Witam.
Jako, że stałem się właścicielem Mini Cooper-a od razu wzialem się za jego dopiszczanie a mianowicie za dokręcenie pokrywy z pod silnika w której nie były przykrecone dwie pierwsze śrubki ktore musiały się zgubić jak wracałem autkiem do domu po jego zakupie. Jadac ponad 100km/h poprostu szurała o asfalt. Kiedy podniosolem autko na lewarku i zajzalem pod pokrywe moim oczom ukazal się spocony silnik... czego nie widziałem przy zakupie I teraz sie zastanawiam skad wyciek Moje pytanie brzmi czy znacie czlowieka uczciwego ktory sie zaopiekuje tym problemem? Powiem jeszcze, ze olej ubywa :/ a pokrywa byla cala umorusana od tego smarowidła. Szukam mechanika godnego zaufania ktory pomoze mi sie uporac z tym problemem i nie odwali tak zwanej kichy. Mozecie kogos polecic z okolic Opola badz Niemodlina?
Autko jest w dieslu z 2008 roku czyli silnik r56
Pozdrawiam.
Dodaje jeszcze zdjecia jak to wyglada bo pare pstryknalem.
Poszukiwany dobry mechanik Mini Cooper D
Poszukiwany dobry mechanik Mini Cooper D
- Załączniki
-
- mini3.jpg (118.66 KiB) Przejrzano 595 razy
-
- mini2.jpg (133.68 KiB) Przejrzano 595 razy
-
- mini1.jpg (80.84 KiB) Przejrzano 595 razy
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper R50
Re: Poszukiwany dobry mechanik Mini Cooper D
Mogę polecić warsztat z Wrocławia, serwisuję tam wszystkie moje samochody i są naprawdę kumaci, specjalizacja Diesel, trafiają do nich auta z autoryzowanych serwisów... trzeba się umawiać z wyprzedzeniem, bo są obłożeni robotą.
Diesel Service Janusz Hysyk
ul. Kamiennogórska 85/1
Wrocław (Złotniki)
tel. 693-562-702
pzdr
Diesel Service Janusz Hysyk
ul. Kamiennogórska 85/1
Wrocław (Złotniki)
tel. 693-562-702
pzdr
Dzieki wielkie za kontakt, bylem dzisaj autem na podnosniku i okazuje sie, ze wyciek jest nie z miski olejowej jak na poczatku myslalem a z okolic chlodnicy... a dokladniej gdzies z lewego dolnego rogu jak sie patrzy przez grill w zderzaku. Czy ktos z Was ma moze pojecie o co moze biegac? skad moze wydobywac sie olej?
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper R50
Na myśl przychodzi mi intercooler... aczkolwiek ciężko zdalnie stwierdzić co to może być... myślę, że bez wizyty u kumatego mechanika się nie obędzie...