wsteczny w mini R50
wsteczny w mini R50
Witam
Mam mały problem y WSTECZNYM biegiem nie wchodzi , a jak się uda wrzucić to sukces co morze być nadmieniam iż (wymienione jest sprzęgło i skrzynia była w warsztacie kompletnie
rozebrana i sprawdzona mechanik stwierdził że jest wszystko ok.) wymienione zostało tylko
łożysko na wałku sprzęgłowym.
Czy ktoś może pomóc bo mi przychodzi jeszcze tylko jedno kaseta zmiany biegów z linkami.
Mam mały problem y WSTECZNYM biegiem nie wchodzi , a jak się uda wrzucić to sukces co morze być nadmieniam iż (wymienione jest sprzęgło i skrzynia była w warsztacie kompletnie
rozebrana i sprawdzona mechanik stwierdził że jest wszystko ok.) wymienione zostało tylko
łożysko na wałku sprzęgłowym.
Czy ktoś może pomóc bo mi przychodzi jeszcze tylko jedno kaseta zmiany biegów z linkami.
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
Re: wsteczny w mini R50
u mnie podobny problem wystepowal gdy byl zlamany wybierak czy łapa czy cos... nie wiem jak to sie nazywa
ale inne biegi też miały wtedy problem z wchodzeniem

There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
U mnie też czasem wsteczny nie chce wskoczyć - wysprzęglam i wrzucam ponownie i za drugim zawsze wchodzi. Z pozostałymi biegami nie ma problemu.
Bzyku
- Gutowski
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: r50
Bzyq pisze:U mnie też czasem wsteczny nie chce wskoczyć - wysprzęglam i wrzucam ponownie i za drugim zawsze wchodzi. Z pozostałymi biegami nie ma problemu.
u mnie tak samo

I u mnie 

-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Clubman
1. olej w skrzyni lub jego brak
2. zle dzialajace sprzeglo
3. konczaca sie skrzynia
- bez obdukcji u mechanika sie nie obejdzie
Natomiast jak dzieje sie tak jak u Bzyq to do momentu jak dziala to nie kombinowac
2. zle dzialajace sprzeglo
3. konczaca sie skrzynia
- bez obdukcji u mechanika sie nie obejdzie
Natomiast jak dzieje sie tak jak u Bzyq to do momentu jak dziala to nie kombinowac

Japan Motors Bielsko - Biała [Mitsubishi, Suzuki, Nissan] - 667 071 387
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini one R50 2003r, Lancia Lybra 2.4jtd
R50 (przelift) ma dolegliwość wstecznego. Na 8 oglądniętych przez mnie Cooperów 3 egzemplarze miały problem z wstecznym. Wymiana oleju na olej przekł. Produceta Millers (UK) co 100 tys. km zapobiega usterkom skrzyni. Tak piszą na forum brytyjskim Mini, ale czy tak faktycznie jest ?