Eruzam pisze:w Poznaniu polecam : http://www.autim.com.pl/
Znają się na blacharstwie, ale nie tylko. Sam chciałem tam robić przegląd przedzakupowy ale w końcu auto kupiłem w Słupsku i zrobiłem przez motoraportera.
dzieki
czy ktoś jeszcze testował ten zakład?
oni sie znaja na MINI czy ogólnie? wolę takich którzy znają MINI
było: MINI S R56 po stage 1 & 2: 211KM 313 Nm
jest: S3 8P stage 2 331KM 436 Nm
Z tego co widzę to na mini znają się w Miejskiej Górce : http://www.bmwmini.pl/kontakt/
Ale nigdy tam nie byłem jest to 40 km od Leszna, z Poznania będzie jakieś 100
Po dzisiejszych przeprawach nie polecam Smorawińskiego. Pojechałem z kontrolką od temperatury silnika, po tygodniu dostałem kosztorys na moduł i czujnik temperatury. Okazało się że przez 6 dni nie potrafili go uruchomić bo moduł CAS jest zepsuty. Twierdzą że to nie ich wina. A czyja w takim razie?
Nie polecam tego serwisu bo po naprawach widać że nie wiedzą co i jak i nie mają odpowiedniej kadry. Dobry mechanik ma swój serwis.
Hej! Podbijam wątek, bo też poszukuję dobrego mechanika w Poznaniu lub niedalekiej okolicy, który ma do czynienia z MINI i mógłby zdiagnozować i usunąć dwa problemy z jakimi się teraz borykam tj. przede wszystkim ciągły wyciek płynu chłodniczego (od jakichś kilku tygodni ) i starsza sprawa, którą chciałbym przy okazji załatwić czyli takie jakby buczenie rozgrzanego silnika na wolnych obrotach (ciężko opisać, trzeba usłyszeć/poczuć;) Będę wdzięczny za wszelkie dodatkowe namiary, bo jeszcze z żadnym mechanikiem zajmującym się mini nie miałem do czynienia. Czytałem wcześniejsze propozycje, ale wątek jest dość wiekowy wiec może coś nowego ktoś byłby w stanie doradzić. Pozdrawiam
Hej! Dzięki za namiar. Wstępnie już się kontaktowałem z tym zakładem, ale trochę mam problem z odległością (ewentualny powrót do Poznania) i godzinami pracy ( 8 do 17 pn -pt). Przy okazji więc zapytam czy myślicie, że tego typu usterkę (szczególnie chodzi mi o szybkie załatwienie kwestii wycieku płynu chłodniczego) może zdiagnozować/naprawić mechanik, który się w MINI nie specjalizuje? Specjalistów od MINI w Poznaniu i okolicach nie doszukałem się wielu, ale może wystarczy jakiś "uniwersalny zakład"?:) Macie jakieś doświadczenia w tym zakresie?
U mnie leci gdzieś płyn jak mam więcej niż na dnie zbiorniczka (na zimnym). Po jeździe tak czy tak mam 2/3. Kiedyś dolewałem na zimnym do połowy, albo więcej, bo myślałem, że mam za mało, ale wtedy gdzieś mi rzyga... Jak mam na dnie, to nie ubywa już więcej, ale i nie wypluwa. Mam wrażenie, że po prostu miałem za dużo. Sprawdź u siebie.
Z firmy Woytech nie skorzystałem, bo odstraszył mnie Pan podczas próby umówienia w zeszłym roku. Na moje pytanie (parę dni przed długom Week`endem, czy byłaby możliwość sprawdzenia klimy ponieważ nie działa, już miał wielkie pretensje, że teraz, przed długim weekendem mi się spieszy. Ponieważ pracuję nie daleko pojechałem tam jeszcze żeby osobiście porozmawiać, co i jak. Po godzinie 16.00 wszystko zamknięte na 4 spusty. Dodatkowo znalazłem parę negatywnych opinii na portalu w sieci - link poniżej http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic. ... 90&start=0
Teraz znalazłem tylko to, ale wtedy wydaje mi się, że więcej tego było.