Lakier do zaprawek

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
STi77
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R56

Lakier do zaprawek

Post autor: STi77 »

Witam. Orientuje się ktoś czy można kupić w serwisie, sklepie itp. lakier do tzw. zaprawek (20...50 ml)? Potrzebuję 3 krople w kolorze Electric Blue. Prosze o info.
Mitch
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Re: Lakier do zaprawek

Post autor: Mitch »

Mieszalnie lakieru odszukaj w swojej okolicy i dorobią Ci 0.1L bazy za ok 30zł. :wink: Nr, lakieru masz na prawej podłużnicy.
Awatar użytkownika
STi77
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R56

Post autor: STi77 »

Dzięki. Myślałem, że większe ilości trzeba zamówić i tym samym większa kasa. Tak zrobię.
Awatar użytkownika
satyr88
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R53
Kontakt:

Post autor: satyr88 »

Ja na allegro kupowałem lakier do zaprawek 20ml kosztowało coś ok 9zł. Przesyłasz im kod lakieru i zrobią, ale idealnie ten sam odcień nie wyszedł. Zamawiałem 2 lakiery i oba były nieco jaśniejsze od fabrycznego. Mimo wszystko małe odpryski zatuszowałem ;)
Mitch
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Mitch »

Lakier z samego numeru bez elementu do doróbki to zawsze tzw. standart a każda firma ma swój system i na ostro trzeba mieć szczęście po prostu, żeby pasowal. Każdy lakier ma kilka podtypów. Składa się na to dokładna data produkcji itp. A dwa z wiekiem lakier minimalnie swoją barwe zmienia, trzy sam rodzaj aplikacji powoduje odpowiednie ułożenie ziarna co ma związek z pasownością koloru choć oczywiście w wypadku mikro zaprawki nie ma co przesadzać :grin: Cztery praktycznie wszystkie kolory są dobarwiane w celu dokładnej pasowności, choć można napotkać sprzedawców co powiedzą, żeby cieniować elementy przyległe i nie chcą dobarwiać, ale to inna sprawa :wink:
ODPOWIEDZ