Poszukiwany dobry mechanik Mini Cooper D

R55, R56, R57, R58, R59, R60 & R61

Moderatorzy: flapjck1, Drail

PanCooper

Poszukiwany dobry mechanik Mini Cooper D

Post autor: PanCooper »

Witam.
Jako, że stałem się właścicielem Mini Cooper-a od razu wzialem się za jego dopiszczanie a mianowicie za dokręcenie pokrywy z pod silnika w której nie były przykrecone dwie pierwsze śrubki ktore musiały się zgubić jak wracałem autkiem do domu po jego zakupie. Jadac ponad 100km/h poprostu szurała o asfalt. Kiedy podniosolem autko na lewarku i zajzalem pod pokrywe moim oczom ukazal się spocony silnik... czego nie widziałem przy zakupie facepalm I teraz sie zastanawiam skad wyciek :???: Moje pytanie brzmi czy znacie czlowieka uczciwego ktory sie zaopiekuje tym problemem? Powiem jeszcze, ze olej ubywa :/ a pokrywa byla cala umorusana od tego smarowidła. Szukam mechanika godnego zaufania ktory pomoze mi sie uporac z tym problemem i nie odwali tak zwanej kichy. Mozecie kogos polecic z okolic Opola badz Niemodlina?
Autko jest w dieslu z 2008 roku czyli silnik r56
Pozdrawiam.
Dodaje jeszcze zdjecia jak to wyglada bo pare pstryknalem.
Załączniki
mini3.jpg
mini3.jpg (118.66 KiB) Przejrzano 595 razy
mini2.jpg
mini2.jpg (133.68 KiB) Przejrzano 595 razy
mini1.jpg
mini1.jpg (80.84 KiB) Przejrzano 595 razy
Kornat
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper R50

Re: Poszukiwany dobry mechanik Mini Cooper D

Post autor: Kornat »

Mogę polecić warsztat z Wrocławia, serwisuję tam wszystkie moje samochody i są naprawdę kumaci, specjalizacja Diesel, trafiają do nich auta z autoryzowanych serwisów... trzeba się umawiać z wyprzedzeniem, bo są obłożeni robotą.

Diesel Service Janusz Hysyk
ul. Kamiennogórska 85/1
Wrocław (Złotniki)
tel. 693-562-702

pzdr
PanCooper

Post autor: PanCooper »

Dzieki wielkie za kontakt, bylem dzisaj autem na podnosniku i okazuje sie, ze wyciek jest nie z miski olejowej jak na poczatku myslalem a z okolic chlodnicy... a dokladniej gdzies z lewego dolnego rogu jak sie patrzy przez grill w zderzaku. Czy ktos z Was ma moze pojecie o co moze biegac? skad moze wydobywac sie olej?
Kornat
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper R50

Post autor: Kornat »

Na myśl przychodzi mi intercooler... aczkolwiek ciężko zdalnie stwierdzić co to może być... myślę, że bez wizyty u kumatego mechanika się nie obędzie...
ODPOWIEDZ