Czego oczekuję od Klubu
Moderator: flapjck1
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: Czego oczekuję od Klubu
Wyrzućcie COMIC SANS z logo bo na każdym gadżecie/wizytówce etc etc, gdzie użyte jest owe logo sprawia ono kiepski wizerunek.
wide >> http://creativepool.com/magazine/inspir ... -sans.2312
wide >> http://creativepool.com/magazine/inspir ... -sans.2312
Ostatnio zmieniony 14 maja 2014, 02:09 przez dawid, łącznie zmieniany 1 raz.
R60 | since 2006.
podajcie ilość członków mkp tak dla ciekawości;-)
wizja klubu? ja ostatnio widziałem fajną ekipe tworzącą klub, ta wizja mi odpowiada już od 2006r.
kolejne walne zgromadzenie jest przewidziane na wrzesień. zapraszam
wizja klubu? ja ostatnio widziałem fajną ekipe tworzącą klub, ta wizja mi odpowiada już od 2006r.
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
- rogal
- Super użytkownik
- Posiadane auto: 6 x MINI
- Kontakt:
to ja powtórzę tu ostatni raz publicznie moją wizję .
Formalizacja klubu w "obwarowaniach polskiego prawa" nie wykorzystując formy dotowania to ślepa droga.
Zainwestujmy z głową pieniądze klubu tak by w przyszłości były "użyteczne" ( np buda gastronomiczna na zloty. ..no taki żarcik:) i powróćmy do samozwańczego "klubu" jako grupa sympatyków.
Formalizacja klubu w "obwarowaniach polskiego prawa" nie wykorzystując formy dotowania to ślepa droga.
Zainwestujmy z głową pieniądze klubu tak by w przyszłości były "użyteczne" ( np buda gastronomiczna na zloty. ..no taki żarcik:) i powróćmy do samozwańczego "klubu" jako grupa sympatyków.
pozdrawiam
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Rogal
tel. 695 455 231
Wszystko dla Mini .
- BeMoL
- Super użytkownik
- Posiadane auto: MINI Cooper S Cabrio
Podoba mi się pomysł - no i podoba mi się logo klubowe na którym są dwa miniaki - mamy w końcu jedyny klub w Polsce który zrzesza fanów marki mini - uważam że na logo klubowym powinny być oba wizerunkiLuomo pisze:Pierwsza sprawa, która nurtuje mnie od dawna to układ forum, a konkretnie połączenie Mini klasyka z BMW MINI. Nie chodzi tu o jakąś niechęć, wręcz przeciwnie. Chodzi raczej o przejrzystość i unikanie dość częstych pomyłek. Proponowałbym zrobić coś na wzór forum czeskiego:
http://www.minicooperklub.cz/
- BeMoL
- Super użytkownik
czestermo pisze:podajcie ilość członków mkp tak dla ciekawości;-)
czasy się zmieniają - nie znam wizji z 2006 - wiem jaką mam ja i kilka innych osób - i wiem też, że odniesie ona sukces - jednak trzeba na to czasu - CIERPLIWOŚCI -
w tej chwili nie ma się co chwalić ilością członków - z resztą nie będąc uszczypliwym - to informacja dla klubowicza
Co do gadżetów klubowych również proszę o cierpliwość - i pamiętajcie - nie znacie mnie - ale mogę powiedzieć tyle, że nie rzucam słów na wiatr. Na Walnym przedstawie swoją wizję i jeśli spotka sie ona z przeważającą krytyką - to prawdopodobnie podziękuję - ale spróbuję jeszcze przekonywać.
Przede wszystkim mamy Mini i MINI - i bardzo bym chciał aby ten klub był zarówno dla jednych jak i dla drugich - dla ścisłości sam jestem poniekąd posiadaczem obu wersji - ale miłość zaczęła sie od klasyka
tak nawiasem zachęcasz do wymiany "wizji" a jaka jest ta Bemolowa??
może jak napiszesz, to więcej osób będzie chętnych wesprzeć tą wizje i zapiszą się do klubu
co do liczby, to na forum jest około 70 osób z paskiem klubowicza
może jak napiszesz, to więcej osób będzie chętnych wesprzeć tą wizje i zapiszą się do klubu
co do liczby, to na forum jest około 70 osób z paskiem klubowicza
Ostatnio zmieniony 15 maja 2014, 14:34 przez czestermo, łącznie zmieniany 1 raz.
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
A jaką to tajemnicę skrywa klub przed potencjalnymi klubowiczami . Czy to jest klub elitarny ?BeMoL pisze:w tej chwili nie ma się co chwalić ilością członków - z resztą nie będąc uszczypliwym - to informacja dla klubowicza
Gdzie jest strona klubowa ? Ciągle te same problemy , których żaden zarząd nie umiał rozwiązać . Macie pomysły i chęć nowoczesnego działania to mówcie o tym na forum do byłych i może przyszłych klubowiczów . Nie róbcie z tego tajemnicy dla kliku osób , które są zapisane do klubu . Takim postępowaniem nie przybędzie chętnych .
Popieram Rogala żeby rozwiązać klub , a w jego miejsce stworzyć koleżeńska grupę - jakby to nie zwał . Większość zlotów czy spotkań jest organizowana przez ludzi często nie związanych z klubem , a imprezy wychodzą kapitalne . I tak każdy płaci sam za siebie . Klubowe dotacje sieją często tylko ferment i niedomówienia - kto ile zarobił . W klubie byli zawsze ci sami ludzie , a nowych nie umieliśmy namówić do wstąpienia . Czytając na forum nasze kłótnie nie mieli ochoty brać w tym udziału . Zastanówcie się nad tym , a za pieniądze klubowe -jeżeli jeszcze są zrobić pożegnalny zlot klubu .
PAMPAS
Ostatnio zmieniony 15 maja 2014, 15:58 przez pampas1, łącznie zmieniany 2 razy.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
imprezaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
- BeMoL
- Super użytkownik
OK - mogę opisać z grubsza co mi siedzi w głowiepampas1 pisze: A jaką to tajemnicę skrywa klub przed potencjalnymi klubowiczami . Czy to jest klub elitarny ?
Ale zaznaczam - to tylko plany - aktualnie cały czas działam punkt po punkcie, które z moich wymyślonych są realne do spełnienia. Proszę mi potem nie wypominać "miałeś zrobić to...a nie zrobiłeś"
Od ostatniego walnego byłem tu i ówdzie zbadać nastroje "klubowiczów" oraz ich podejście do obecnej sytuacji klubowej - oraz szanse na jakiekolwiek poparcie. Cały czas jeżdżę, dzwonie, rozmawiam.
Szukam partnerów, sponsorów ludzi chętnych do współpracy.
Strony póki co nie ma i nie będzie dopóki nie odbędzie się drugie walne - jeśli walne zakończy się pomyślnie i dalej będę w zarządzie - powstanie zupełnie nowa strona
A oto plany
1. Nowe karty klubowe - aktualizowane co rok specjalnym hologramem - wymiana kart co 6 lat
2. nowe gadżety klubowe + w tym nowy namiot klubowy - nieco mniejszy od obecnego ale o wiele bardziej poręczny, lżejszy - równie solidny i bezproblemowy
3. współpraca - partnerstwo z Mini Polska - wczoraj miałem dwugodzinne spotkanie z nowym szefem marketingu Mini Polska - jest zainteresowanie z ich strony na partnerstwo z MKP - i to uważam za największy sukces do tej pory – ponieważ z ich pomocą można bardzo wiele zdziałać.
- chciałem m.in. oprócz wsparcia finansowego oraz rzeczowego – załatwić zniżki na serwis i części zamienne z dużym rabatem na podstawie karty członkowskiej. Coś w stylu akcji 4+ Volvo ma dla swoich klientów taką – czyli im starsze MINI masz tym większy rabat otrzymujesz – tylko w tym wypadku taka ulga miałaby przysługiwać klubowiczom
4. Zmodyfikowanie szaty graficznej FORUM
5. Zmiana logo MKP na dziesięciolecie klubu ( z wizerunkiem obu mini klasycznego oraz nowego mini
6. Przeniesienie zaznaczam FORMALNIE siedziby klubu w moje strony - pozwoli mi to na wykorzystanie klubu jako stowarzyszenia na składanie wniosków o dotacje, granty - celem jego jeszcze lepszego rozwoju – wnioski takie złożę do miejscowego Urzędu miasta, powiatu oraz urzędu marszałkowskiego - przerabiałem już ten temat
Jeśli chodzi o siedzibę w Katowicach – dalej będzie siedzibą MKP – jeśli właściciel pozwoli - tylko nieformalną
7 zmiana statutu
8 wpisanie MKP do PZMotu – tu pomysł i realizacja mikiV8 - daje
-70% zniżki na oc w pzu dla wszystkich klubowiczów jeśli auto ma co najmniej 25 lat i jeśli nie było rok wcześniej żadnej szkody (jeśli była, to trzeba odczekać rok i znów ma się tą zniżkę z powrotem)
-ubezpieczenie imprez dla klubów zrzeszonych w pzm w dobrej cenie i bez błagania o możliwość ubezpieczenia imprezy
-dotacje na poszczególne imprezy rozdzielane w poszczególnych okręgach najczęściej coś w okolicach 300-500zł i są wypłacane w systemie 30% przed imprezą i 70% po imprezie i rozliczeniu
-można uzyskać większe dotacje, ale nie na wyposażenie np. reprezentację klubu podczas imprez międzynarodowych
9. Zmiana banku – konta bankowego na jakiś bardziej popularny – jeśli chodzi o siedziby – póki co załatwienie czegokolwiek w obecnym banku jest cholernie uciążliwe – przez siedzibę w Warszawie
10. Konkursy – przynajmniej jeden w miesiącu
11. Chciałbym znaleźć jeszcze osoby które byłyby odpowiedzialne m.in. za
- reprezentacje i organizacje podczas IMMów – ponieważ – nigdy nie byłem więc w ogóle nie mam o tym pojęcia
- sekcji sportowej
- chciałbym aby do zarządu wszedł jeszcze ktoś z południa
12. konkurs na nowe logo –
- mogę już zdradzić że podczas IMM – pewna ilość osób będzie mogła pojechać do Fabryki Aston Martina – sponsorowane przez firmę Gulf – to jest naprawdę unikatowa nagroda - tego nie można sobie kupić
13. Chciałbym pousuwać paski nad Nickiem u osób, które nie opłacają składek dłużej niż dwa lata – jeśli nie opłacą składek w tym roku – będą musiały od nowa wstąpić do klubu – a co za tym idzie – ponownie opłacić wpisowe + składkę
Na pewno jeszcze wpadnie kilka pomysłów – przede wszystkim skupiam się na tym aby klubowicz czuł się potrzebny oraz żeby otrzymywał maksymalne korzyści minimalnym kosztem
I na koniec dodam – pamiętajcie – to jest praca społeczna – hobby – pasja - w wolnym czasie – nie da się tego zrobić w miesiąc – potrzeba czasu – a po za tym ludzi cierpliwych i wyrozumiałych z wiarą.
Udzielam się społecznie od ok 10 lat – to nie jest moja pierwsza przygoda – ale przyznam, że największa – bo tu chodzi o Klub Całej Polski – jeśli spieprzę to – to zginę-sam w sobie
WY MOŻECIE MI TYLKO ZAUFAĆ I POMÓC
Ostatnio zmieniony 15 maja 2014, 23:32 przez BeMoL, łącznie zmieniany 1 raz.
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
powiem, że plany są bardzo dobre i konkretne - ta "konkrektność" pozwala na działanie krok po kroku,
zastanawiam się tylko czy byli klubowicze, będą skłonni płacić ponownie wpisowe, gdyby chcieli znowu być w klubie
pomysł z PZM-ot super sprawa! sam mam auta na "żółtych" i wiem co daje taka zniżka.
pozdrawiam i trzymam kciuki!
zastanawiam się tylko czy byli klubowicze, będą skłonni płacić ponownie wpisowe, gdyby chcieli znowu być w klubie
pomysł z PZM-ot super sprawa! sam mam auta na "żółtych" i wiem co daje taka zniżka.
pozdrawiam i trzymam kciuki!
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Bardzo konkretne pomysły i widać pasję. Podoba mi się bardzo takie podejście. Mogę dodać że Mini Man eu będzie wspierał tą inicjatywę małym co nieco co jakiś czas
Bezwzględnie trzymamy kciuki za kolejne etapy działań.
Bezwzględnie trzymamy kciuki za kolejne etapy działań.
Leyland Mini Clubman
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Plan z grubsza jak to napisałeś jest ciekawy . Ważne jest tylko jedno - muszą być klubowicze .Może warto się zastanowić nad obniżeniem składki i wpisowego na lata 2014-2015 co może być zachętą wstąpienia do klubu , a czas pokaże czy jesteście w stanie zbudować nowy-stary klub .
Wielkiego aplauzu ze strony forum nie widać
Póki co piszcie otwartym tekstem na forum bo tylko tak przełamiecie niechęć nie których .
Z całego serca życzę powodzenia .
PAMPAS
Wielkiego aplauzu ze strony forum nie widać
Póki co piszcie otwartym tekstem na forum bo tylko tak przełamiecie niechęć nie których .
Z całego serca życzę powodzenia .
PAMPAS
Ostatnio zmieniony 16 maja 2014, 15:42 przez pampas1, łącznie zmieniany 1 raz.
- rogal
- Super użytkownik
- Posiadane auto: 6 x MINI
- Kontakt:
Bemol działaj co możesz i na ile starczy Ci sił i chęci.
Plany masz ambitne. Jak wróci wiara ludziom to się odbije, jak nie to zrobimy reformy.
Masz moje poparcie
Plany masz ambitne. Jak wróci wiara ludziom to się odbije, jak nie to zrobimy reformy.
Masz moje poparcie
pozdrawiam
Rogal
tel. 695 455 231
Wszystko dla Mini .
Rogal
tel. 695 455 231
Wszystko dla Mini .
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
1. Wstawianie obrazów na forum w formacie
2. AMPC - jest szansa na jakis ruch w tym temacie ?
2. AMPC - jest szansa na jakis ruch w tym temacie ?