MINI One - kilka drobiazgów lecz potrzebna pomoc.
MINI One - kilka drobiazgów lecz potrzebna pomoc.
Witam.
Na początku witam wszystkich, jestem biernym obserwatorem forum od dłuższego czasu, wiele stąd wyniosłem i za to dziękuje. Lecz tym razem przyszła pora, że nie znalazłem podobnego tematu i stąd mój post
Posiadam MINI One z 2003 roku , 1.6b. Na czym polega mój problem. Otóż :
- Prawa szyba nie podnosi się automatycznie. Lewa na dół i do góry wyjeżdża sama, antomiast prawa otwiera się automatycznie lecz zamykając trzeba trzymać przycisk, gdzie szukać usterki .?
- Mam oczywiście klucz z cent. zamkiem itp lecz nie działa. Próbowałem parować go na każdy sposób z tego forum i nic. Klucz był u elektronika, powiedział że sprawny. Gdzie dalej szukać usterki .?
Na razie to chyba tyle, w sumie to tylko te dwie rzeczy mi zostały do zrobienia
Nie długo wrzucę fotki mojego MINI
Na początku witam wszystkich, jestem biernym obserwatorem forum od dłuższego czasu, wiele stąd wyniosłem i za to dziękuje. Lecz tym razem przyszła pora, że nie znalazłem podobnego tematu i stąd mój post
Posiadam MINI One z 2003 roku , 1.6b. Na czym polega mój problem. Otóż :
- Prawa szyba nie podnosi się automatycznie. Lewa na dół i do góry wyjeżdża sama, antomiast prawa otwiera się automatycznie lecz zamykając trzeba trzymać przycisk, gdzie szukać usterki .?
- Mam oczywiście klucz z cent. zamkiem itp lecz nie działa. Próbowałem parować go na każdy sposób z tego forum i nic. Klucz był u elektronika, powiedział że sprawny. Gdzie dalej szukać usterki .?
Na razie to chyba tyle, w sumie to tylko te dwie rzeczy mi zostały do zrobienia
Nie długo wrzucę fotki mojego MINI
- zimonK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56 Cooper S 13'
Re: MINI One - kilka drobiazgów lecz potrzebna pomoc.
Wypowiem się tylko co do szyb, bo znam rozwiązanie. Ten typ po prostu tak ma W każdym R50-R53, którym jeździłem szyby tak działały. Po dziś dzień nie wiem dlaczego szyba pasażera nie podnosiła się automatycznie
Szymon
- satyr88
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53
- Kontakt:
To nie jest usterka tylko fabryczne ustawienie dla bezpieczeństwa pasażera. Każde mini ma taki system zamykania, automat od strony kierowcy i manual od strony pasażera. Taki patent jest w wielu innych markach. Dodam, że temat był już poruszany - przeszukaj dokładnie forum. Podobno da się to przeprogramować, aby szyba prawa opuszczała się też z automatu.kosa pisze:- Prawa szyba nie podnosi się automatycznie. Lewa na dół i do góry wyjeżdża sama, antomiast prawa otwiera się automatycznie lecz zamykając trzeba trzymać przycisk, gdzie szukać usterki .?
Czyli szyba pasażera tak ma .? no nie spodziewałbym się tego chyba więcej rzeczy mnie zaskoczy w tym samochodzie. Wymarzone MINI, które codzień ma inną niespodziankę
A dla offu, kontrolka nie zapiętych pasów bezpieczeństwa tylko świecić się ma przez dajmy 5 sekund od uruchomienia samochodu i gaśnie >?
A dla offu, kontrolka nie zapiętych pasów bezpieczeństwa tylko świecić się ma przez dajmy 5 sekund od uruchomienia samochodu i gaśnie >?
Dokładnie takkosa pisze: A dla offu, kontrolka nie zapiętych pasów bezpieczeństwa tylko świecić się ma przez dajmy 5 sekund od uruchomienia samochodu i gaśnie >?
- mainecoon6
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Nie, nie da się zakodować, sprawdzałem na kilku autach.satyr88 pisze:. Podobno da się to przeprogramować, aby szyba prawa opuszczała się też z automatu.
MINI R50 R52 R56 ONE-->COOPER programowa zmiana ECU na Cooper w każdym MINI One
Remap 90--> 120 KM
DIAGNOSTYKA KODOWANIE DOPOSAŻANIE NAGŁOŚNIENIE
BMW MINI NAWIGACJE POLSKIE MENU MAPY 2015 KODY FSC
http://bmw-retrofit.pl/
TEL: 533-734-913
Remap 90--> 120 KM
DIAGNOSTYKA KODOWANIE DOPOSAŻANIE NAGŁOŚNIENIE
BMW MINI NAWIGACJE POLSKIE MENU MAPY 2015 KODY FSC
http://bmw-retrofit.pl/
TEL: 533-734-913
- satyr88
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53
- Kontakt:
specem nie jestem ale kolega Ajo_00 w tym temacie pisał, że mu przeprogramowali szyby:mainecoon6 pisze:Nie, nie da się zakodować, sprawdzałem na kilku autach
http://forum.mini.org.pl/viewtopic.php? ... ht=#128112
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Na pewno się da chociażby właśnie z powodu wypuszczania aut na rynek EU czy UK. Sterownik z pewnością jest ten sam tylko inaczej zaprogramowany.
Widzę, że mimo, że studiowałem forum przed zakupem wymarzonego MINI jeszcze dużo nie wiem. dziękuje za odpowiedzi. Co do nie działającego pilota umówiłem się już z Panem, który mi zajrzy co jest grane , tak już kupiłem.
Jeszcze jedno, potrzebuje informacji gdzie mogę w rozsądnych pieniążkach nabyć gumowe osłony tłoczków do zacisków hamulcowych. ? Dwa właśnie już z powodu starości nie spełniają swojej roli --> nie chciałbym na zimę zostawić odsłoniętych tłoczków
Jeszcze jedno, potrzebuje informacji gdzie mogę w rozsądnych pieniążkach nabyć gumowe osłony tłoczków do zacisków hamulcowych. ? Dwa właśnie już z powodu starości nie spełniają swojej roli --> nie chciałbym na zimę zostawić odsłoniętych tłoczków
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
To jest tzw. zestaw naprawczy zacisku. Poszukaj na allegro albo spytaj w ASO, bo to drogie nie jest.
Mamy, InterCars http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro ... owego.html
Ale to jest cały zestaw, a mi potrzebna tylko osłona tłoczka ;/
Ale to jest cały zestaw, a mi potrzebna tylko osłona tłoczka ;/
-
- Zarząd
- Posiadane auto: Rover Mini i R60
- Kontakt:
a mi w Wieśniaku działało automatyczne zamykanie szyby pasażera do wczoraj. Teraz gdy zamykam muszę trzymać przycisk cały czas, a mimo to po zamknięciu szyba się opuszcza ok 10-15 cm. Dopiero za drugim razem jak przytrzymam przycisk to się zamyka. Nie wiem czy spróbować to naprawiać czy na razie zostawić, ale obawiam się, że może po pewnym czasie nie działać.