Mayfair 1000 'kreff, pot & łzy'
Moderator: flapjck1
Mayfair 1000 'kreff, pot & łzy'
Mini zakupiłem na początku 2004 roku w Szczecinie. Sądzę, że zaawansowani stażem miniakomaniacy domyślą się od kogo Cudem jakimś Mini przywiozło mnie bezawaryjnie do ?odzi, natomiast ford, którym pojechałem do Szczecina, rozkraczył się w drodze powrotnej pod Poznaniem (i zapłacił za to najwyższą karę – skończył na złomowisku). Autko miało w zamyśle przejść niewielki remoncik, tymczasem po przystąpieniu do prac rozbiórkowych na każdym kroku odkrywałem następne niespodzianki – generalnie „koń trojański”. Blacharz i lakiernik trzymał go 6 miesięcy, potem półtora roku stał bezczynnie i dopiero w marcu 2006 znalazłem czas żeby zacząć go składać. Pierwsza jazda odbyła się w listopadzie.
Dokumentację zdjęciową remontu można obejrzeć na mojej stronie internetowej (blisko 70 fotografii). ?ącznie prace pochłonęły prawie 900 roboczogodzin i zdecydowanie nie była to robota na akord
Dokumentację zdjęciową remontu można obejrzeć na mojej stronie internetowej (blisko 70 fotografii). ?ącznie prace pochłonęły prawie 900 roboczogodzin i zdecydowanie nie była to robota na akord
- Załączniki
-
- 6_640.jpg (45.55 KiB) Przejrzano 2398 razy
-
- 5_640.jpg (44.11 KiB) Przejrzano 2398 razy
-
- 4_640.jpg (60.39 KiB) Przejrzano 2398 razy
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2007, 19:49 przez beamish, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Mayfair 1000 'kreff, pot & łzy'
fotki cd..
- Załączniki
-
- 3_640.jpg (17.55 KiB) Przejrzano 2393 razy
-
- 7_640.jpg (37.52 KiB) Przejrzano 2393 razy
-
- 8_640.jpg (28.85 KiB) Przejrzano 2393 razy
Autko może i fajne ale beznadziejna kierownica i j ... wiem, chyba trąci tandetą.....ta podpórka pod rękę.........a ta to naprawdę super cacko
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
Mikołaj pisz czytelniej , co to za jakieś nielogiczne " j" i "ta to" w imieniu pana przecinka daje ci upomnienie:)
Pozdrawiam,
Kinga
Pozdrawiam,
Kinga
Podpórka i kierownica to już historia
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2007, 16:02 przez beamish, łącznie zmieniany 1 raz.
Mi się bardzo podoba, ładny i czyściutki jest ten Twój MINI... Gratuluję!!!
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
bardzo ładny - wzruszyłem sie bo kiedys był zółty jak mój , a pozniej sie popłakałem jak zobaczyłem ile pochlonoł pieniedzy
kierownica.. hmmmnnn.. czyzbym ja znal dokladniej..?? wygodnie sie Tobie z nia jeździ..?? bo z tego co pamietam ja za nią kompletnie nie przepadalem...
a miniaczek rzeczywiście czysciutki i zadbany w klasycznym stylu...
a miniaczek rzeczywiście czysciutki i zadbany w klasycznym stylu...
Kierowniczka dobrze się prowadziła chociaż żona narzekała (jak każda kobieta), że ciężko się kręci przy parkowaniu
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2007, 21:33 przez beamish, łącznie zmieniany 1 raz.
- rogal
- Super użytkownik
- Posiadane auto: 6 x MINI
- Kontakt:
... ano starzy stażem miniakowcy znają wiele ciekawostek i zabawnych histori o miniakach które są już czas jakiś w naszym kraju. Jak naprzykład migracje do nowych właścicieli z jednego końca Polski na drugi i z powrotem.
pozdrawiam
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
rogal pisze:... ano starzy stażem miniakowcy znają wiele ciekawostek i zabawnych histori o miniakach które są już czas jakiś w naszym kraju. Jak naprzykład migracje do nowych właścicieli z jednego końca Polski na drugi i z powrotem.
Potwierdzam, potwierdzam
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl