Problem z miniakiem
Problem z miniakiem
Mam pytanko! Kupiłam Miniaka one D 1,4 i bardzo słabo jeździ, po odwiedzinach mechaników została zregenerowana turbina która nie chodziła,wymienione wtryski sprawdzony przeplywomierz a samochód nadal jedzi tak samo,może miał ktoś podobny przypadek i jest w stanie mi pomóc?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Problem z miniakiem
To tylko 75KM on będzie tak słabo jeździć
A tak na poważnie to jeszcze do sprawdzenia to co typowe w DIESEL-ach czyli EGR, podciśnienia, a co do przepływomierza to nie taka oczywista sprawa ze sprawdzone (jak sprawdzone) bo to jest takie cholerstwo ze dopiero 100% pewności się ma po wymianie na nowy.

A tak na poważnie to jeszcze do sprawdzenia to co typowe w DIESEL-ach czyli EGR, podciśnienia, a co do przepływomierza to nie taka oczywista sprawa ze sprawdzone (jak sprawdzone) bo to jest takie cholerstwo ze dopiero 100% pewności się ma po wymianie na nowy.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
i to nie zawsze nowy jest dobry
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
to ile Cię taka przyjemność kosztowała ?? bo też mam 1.4D - ale jak dla mnie to na taką moc radzi sobie dobrzeMadzia pisze:Mam pytanko! Kupiłam Miniaka one D 1,4 i bardzo słabo jeździ, po odwiedzinach mechaników została zregenerowana turbina która nie chodziła,wymienione wtryski sprawdzony przeplywomierz a samochód nadal jedzi tak samo,może miał ktoś podobny przypadek i jest w stanie mi pomóc?

Przede wszystkim potrzebna jest porządna diagnostyka - wymiana na "oko" niestety się nie sprawdza...
Mamy w domu Mini One D właśnie taki 75KM i bez przesady - tym autem można normalnie jeździć w końcu ma 180Nm a to one odpowiadaja za przyspieszanie..z 3-4 biegu przyspiesza juz swobodnie od 2000rpm..
Mamy w domu Mini One D właśnie taki 75KM i bez przesady - tym autem można normalnie jeździć w końcu ma 180Nm a to one odpowiadaja za przyspieszanie..z 3-4 biegu przyspiesza juz swobodnie od 2000rpm..
Zacznij od zmiany mechanika. Turbina nie działała, przepływomierz, wtryski ???
Wszystko da się zdiagnozować, skoro to wszystko wymieniłeś to twoj miniak chyba na lawecie do ciebie przyjechał.
Wszystko da się zdiagnozować, skoro to wszystko wymieniłeś to twoj miniak chyba na lawecie do ciebie przyjechał.
To kutaf.. szlak mnie trafia jak idę do mechanika a on uczy się na moim aucie i jeszcze za naukę mam mu płacić.