Telefon na gwarancji - nie został naprawiony

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
satyr88
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R53
Kontakt:

Telefon na gwarancji - nie został naprawiony

Post autor: satyr88 »

Witam Was mam problem z innej bajki. W moim telefonie (motorola) na gwarancji zakupionym w Play zepsuł się wyświetlacz. Zaniosłem go do play skąd wysłano go do autoryzowanego serwisu, po 1,5 tygodnia przysłali telefon - nie naprawiony, dostałem zaświadczenie , że nie mogli naprawić telefonu przez brak potrzebnych części. Równocześnie zaznaczyli, że wada nie powstała z mojej winy i mogę się ubiegać o zwrot pieniędzy lub nowego telefonu od sprzedawcy..

Pytanie kto w tym przypadku czuje się sprzedawcą? Pani w Play powiedziała mi ,że oni nie są za to odpowiedzialni bo są operatorem sieci ,a nie sprzedawcą telefonu - dlaczego więc paragon za telefon mam na play?

Zadzwoniłem do serwisu, w którym powiedziano mi, że to play jako sprzedawca jest zobowiązany mi zapewnić wymianę telefonu na nowy i w tej sprawie powinien się skontaktować dostawcą telefonu - motorolą...

Pani z play nie umiała odpowiedzieć na moje pytania i kazała mi się kontaktować z motorolą, nie odpuściłem i powiedziała, że zajmie się tą sprawą.

Ok.. podejrzewam, że play nic nie załatwi, motorola nie będzie chciała mi wydać nowego telefonu, a sam serwis nie chce mi go naprawić bo zapewne im się to nie opłaca. Pewnie gdybym wysłał go po gwarancji to części zamienne by się znalazły..

Zastanawia mnie po co mi 24 miesiące gwarancji skoro nie mogę z niej skorzystać? Dlaczego play sprzedając telefon nie czuje się odpowiedzialny za jego reklamacje?

Pozostaje mi czekać na ich decyzje. W tym czasie pewnie skończy mi się okres gwarancyjny.

Czy ktoś miał podobną sytuację i wie jakie mam prawa?
Awatar użytkownika
dziesio
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Re: Telefon na gwarancji - nie został naprawiony

Post autor: dziesio »

Prosta pilka - zobacz od kogo masz fakture/paragon za telefon i tam sie zglaszaj.
Awatar użytkownika
satyr88
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Kontakt:

Paragon mam na salon play, ale jak mi powiedziała pani w play "oni są operatorem sieci" i wydaje się jej, że nie odpowiadają za sprzedane telefony
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

odpowiadaja, idzeisz do salonu gdzie kupiles ( franczyza! ) i tam reklamujesz
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
dziesio
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dziesio »

masz od nich paragon, więc od nich zakupiłeś. Oddajesz im, a ich psim obowiązkiem jest to załatwić.
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

problemem pewnie jest teraz motorola która ostatnio kilkakrotnie zmieniała właściciela.
Pamietam jakiś czas temu milestona z playa reklamowałem bezpośrednio w motoroli i wymienili bez problemu. Teraz Razr I reklamacja odrzucona - telefon zamoczony. Tu sie nie rzucam - owszem został zamoczony - naprawiłem sam. Swoja drogą motorole są dość proste w naprawie
max77max
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

mini

Post autor: max77max »

Satyr nie gadaj z pracownikiem tylko od razu z kierownikiem placówki
Awatar użytkownika
satyr88
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Kontakt:

Konrad K_2 pisze:problemem pewnie jest teraz motorola która ostatnio kilkakrotnie zmieniała właściciela.
Pamietam jakiś czas temu milestona z playa reklamowałem bezpośrednio w motoroli i wymienili bez problemu. Teraz Razr I reklamacja odrzucona - telefon zamoczony. Tu sie nie rzucam - owszem został zamoczony - naprawiłem sam. Swoja drogą motorole są dość proste w naprawie
Pamiętasz może gdzie i jak się kontaktowałeś z motorolą? Bo oficjalna polska strona nie działa.. nie umiem znaleźć żadnych danych kontaktowych z przedstawicielami motoroli w polsce
Awatar użytkownika
satyr88
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Kontakt:

Udało mi się dodzwonić do motoroli. Bo adres internetowy i telefony do biura obsługi, które miałem na karcie gwarancyjnej nie działały..

Muszę przesłać dokumenty do motoroli i rozpatrzą wniosek. Na play nie będę czekał
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

ja byłem osobiście w autoryzowanym serwisie motoroli
ODPOWIEDZ