Konserwacja zimowa

Jak dbać o nasze auta

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
garza
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Konserwacja zimowa

Post autor: garza »

Znacie może jakąś godną polecenia firmę w okolicy Zabrza(Gliwice, Katowice etc.) która zajmuje się konserwacją lakierów, polerowaniem, odnową itp.
Awatar użytkownika
t_scarf
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Re: Konserwacja zimowa

Post autor: t_scarf »

MrCleaner na ul. św. Huberta w Katowicach --> http://mrcleaner.pl/

Świetna, fachowa obsługa - chętnie doradzą i wyjaśnią, co tylko chcesz. Na miejscu wykonują auto-detailing i mają też w pełni wyposażony sklep (dzisiaj robiłem tam kolejne zakupy :mrgreen: )

Nikogo lepszego w okolicy chyba nie znajdziesz :smile:
Awatar użytkownika
garza
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: garza »

ok, dzięki bardzo :razz:
Dam

Post autor: Dam »

Odkopuję strasznie stary temat przed 3 lat. Ale chodzi mi o konserwacje zimową a to jego tytuł. Czy macie jakiś zestaw zimowy który warto polecić każdemu użytkownikowi :?:
B!G LAM3
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: B!G LAM3 »

Dam pisze:Odkopuję strasznie stary temat przed 3 lat. Ale chodzi mi o konserwacje zimową a to jego tytuł. Czy macie jakiś zestaw zimowy który warto polecić każdemu użytkownikowi :?:
Tak, garaż :twisted:
Mielcar

Post autor: Mielcar »

Też postanowiłem zadbać o mojego miniaka przed zimą. Stwierdziłem, że zrobię to sam, nałożę wosk. Kosmetyki trochękosztowały, ale auto teraz prezentuje się ładnie i do tego jest dobrze zabezpieczone, woda zaczęła ładnie spływać po lakierze. Satysfakcja, że zrobiłem to sam, preparatów wystarczy mi jeszcze na parę woskowań.
Mitch
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Mitch »

Wszystkim użytkownikom miniaków proponuje w pierwszej kolejności konserwować profile zamknięte: drzwi, progi, klapa, błotniki tylne. Miejsca najczęsciej narażone na korozję. Wydawałoby się, że problem dotyczy głownie r50 czy r53 w koncu maja dobre 10lat już natomiast już kilka przypadków miałem w R56, gdzie pojawiały się ślady pierwszej korozji.
W mini o tyle łatwo się naciąć, że dookoła są nakładki plastikowe i po śćiągnięciu miałem już kilka niespodzianek w tym w r56. Jeżeli chodzi o środki konserwujące to jedne z najlepszych produkuje teroson lub z tańszych dinitrol, sika. Najlepiej udać się do zakładów specjalistycznych które dysponują kamerką inspekcyjną i są w stanie wszystko dokładnie sprawdzić.
igor29
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: igor29 »

Dobrze, że zima jest słaba... szkoda by było aby tak stał na mrozie ;/
ODPOWIEDZ