Szumiące wnętrze - brak przyczyny
Szumiące wnętrze - brak przyczyny
Witajcie, ostatnio w moim Mini zauważyłam, a bardziej usłyszałam dziwny szum od strony drzwi pasażera, tak jakby szyba była niedomknięta, dźwięk nasila się zwłaszcza w trakcie jazdy po mokrym asfalcie.
Najpierw pod lupę poszło prawe tylne nadkole, następnie wymieniłam uszczelkę pod drzwiami pasażera, lecz niestety nic to nie dało, jak szumiało w trakcie deszczu tak szumi nadal. Szyba jest zamknięta, co prawda do auta się nie leje ani nic w tym stylu, jednakże dźwięk szumiącej wody w samochodzie jest nieco irytujący.
Może macie jakieś pomysły?
Najpierw pod lupę poszło prawe tylne nadkole, następnie wymieniłam uszczelkę pod drzwiami pasażera, lecz niestety nic to nie dało, jak szumiało w trakcie deszczu tak szumi nadal. Szyba jest zamknięta, co prawda do auta się nie leje ani nic w tym stylu, jednakże dźwięk szumiącej wody w samochodzie jest nieco irytujący.
Może macie jakieś pomysły?
Re: Szumiące wnętrze - brak przyczyny
Witam, mam podobny problem mini cooper clubman D 2008 rok auto garażowane, bezwypadkowe, 114tys km. Autem jeździ sie super ale gdzies w granicach 100tys km auto zaczęło lekko szumieć przy szybach (uszczelki smarowane dwa razy do roku jakimś tam specjalnym preparatem do uszczelek,nie pamietam nazwy) te auta chyba tak mają. Pozdrawiam
- satyr88
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53
- Kontakt:
Mój miniak też jest hałaśliwy na deszczu, ma się wrażenie nie domkniętego okna, przypuszczam, że te auta tak mają, nie są one mocno wygłuszone
W r50/53 wnętrze jest faktycznie kiepsko wyciszone. W żadnym innym aucie które posiadałem (a było ich kilkanaście) nie było tak słychać toczenia kół i np. zmiany rodzaju asfaltu. Mnie bardziej właśnie to wkurza a przy szybach u mnie raczej OK.
PS. Muszę dodać, że łożyska w pastach ma sprawne.
PS. Muszę dodać, że łożyska w pastach ma sprawne.
- satyr88
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53
- Kontakt:
Zawsze można wygłuszyć autko matami, tak jak się to robi przy instalacjach audio
- Alfik30
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Cooper S - R53
W moim jest tak głośno (tłumik, plastiki itd), że na duperele w postaci szumu opon nie zwracam uwagi. W sumie w całym tym ogromie dźwięków szum się gdzieś gubi
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
u mnie szumią prawe drzwi, a dokładnie szyba przy styku z uszczelką (górny narożnik przy słupku czołowym)
wydaje mi się, że trzeba wyregulować szybę...
wydaje mi się, że trzeba wyregulować szybę...
- Gutowski
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: r50
u mnie tez szumi, w e46 coupe też szumiało. Zwłaszcza w deszczowe dni to słychać. Nauczyłem się z tym żyć
-
- Nowy
- Posiadane auto: Cooper D 2011
Przeglądam forum i okazuje się, ze mam ten sam kłopot. Szum przy prawych drzwiach u góry.
Od strony kierowcy takiego halasu nie ma. Czy poradziłeś sobie z tym problemem?
Od strony kierowcy takiego halasu nie ma. Czy poradziłeś sobie z tym problemem?