, tył 290mm , H840.