Witam.
Zwracam się do Was z pytaniem o to czy często występują u Was odpryski lakieru na masce spowodowane kamykami. Jeśli tak, to w jaki sposób można je "naprawić" tak żeby nie wyglądało to jak "gruba" kropla zaprawki na lakierze.
Z góry dzięki
Pozdrawiam
Odpryski na masce
Moderator: flapjck1
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Odpryski na masce
jaki kolor?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
w moim przypadku niebieski
Ostatnio odprysnął mi nawet lakier na zderzaku... i jakoś nie usmiecha mi się malowanie całego elementu...
Popytaj w okolicy, bo są spece, którzy robią zaprawki na odpryski... ogólnie to jest jakieś matowienie, malowanie, matowienie, malowanie, polerowanie i wygląda całkiem nieźle... ale to trzeba mieć wprawę, bo innaczej to rzeczywiście wychodzi biedronka.
Ostatnio odprysnął mi nawet lakier na zderzaku... i jakoś nie usmiecha mi się malowanie całego elementu...
Popytaj w okolicy, bo są spece, którzy robią zaprawki na odpryski... ogólnie to jest jakieś matowienie, malowanie, matowienie, malowanie, polerowanie i wygląda całkiem nieźle... ale to trzeba mieć wprawę, bo innaczej to rzeczywiście wychodzi biedronka.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Ja mam cala maskę i zderzak w odpryskach, z reguły są małe ale jeden wielkości paznokcia mnie strasznie irytuje i bede musiał coś z nim zrobić ale malowanko tez mi się nie uśmiecha.. Na razie spróbuję jakiś touch up bezbarwny gdzieś z boku i zobaczę czy da się spolerować jakoś ładnie.. może na weekendzie się uda to wkleję fotki.
-
- Zarząd
- Posiadane auto: Rover Mini i R60
- Kontakt:
też mam już kilka odprysków na masce i zderzaku które mnie denerwują. Zastanawiam się czy nie zainwestować w oklejenie przodu przeźroczystą folią, ale ceny wahają się w granicach 500-1000 zł w zależności od firmy, rodzaju foli i tego czy oklejamy zderzak i całą czy 1/3 maski.
Ja również mam odpryski i niestety na naszych drogach nie da się tego uniknąć. Niestety żeby to miało ręce i nogi to bez malowania całego elementu się nie obejdzie...
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Czasem zależy od tego kto sie za to weźmie