Czy można sprawdzić historię pojazdu bez zgody sprzedającego

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

milka89

Czy można sprawdzić historię pojazdu bez zgody sprzedającego

Post autor: milka89 »

Jestem w trakcie kupna samochodu (pierwsze MINI). Posiadam numer VIN, lecz niestety strony typu vin-info lub autodna nie pokazują historii pojazdu ani innych cennych informacji.

Czy można jakoś sprawdzić tego typu informacje posiadając numer VIN, lecz bez zgody i wiedzy właściciela?
kamil_0793
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mercedes C180 W202

Re: Czy można sprawdzić historię pojazdu bez zgody sprzedającego

Post autor: kamil_0793 »

Teoretycznie nie, praktycznie tak. Zależy od ASO. Generalnie jeżeli kupowany przez Ciebie samochód posiada elektroniczną książkę serwisową to bez zgody właściciela możesz się dowiedzieć, czy było coś robione w samochodzie. Jeżeli natomiast auto nie ma elektronicznej książki to jedyne informacje, jakie możesz uzyskać będą dotyczyły napraw gwarancyjnych. Szczegółowe informacje na temat takich napraw bez zgody właściciela nie powinni dawać w salonie, aczkolwiek wiele osób twierdzi, że nawet telefonicznie można się wiele dowiedzieć. Osobiście zawsze zostawałem odsyłany z kwitkiem, gdy chciałem sprawdzić auto po VINie w ASO :(
mateo
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Clubman

Post autor: mateo »

Sa w PL serwisy MINI, ktore podaja taka informacje telefonicznie bez najmniejszych problemow.
Japan Motors Bielsko - Biała [Mitsubishi, Suzuki, Nissan] - 667 071 387
milka89

Post autor: milka89 »

mateo pisze:Sa w PL serwisy MINI, ktore podaja taka informacje telefonicznie bez najmniejszych problemow.
O! Super!
Czy mogę prosić o namiar na takie serwisy?
Będę ogromnie wdzięczna :)
tumich
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R56 JCW /F56 Cooper D

Post autor: tumich »

W niektórych serwisach mówią otwarcie (przez telefon na infolinii), że nie mogą udzielić konkretnych informacji, aale mogą za to potwierdzić lub zaprzeczyć :D , rozmowy mają nagrywane pewnie dlatego tak.
ODPOWIEDZ