Film "Powstanie Warszawskie"
Moderator: flapjck1
Film "Powstanie Warszawskie"
Zapraszam do komentowania, powinien to zobaczyć każdy Polak.
Re: Film "Powstanie Warszawskie"
nie oglądałem i raczej poczekam aż wyświetlą to w tv
ale gwarantuje że nie przebije np. szeregowca rayan
a z historii to wole "vikings" na HBO
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
- and
- Klubowicz
- Posiadane auto: Mini Cooper 1.3 '91r
- Kontakt:
To chyba nie o to chodziło w tym filmie, żeby był podobny do produkcji hollywoodzkiej...czestermo pisze:
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Przykro mi Mikołaj , że pracując w Naszm Mieście nie umiesz uszanować wydarzeń z 1944r . Nie musiałeś silić się na taki komentarz .
PAMPAS
PAMPAS
Ostatnio zmieniony 13 maja 2014, 17:17 przez pampas1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Mikuś po prostu woli fikcję, jak na starego Wikinga przystało
ale faktycznie klapsa dostanie przy okazji za takie porównania
ale faktycznie klapsa dostanie przy okazji za takie porównania
Leyland Mini Clubman
historie szanuje ale się nad nią nie spu... (rozpuszczam)
pozatym to raczej historia Polski a nie tylko Warszawy!!!
każdy Polak powinien zobaczć ten film, to tak jakby powiedzieć: "...tu stoi Polska a tam ZOMO..."
ten cytat przyszedł jako drugi, pierwszy z historii ostatnich 4 lat rozpaliłby jeszcze głupszą dysputę
ps.
jaka fikcja, Ragnar Lodbrok to postać historyczna.
pozatym to raczej historia Polski a nie tylko Warszawy!!!
każdy Polak powinien zobaczć ten film, to tak jakby powiedzieć: "...tu stoi Polska a tam ZOMO..."
ten cytat przyszedł jako drugi, pierwszy z historii ostatnich 4 lat rozpaliłby jeszcze głupszą dysputę
ps.
jaka fikcja, Ragnar Lodbrok to postać historyczna.
- rogal
- Super użytkownik
- Posiadane auto: 6 x MINI
- Kontakt:
aj Mikołaj.
Ten film to dokument "non fiction" , wiec stawianie go do porównania z "szeregowcem Rayan-em " w szerokiej kategorii filmów wojennych, to jak postawić w poznaniu na torze malucha z GT3 w jednej klasie . Kompletnie żadnych wspólnych powiązań.
Ten film to dokument "non fiction" , wiec stawianie go do porównania z "szeregowcem Rayan-em " w szerokiej kategorii filmów wojennych, to jak postawić w poznaniu na torze malucha z GT3 w jednej klasie . Kompletnie żadnych wspólnych powiązań.
pozdrawiam
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
zgadza się film oparty na prawdziwych zdjęciach z tamtego okresu, pionierska produkcja nigdy przedtem nie realizowana, opowiadająca o wspaniałej historii Polski, (która jest chrystusem narodów)
jak kotoś nie zrozumiał
moje ironiczne komentarze nie odnoszą się do treści i samego filmu ale do stwierdzeń o obowiązkowości oglądania przes wszystkch Polaków.
obowiązek to miał każy uczeń obejżeć krzyżaków i potop itp. bo potem nie musiał ksiązki czytać...
jak kotoś nie zrozumiał
moje ironiczne komentarze nie odnoszą się do treści i samego filmu ale do stwierdzeń o obowiązkowości oglądania przes wszystkch Polaków.
obowiązek to miał każy uczeń obejżeć krzyżaków i potop itp. bo potem nie musiał ksiązki czytać...
Ostatnio zmieniony 14 maja 2014, 08:52 przez czestermo, łącznie zmieniany 1 raz.
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
No Mikołaj, nie pogrążaj się dalej
"Kto nie szanuje i nie ceni swojej przeszłości, ten nie jest godzien szacunku, teraźniejszości ani prawa do przyszłości".czestermo pisze:zgadza się film oparty na prawdziwych zdjęciach z tamtego okresu, pionierska produkcja nigdy przedtem nie realizowana, opowiadająca o wspaniałej historii Polski, (która jest chrystusem narodów)
jak kotoś nie zrozumiał
Józef Piłsudski
...i to chyba tyle w temacie. Pozdr.!
Wspaniala interpretacja watku na forum. Od filmu dokumentalnego po piłsudczykowski patryjotyzm.
Chyba pisze w innym jezyku bo to nie pierwszy raz kiedy jest problem ze zrozumieniem.
Ku chwale Ojczyzny.
Chyba pisze w innym jezyku bo to nie pierwszy raz kiedy jest problem ze zrozumieniem.
Ku chwale Ojczyzny.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
eee nie politykować
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Przykro mi Mikołaj, ale mieszając w jednym kotle obrazy z kroniki filmowej, w której występują "prawdziwi" ludzie z filmami opartymi bardziej lub mniej na prawdziwych wydarzeniach dajesz wyraz swoistej ignorancji (stąd ten cytat). Poza tym napisałeś, że wolisz historię Wikingów niż trudną, bądź co bądź, historię Polski.czestermo pisze:nie oglądałem i raczej poczekam aż wyświetlą to w tv
P.S. Flap, od tego jest dział "Hyde Park", żeby pisać co się chce Ktoś zapodał temat to i się dyskusja wywiązała
Pozdr.!
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
Dlatego ja odmawiam propozycji pracy w Warszawiepampas1 pisze:Przykro mi Mikołaj , że pracując w Naszm Mieście nie umiesz uszanować wydarzeń z 1944r . Nie musiałeś silić się na taki komentarz .
PAMPAS
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Beny... akurat tutaj nie ma znaczenia gdzie mieszkasz i skąd pochodzisz.Beny pisze:Dlatego ja odmawiam propozycji pracy w Warszawiepampas1 pisze:Przykro mi Mikołaj , że pracując w Naszm Mieście nie umiesz uszanować wydarzeń z 1944r . Nie musiałeś silić się na taki komentarz .
PAMPAS
Pampas powinien raczej napisać, że będąc polakiem.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.