Blacharz / Lakiernik - WARSZAWA
- Kocyk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow
Blacharz / Lakiernik - WARSZAWA
Cześć Wszystkim!
Mam do zrobienia kilka prac blacharsko lakierniczych w swoim miniaku. Generalnie to kosmetyka. Bo bliskim spotkaniu ze słupkiem mam lekko opuszczony zderzak przedni (2,5cm w dół i 1,5cm w lewo) i trochę popękany lakier. Z tego co mi się udało zauważyć to lekko wygięło się mocowanie na podłużnicy i coś tam pod spodem.
Dodatkowo na masce mam sporo odprysków lakieru w których zaczynają się tworzyć rdzawe plamy, chcę się tym zająć możliwie szybko.
Reasumując do roboty jest:
- Spasowanie zderzaka z resztą auta
- Malowanie zderzaka
- Malowanie maski
- Polerowanie całości (lakier już ma sporo śladów czasu)
Polecacie jakiś warsztat blacharsko lakierniczy w Warszawie, który za rozsądną cenę ogarnie mi autko?
Na ile wycenilibyście taką robotę? Nie jestem znawcą w takiej dziedzinie i nie chce dać się oszukać, a lakiernicy potrafią zrobić w ch***.
Mam do zrobienia kilka prac blacharsko lakierniczych w swoim miniaku. Generalnie to kosmetyka. Bo bliskim spotkaniu ze słupkiem mam lekko opuszczony zderzak przedni (2,5cm w dół i 1,5cm w lewo) i trochę popękany lakier. Z tego co mi się udało zauważyć to lekko wygięło się mocowanie na podłużnicy i coś tam pod spodem.
Dodatkowo na masce mam sporo odprysków lakieru w których zaczynają się tworzyć rdzawe plamy, chcę się tym zająć możliwie szybko.
Reasumując do roboty jest:
- Spasowanie zderzaka z resztą auta
- Malowanie zderzaka
- Malowanie maski
- Polerowanie całości (lakier już ma sporo śladów czasu)
Polecacie jakiś warsztat blacharsko lakierniczy w Warszawie, który za rozsądną cenę ogarnie mi autko?
Na ile wycenilibyście taką robotę? Nie jestem znawcą w takiej dziedzinie i nie chce dać się oszukać, a lakiernicy potrafią zrobić w ch***.
- Gutowski
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: r50
Re: Blacharz / Lakiernik - WARSZAWA
podpisuję się pod pytaniem, mam podobne problemy tzn odpryski na masce, pękł klar na tylnym zderzaku od spotkania z innym samochodem na parkingu.
Też się podpinam do kolegów, pytam o szacunkową wycenę, ile przyjmować za 1 element do lakierowania. Czeka mnie pewnie Zderzak przód/tył bo za dużo uzupełniania punktowego by było, drzwi x2 (legendarna rdza u dołu drzwi) i nie wiem czy czasem też nie maska(1 duży odprysk na którym ruda wyskoczyła i jakieś pomniejsze plus mini wgniootka od kamola).
Baaardzo powoli odkładam jakieś pieniążki ( ), ale chciałbym wiedzieć ile mieć w zapasie. Zatem 4-5 elementow + polerka na resztę.
Baaardzo powoli odkładam jakieś pieniążki ( ), ale chciałbym wiedzieć ile mieć w zapasie. Zatem 4-5 elementow + polerka na resztę.
Srednio w pl za element w jakims malym zakladzie na uboczu to ok 300zl. Sam jestem lakiernikiem i tylko tyle powiem, że kazda prace wycenia sie indywidualnie bo nie jest to produkcja a refinish. Co do polerowania podobnie. Zależy od tego jak bardzo uszkodzona jest powloka ile jest jakis bardziej czasochlonnych mankamentow. Co do maski bo ze wzgledu na odpryski czesto klienci o to pytaja trzeba lakierowac zazwyczaj cala poniewaz odpryski trzeba rozszlifowac do golej blachy i zabezpieczyc epoksydem lub reaktywnym nigdy podklad na gola blache. Izoluje i chroni przed korozja. Istotne tez jakimi materialami sie robi. Wiekszosc w pl uzywa novola czy trotona a jakosc tych produktow jest wprost proporcjonalna do ceny i przy malej cenie za element jak sami zapewne rozumiecie nie da sie uzywac standoxa czy duponta ktore sa kilka razy droższe. Ja osobiście robie auta tylko znajomym wieczorami i uzywam wlasnie duponta w większości i sa to naprawde swietne materialy, ale przecietny warsztat w takiej cenie by sie utrzymal. Teraz zaczynam gola karoserie do golfa gti i wiem, ze na takim materiale to wytrzyma dobrych pare lat. Unikam obcych przypyszow co by chcieli tanio szybko i dobrze. Tez bym chcial welniany bespoke garnitur za tysiaka Jak macie jakieś pytania piszcie śmiało a odpowiem.
- Kocyk
- Swój Człowiek
Na ile w takim razie wyceniłbyś robotę którą opisałem?
to będziesz musiał wcześniej zerknąć, żebym wiedział na co masz mnie przygotowaćMitch pisze:Srednio w pl za element w jakims malym zakladzie na uboczu to ok 300zl. Sam jestem lakiernikiem i tylko tyle powiem, że kazda prace wycenia sie indywidualnie bo nie jest to produkcja a refinish. Co do polerowania podobnie. Zależy od tego jak bardzo uszkodzona jest powloka ile jest jakis bardziej czasochlonnych mankamentow. Co do maski bo ze wzgledu na odpryski czesto klienci o to pytaja trzeba lakierowac zazwyczaj cala poniewaz odpryski trzeba rozszlifowac do golej blachy i zabezpieczyc epoksydem lub reaktywnym nigdy podklad na gola blache. Izoluje i chroni przed korozja. Istotne tez jakimi materialami sie robi. Wiekszosc w pl uzywa novola czy trotona a jakosc tych produktow jest wprost proporcjonalna do ceny i przy malej cenie za element jak sami zapewne rozumiecie nie da sie uzywac standoxa czy duponta ktore sa kilka razy droższe. Ja osobiście robie auta tylko znajomym wieczorami i uzywam wlasnie duponta w większości i sa to naprawde swietne materialy, ale przecietny warsztat w takiej cenie by sie utrzymal. Teraz zaczynam gola karoserie do golfa gti i wiem, ze na takim materiale to wytrzyma dobrych pare lat. Unikam obcych przypyszow co by chcieli tanio szybko i dobrze. Tez bym chcial welniany bespoke garnitur za tysiaka Jak macie jakieś pytania piszcie śmiało a odpowiem.
w wawce 1500 - 2000 bo srednio po 400-500 za element i polerke licza. W jakiejs pobliskiej miejscowości ok 1000-1200 napewno sie znajdzie ktos rozsadnyKocyk pisze:Na ile w takim razie wyceniłbyś robotę którą opisałem?
- Kocyk
- Swój Człowiek
Właśnie mi odpisali z Auto Młynarski na Targówku, że szacunkowy koszt to około 1300zł, jednak dokładna wycena będzie po oględzinach auta. Bardzo fajnie, gdyż chciałem się zmieścić w 1500zł
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Clubman
Z drobnymi zabawami lakierniczymi...nazywanymi "renowacja lakieru" tzn przecierki, odpryski, rysy uderzylbym do firmy auto detalingowej - sam teraz zglebiam ten temat i wg mnie warto.
Japan Motors Bielsko - Biała [Mitsubishi, Suzuki, Nissan] - 667 071 387
Z drobnymi jak najbardziej bo przecietny polski lakiernik nie ma za dużego pojęcia o estetyce w przeciwienstwie do detailera
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
Cześć wszystkim! poleci ktoś dobrego i uczciwego blacharza/lakiernika w Warszawie? Mam do ogarnięcia rdzę przy nadkolu z tyłu i na klapie. Ktoś coś ? może być priv