Pranie podsufitki
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Clubman
Pranie podsufitki
Czy probowal ktos z Was wyprac podsufitke odkurzaczem pioracym (samodzielnie badz nie)?
Interesuje mnie czy zostala na swoim miejscu czy odkleila sie?
Interesuje mnie czy zostala na swoim miejscu czy odkleila sie?
Japan Motors Bielsko - Biała [Mitsubishi, Suzuki, Nissan] - 667 071 387
Re: Pranie podsufitki
Stara/czysta firanka do tego może być vanish.
Rozrabiasz w wiadrze z wodą i pierzesz.Nie moczyć za bardzo.W takie upały po paru godzinach będzie jak nowa.Taka samo możesz wyprac tapicerkę.
Ja tak piorę kilka podsufitek w tygodniu i nigdy mi się nie odkleiła.
Odkurzacza nie polecam.
Rozrabiasz w wiadrze z wodą i pierzesz.Nie moczyć za bardzo.W takie upały po paru godzinach będzie jak nowa.Taka samo możesz wyprac tapicerkę.
Ja tak piorę kilka podsufitek w tygodniu i nigdy mi się nie odkleiła.
Odkurzacza nie polecam.
-
- Swój Człowiek
Dlaczego nie polecasz odkurzacza?
Znam patent vanisha, ale wg pozostaja smugi po praniu - moze sie myle.
Znam patent vanisha, ale wg pozostaja smugi po praniu - moze sie myle.
Zajmuje sie czyszczeniem samochodow i zawsze tak robie,mozesz uzyc tez srodka o nazwie TexWash firmy Truck chyba.
Piore po kilka podsufitek w tygodniu i pare samochodow czyszcze na sprzedaz i wygladaja jak nowe.Smug nigdy nie mialem.wazne aby prac wzdluznie czyli od przodu do tylu a nie np kolkami.
Piore po kilka podsufitek w tygodniu i pare samochodow czyszcze na sprzedaz i wygladaja jak nowe.Smug nigdy nie mialem.wazne aby prac wzdluznie czyli od przodu do tylu a nie np kolkami.
-
- Swój Człowiek
Ok
Pocwicze jak wroci slonce. Dzieki.

Podczas prania najważniejsze jest płukanie. Zdarzyło mi się płukać fotel 5 - 6 razy czystą wodą do momentu aż woda zasysana była w miarę czysta. Jeśli ktoś myśli, że po naniesieniu chemii na tapicerkę, podsufitkę czy dywanu i przeszorowaniu jest po robocie jest w błędzie. To nawet nie jest połowa roboty. Chemia do prania ma własności absorbujące brud więc jeśli jej dobrze nie wypłuczemy i oczywiście odessiemy to tapicerka, dywan czy też inne rzeczy będą nam się dużo szybciej brudzić. Najczęściej po wylaniu czystej wody na źle wypłukany fotel, dywan itp po wyschnięciu zostaje plama z widocznym zaciekiem. Jeśli dobrze wypłuczemy nie ma takiej możliwości. Po wypraniu, wypłukaniu i wyschnięciu polecam impregnację.
Poniżej wybrane produkty firmy Diversey z którymi pracuję od lat.
Pranie: TASKI Tapi Extract
Odplamianie: TASKI Tapi Spotex 1 lub 2 (w zalezności jakiego pochodzenia jest plama)
Impregnacja: TASKI Tapi Protect
Poniżej wybrane produkty firmy Diversey z którymi pracuję od lat.
Pranie: TASKI Tapi Extract
Odplamianie: TASKI Tapi Spotex 1 lub 2 (w zalezności jakiego pochodzenia jest plama)
Impregnacja: TASKI Tapi Protect
-
- Swój Człowiek
STi77 jestem w niedziele po Sumie u Ciebie ^^
osobiście używam proszku , może też być płyn firmy karcher RM 760 , faktycznie najlepszą robotę przy praniu podsufitki robi firanka jednak bez odessania brudnej wody nie ma szans na uzyskanie czystej powierzchni . Nawet jeśli wydaje się czysta przy pierwszym kontakcie z wodą pojawią się brzydkie plamy które będzie dość trudno usunąć z podsufitki. Do odsysania używam odkurzacza piorącego na najmniejszym poziomie ciągu. Nigdy nie odkleiła mi się żadna podsufitka 

-
- Klubowicz
- Posiadane auto:
podsufitka
Dałem do prania,po 2-dniach zobaczyłem że zaczyna wisieć więc polecam ręcznie prać 

-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
W moim także próba wyczyszczenia skończyła się wymianą materiału na nowy (ale był już słaby, auto z ciepłych krajów).