Galka zmiany biegow

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

pape78

Re: Galka zmiany biegow

Post autor: pape78 »

AsiaBe pisze:lekki offtop ale do dywaników to bym się też uśmiechnęła
Asiu to zakładamy nowy temat - Dywaniki :) i tak powolutku wszyscy odświeżymy swoje miniaki ;)
Awatar użytkownika
satyr88
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R53
Kontakt:

Post autor: satyr88 »

Jak znajdziecie w polsce gumowe dywaniki do mini to chętnie kupię.. ja szukałem i nic nie znalazłem, do wyboru są u nas tylko welurowe. Za granicą na ebay itp jest mnóstwo gumowych z logami mini, cooper S itp, ale przesyłka kosztuje więcej niż to warte..

Mam na myśli dywaniki w takim stylu jak na zdjęciu
Załączniki
41oaRjPNBsLaa.jpg
41oaRjPNBsLaa.jpg (19.37 KiB) Przejrzano 715 razy
pape78

no ładne... a jak już jesteśmy przy gumowych rzeczach to może ktoś wie gdzie nabyć nakładki na pedały ?? ale nie jakieś srebrne z dziurkami tylko zwykłe...
AsiaBe
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper Clubman

Post autor: AsiaBe »

mój szwagier znalazł takie dywaniki http://rezaw-plast.pl/index.php/action_ ... 13-kpl.set
Ajo_00
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Ajo_00 »

pape78 pisze:no ładne... a jak już jesteśmy przy gumowych rzeczach to może ktoś wie gdzie nabyć nakładki na pedały ?? ale nie jakieś srebrne z dziurkami tylko zwykłe...
Jeśli chodzi ci o zwykłe nakładki takie jak w oryginalne taka zakładana guma:
http://www.ecstuning.com/Search/SiteSearch/35_21_6_765_620/ES63475/
takie coś w serwisie ok 90zł. (hamulec i sprzęgło to to samo)

Dywaniki gumowe które mam i polecam to firmy PETEX dopasowane w 100% , podejrzewam ze to jest dokładnie to samo co dostaniecie w serwisie BMW (ponieważ raz koleś sprzedawał oryg. z naklejkami na opakowani BMW, a produkt wyglądał dokładnie tak samo jak te co mam). Cena ok 100zł + wysyłka na aledrogo.

A co do tematu jak te gałki wyglądaj ma już ktoś i czy osadzenie/montaż jest taki sam ja w oryginalne czy na jakaś śrubkę kontrującą?
Ajo_00
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Ajo_00 »

Kod: Zaznacz cały

pape78 napisał/a: 
no ładne... a jak już jesteśmy przy gumowych rzeczach to może ktoś wie gdzie nabyć nakładki na pedały ?? ale nie jakieś srebrne z dziurkami tylko zwykłe... 

Jeśli chodzi ci o zwykłe nakładki takie jak w oryginalne taka zakładana guma: 
http://www.ecstuning.com/...65_620/ES63475/ 
 takie coś w serwisie ok 90zł. (hamulec i sprzęgło to to samo) 
Sorki coś musiałem być mocno przemęczony po pracy :mrgreen: bo się trochę walnąłem z ceną tej nakładki na pedały nie 90zł, a ok. 10zł
beamish
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: beamish »

Moja gałka już dotarła. Wykonana bardzo ładnie, wygodnie leży, świeci OK, ale nie jest to produkt typu plug&play. Jest dłuższa o ponad 2 cm od oryginalnej i w dolnej części ma kołnierz do mocowania mieszka. Oryginalny mieszek jest znacznie węższy na końcu niż kołnierz gałki, co uniemożliwia prosty montaż. Coś muszę przerobić, albo mieszek, albo gałkę, albo drążek do skrócenia. Zastanowię się nad tym w wolnej chwili, chyba, że ktoś z Was już to uczynił?
Awatar użytkownika
satyr88
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Kontakt:

u tego sprzedawcy można zamówić mieszek, który będzie pasował do kompletu , wtedy nic nie muszisz przerabiać :)
pape78

U mnie już też na drążku siedzi i świeci :) co do mieszka to na razie naciągnąłem z pomocą małego śrubokręta. Jak się zsunie to wymyśliłem że delikatnie rozpruje od środka i wtedy dopasuje. A co do wysokości to wydaje mi się że nawet lepiej bo jak dłuższe ramię to łatwiej biegi wchodzą a wiadomo że to bolączka naszych bolidów...😕
Awatar użytkownika
satyr88
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Kontakt:

to dopiero fajna alternatywa do dywaników gumowych :), ogólne fajne rzeczy do miniaków mają w tym sklepie :

http://www.outmotoring.com/mini-cooper/ ... smats.html
Załączniki
REN_track_mats_md.jpg
REN_track_mats_md.jpg (63.15 KiB) Przejrzano 495 razy
beamish
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: beamish »

Kupiłem dywaniki gumowe Rezaw-plast zamiast Petex-a, bo chciałem wesprzeć polskiego producenta. Tymczasem otrzymałem polski chłam, który do rocznika 2003 na pewno nie pasuje, szczególnie w okolicy pedału gazu i podpórki.
pape78

No ja zakupiłem te z patexa i są ok właśnie dla tego rocznika...
ODPOWIEDZ