mini 90r zaku odbudow swap na 1,6 vtec
Moderator: flapjck1
Re: mini 90r zaku odbudow swap na 1,6 vtec
dzięki za ważną rade chce docelowo zrobić mapke na ponad 140km narazie zdrowe 125km jak zrobie przejazdżkę to podrzuce filmik
a wymieniałeś cybanty mocujące maglownice bo na nich też może pracować
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
gibki dobrze pisze, sciana grodziowa bywa za slaba w miniakach z klasyczna A seria pod maska
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
to nie cybanty to blacha grodziowa ... a te 140 km z d16z6 będzie ?ArturC pisze:a wymieniałeś cybanty mocujące maglownice bo na nich też może pracować
wiem że mowiłes o ścianie grodziowej a te cybanty troche też micre, docelowo ma być zrobiona nowa mapa do kompa ale to sprawa na póżniej i ogólnie 10 do 15 procn to realny i do zrobienia przyrost mocy ale tak na prawde efekt jest po wygladzeniu mapy wcześniej zaczyna się zbierać i na tym mi najbardziej zależy i do tego odcinka chyba będzie przesunięta z 8,2 na 9 tys obr
i przy okazji przeglądania forum wpadlem na temat miniaków na 30 lecie 2 tys wiśniowych i 1tys czarny no i problem koloru rozwiązany bedzie czarny taki jak jest oryginalnie
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
jezeli masz miejsce mozesz magla przekrecic do wozka, troche gimnastyki ale imho warto
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
w końcu miniak zrobił wczoraj pierwsze metry o własnych silach. dzwięk wydechu nawet wyszedł fajnie brzmi jak poważne auto koncowy tłumik sam zrobiłem a środek poszedł od hondy. jeszcze musze go gdzieś wywieść żeby troche nim polatać i nacieszyć sie przed demontażem do wykończenia budy pod lakier. warto mbyło spedzić tyle czasu , ludzie jak go słyszą rozglądają sie wokoło bo nie sądzą że to to maleństwo tak brzmi
Ostatnio zmieniony 02 paź 2014, 08:00 przez ArturC, łącznie zmieniany 2 razy.
- Gibki Staruszek
- Maniak
daj fotki !!!
porobie pare fotek to powrzucam
musze gdzies zawiesc malenstwo zeby potesstować bo auto jeszcze nie zarejestrowane no i na razie sam szkielet i zawieszenie z hamulcami i napędem. pierwsze odczucia z bardzo krótkich przejażdżek bardzo pozytywne jest wyrywny. ciekawe jak będzie na asfalcie.
- Gibki Staruszek
- Maniak
tak jeszcze puki jest na to czas ... zanim polakierujesz , warto wyciąć tylne ranty. cos takiego ...
- Załączniki
-
- nadko.jpg (77.29 KiB) Przejrzano 594 razy
kolego czemu wycinałeś u mnie nie obcierają koła ztyłu a przód narazie nie dotyka ale chętnie wykorzystam fotke z podcięcia przednich błotników
Ostatnio zmieniony 07 paź 2014, 23:01 przez ArturC, łącznie zmieniany 1 raz.
w końcu znalażłem odpowiedni wiatrak do chłodnicy a mianowicie od bmw e30 od klimatyzacji jest bardzo cienki i wydajny i powinien wejść przed chłodnice
- Gibki Staruszek
- Maniak
ja nie wycinałem bo niałem zdrowie blachy i szkoda mi było (foto nie moje) , ale teraz chętnie bym posadził auto a tu nie ma za bardzo jak z tyłu ... a jak masz 13'' to będzie wysoko stał ... do tego gumy z czasem siadają i jak teraz nie obciera to może za rok. Chodzi ni o to ,ze jak masz tam z tyłu coś do spawania to juz na zapas wytnij kiedy jeszcze można.