Jaka nawigacja?

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

ben
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Jaka nawigacja?

Post autor: ben »

Do tej pory korzystałem z nawigacji w telefonie - ale duża wada tego rozwiązania jest taka, że np do Yanosik potrzebny jest pakiet danych. Jadę na wycieczkę krajoznawczą w góry - a tam często jest problem z zasięgiem i muszę sprawić sobie jakąś nawigację. W większości sklepów słyszę TomTom i np ten model http://www.skapiec.pl/site/cat/44/comp/4536702 - potwierdzicie? Dobry to jest sprzęt?
Awatar użytkownika
dziesio
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Re: Jaka nawigacja?

Post autor: dziesio »

korzystam z Navigon'a jako aplikacji na iphone i ipadzie i dziala b.dobrze. Testowalem tomtomy, automapy itp i ten wypada w moim przekonaniu najlepiej.
Awatar użytkownika
se7ven
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7

Re: Jaka nawigacja?

Post autor: se7ven »

Wg mnie dobry. Mapy są w miarę dokładne (parę razy udało się jej pomylić!), interfejs intuicyjny, klawiatura ekranowa duża i czytelna. Kupiłem wyłącznie z dwóch powodów
1. Duże litery na ekranie (potrafię odczytać ulice bez okularów co w Automapie było problemem), bardzo dobry ekran czytelny nawet w słońcu.
2. Współpraca z telefonami można zalogować kilka (zestaw głośnomówiący) i dobry uchwyt - urządzenie stabilne bez drgań.

Najlepiej podjedź do sklepu i poproś o przetestowanie w samochodzie - ja tak zrobiłem.
wolnossący 1,3 112KM/6700 , 138Nm/5197
ODPOWIEDZ