Niskie ciśnienie na tłokach a łańcuch rozrządu

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

barbur
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto:

Niskie ciśnienie na tłokach a łańcuch rozrządu

Post autor: barbur »

Witam, jestem posiadaczem coopera S r56, rok 2006. Jakis czas temu podczas przyspieszania usłyszałem huk z silnika i włączyła sie kontrolka check engine intryg awaryjny, po podłączeniu na komputer okazało sie ze poszła cewka, po wymianie problem dalej sie pojawia jedynie bez trybu awaryjnego. Mechanik sprawdził ciśnienie na tłokach i okazało sie ze wszędzie jest około 4 vs 9, postawiono diagnozę ze to przeskoczony łańcuch rozrzdu, komputer złe zaczytuje i daje złe dawkuje paliwo stad niskie ciśnienie i głośny strzał przy przyspieszeniu... Czy ktoś spotkał sie z podobnym problem?
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: A45 AMG

Re: Niskie ciśnienie na tłokach a łańcuch rozrządu

Post autor: bob.dsk »

barbur pisze:Witam, jestem posiadaczem coopera S r56, rok 2006. Jakis czas temu podczas przyspieszania usłyszałem huk z silnika i włączyła sie kontrolka check engine intryg awaryjny, po podłączeniu na komputer okazało sie ze poszła cewka, po wymianie problem dalej sie pojawia jedynie bez trybu awaryjnego. Mechanik sprawdził ciśnienie na tłokach i okazało sie ze wszędzie jest około 4 vs 9, postawiono diagnozę ze to przeskoczony łańcuch rozrzdu, komputer złe zaczytuje i daje złe dawkuje paliwo stad niskie ciśnienie i głośny strzał przy przyspieszeniu... Czy ktoś spotkał sie z podobnym problem?
Głośny strzał czego ? Opisz dokładniej co się dzieje.
R56 239km 342nm
barbur
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto:

Post autor: barbur »

Tak jakby nagle spalony zostal nadmiar paliwa, przy przspieszeniu jest "blokada", auto jakby nie mialo mocu, nie ciagnego i wtedy po lrzejroczeniu 3,5 tys obrorow jest huk i zapala sie chcek engine, bez wchodzenia w tryb awaryjny
maniujr
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
Kontakt:

Post autor: maniujr »

Może to wcale nie cewka była, tylko spalanie stukowe... nie pałuj go, bo przy odrobinie pecha tłok Ci się stopi...

Podjedź na Strzeszyńską do Mikołajczaka niech Ci sprawdzą.
laloom
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R56

Post autor: laloom »

barbur
co było przyczyną u Ciebie?
ODPOWIEDZ