Countryman S 184 KM-spalani
Countryman S 184 KM-spalani
Witam
Przepraszam jak temat wcześniej już był ale nie mogłem znaleźć bo nie bardzo się znam w oznaczeniu silników. Mam pytanie jakiego spalania mogę się spodziewać po mini Countryman w automacie z silnikiem 184 km?
Przepraszam jak temat wcześniej już był ale nie mogłem znaleźć bo nie bardzo się znam w oznaczeniu silników. Mam pytanie jakiego spalania mogę się spodziewać po mini Countryman w automacie z silnikiem 184 km?
- Twister
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper 1.0 (taki śmieszek!) 91' HIF44
Re: Countryman S 184 KM-spalani
http://www.fueleconomy.gov/feg/PowerSea ... rchtyp=ymm (w opcjach "personalize" można zmienić jednostki - standardowo są to mile/galon).
http://www.autocentrum.pl/spalanie/mini/countryman/ (tutaj niestety nie ma automatycznej skrzyni biegów, ale spalanie nie powinno sporo odbiegać (średnio wartość ta oscyluje w granicach 5-15%, czyli około 1l/100km)
http://www.autocentrum.pl/spalanie/mini/countryman/ (tutaj niestety nie ma automatycznej skrzyni biegów, ale spalanie nie powinno sporo odbiegać (średnio wartość ta oscyluje w granicach 5-15%, czyli około 1l/100km)
Ja mam akurat manuala - spalanie od nowości to około 9l/100 z tego 70% przebiegu to jazda w Warszawie. Byłem tez w dłuższej trasie, ale z boxem na dachu i tez wyszło koło 9l. Automat będzie palił ciut więcej - bo tojednak klasyczny automat który odbiera dynamikę jak i podnosi spalanie. Nie wiem czy juz masz auto czy dopiero szukasz, ale jak ja wybierałem to najpierw chciałem automat ale jazda próbna takim mnie totalnie rozczarowała - ten automat zabija całą przyjemnośc z jazdy tym gokartowym miniSUVem. Manual w kwestii radości z jazdy bije go na głowę.aquarius pisze:Witam
Bardzo dziękuje za odpowiedzi
Lukass5 mam pytanie a jeżeli chodzi o podróż autostradą 150-170 km/h to w 10l się zmieszczę?
Lukass5 mam pytanie a jeżeli chodzi o podróż autostradą 150-170 km/h to w 10l się zmieszczę?
- zimonK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56 Cooper S 13'
Zrobiłem koło 2k kilometrów R60 Cooper S w automacie i z napędem na 4 koła. Jak wsiadłem do niego po raz pierwszy, to przy pełnym baku wskazywał zasięg 333 kilometrów Później już było trochę lepiej. No ale jak zwykle, wszystko zależy od stylu jazdy. Przy dosyć dynamicznej jeździe, poniżej 12l na 100 raczej nie schodziłem.
Przy prędkości 150-170 było podobnie.
Przy prędkości 150-170 było podobnie.
Szymon
- zimonK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56 Cooper S 13'
Nie mogę wyedytować, więc piszę posta pod postem.
Dodam tylko, że około 500 kilometrów zrobiłem po Warszawie. Reszta w trasach.
Dodam tylko, że około 500 kilometrów zrobiłem po Warszawie. Reszta w trasach.
Szymon
Przy 130 z Boxem i full ładunkiem wychodziło mi około 9. Więc bez boxa ta 10 powinna być realna - ale to wszystko na podstawi doświadczeń z moim który jest z manualem.aquarius pisze:Bardzo dziękuje za odpowiedzi
Przejechałem już moim Wieśniakiem 30000.
Średnie spalanie za ten okres-12l w automacie
pali więcej niż moja 911 4s:((
Średnie spalanie za ten okres-12l w automacie
pali więcej niż moja 911 4s:((
Przejechane 111000 km - automat. Komputer pokazuje średnio 9,8 l/100 km. 90% przebiegu to Warszawa i bliskie okolice. Na autostradzie przy prędkości ~ 150 km/h spala ~ 10,2 l/100 km.