Bluetooth

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

bemowo

Bluetooth

Post autor: bemowo »

Witam

Jestem posiadaczem Coopera D z 2008 i mam radio boost cd i na nim jest klawisz ze słuchawką telefonu, na kierownicy mam klawisze do obsługi telefonu ale mam wrażenie że radio nie posiada modułu bluetooth.
Czytałem gdzieś wcześniej że taki stan nazywany jest bluetooth ready, ale nigdzie nie mogę się doczytać co muszę dokupić i czy w ogóle jest możliwość dołożenia BT to tego radia żeby obsługiwał mi klawisze w radiu i na kierownicy.
Nie szukam innego rozwiązania np zestawu nokii czy innych z osobnymi przyciskami. Chcę coś co obsłuży mi to co mam.

Znalazłem stronę:
http://www.newministuff.com/new/shop.ph ... cts&cat=36
ale nie rozumiem czy to jest to co chce czy to są dodatkowe urządzenia.
m@rtini
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R55

Re: Bluetooth

Post autor: m@rtini »

bemowo pisze:Witam

Jestem posiadaczem Coopera D z 2008 i mam radio boost cd i na nim jest klawisz ze słuchawką telefonu, na kierownicy mam klawisze do obsługi telefonu ale mam wrażenie że radio nie posiada modułu bluetooth.
Czytałem gdzieś wcześniej że taki stan nazywany jest bluetooth ready, ale nigdzie nie mogę się doczytać co muszę dokupić i czy w ogóle jest możliwość dołożenia BT to tego radia żeby obsługiwał mi klawisze w radiu i na kierownicy.
Nie szukam innego rozwiązania np zestawu nokii czy innych z osobnymi przyciskami. Chcę coś co obsłuży mi to co mam.

Znalazłem stronę:
http://www.newministuff.com/new/shop.ph ... cts&cat=36
ale nie rozumiem czy to jest to co chce czy to są dodatkowe urządzenia.

Mam podobną sytuację. W ASO powiedzieli, że nie ma opcji aby BT dołożyć, tzn. oni tego nie robią.

W BWM Navi Garage powidzeli 1700 zł. Dla mnie cena jest zaporowa.
Wg. nich dodają oryginalny moduł BT, łączą wszystko i działa (podobno - ja chciałbym zobaczyć efekt końcowy).

Czy ktoś na tym forum dokładał moduł BT do sowjego MINI????
lukass5
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: lukass5 »

Podbijam, bo tez bym dołożył ten BT do swojego.
max77max
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

mini

Post autor: max77max »

Hm ? też ma na kierownicy sluchawke i za bardzo nie wiem jak z tego skorzystać może ktoś mi doradzic ? Mini 2006 rok pozdrawiam
wtokar
Nowy
Nowy
Posiadane auto: MINI COOPER R 56

Post autor: wtokar »

Jeśli chodzi o model z 2008 roku to mogę doradzić ponieważ posiadam mini coopera z 2010 roku. trzeba sparować telefon z radiem. Na wyświetlaczu radia muszą być dwie litery BT. jeżeli jest włączony trzeba nacisnąć przycisk w radiu SEARCH w tym czasie w telefonie musi być oczywiście włączony Bluetooth. gdy urządzenia się odnajdą należy w radiu wpisać kod np 1111 i potwierdzić go w telefonie.Jeżeli bedą jakieś problemy zapraszam na priva mam instrukcję
BoYan
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper R56
Kontakt:

Post autor: BoYan »

wtokar pisze:Jeśli chodzi o model z 2008 roku to mogę doradzić ponieważ posiadam mini coopera z 2010 roku. trzeba sparować telefon z radiem. Na wyświetlaczu radia muszą być dwie litery BT. jeżeli jest włączony trzeba nacisnąć przycisk w radiu SEARCH w tym czasie w telefonie musi być oczywiście włączony Bluetooth. gdy urządzenia się odnajdą należy w radiu wpisać kod np 1111 i potwierdzić go w telefonie.Jeżeli bedą jakieś problemy zapraszam na priva mam instrukcję
mam radio boost cd i nie mam na wyswietlaczu BT. jak uruchomic w tym radiu moduł BT?
wtokar
Nowy
Nowy
Posiadane auto: MINI COOPER R 56

Post autor: wtokar »

tu masz link do instrukcji może Ci pomoże
http://bmwoutlet.pl/bmwpremium/instrukc ... cabrio.pdf
od strony 104
BoYan
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper R56
Kontakt:

Post autor: BoYan »

ok ale po wcisnieciu menu nie mam opcji "tel"
radio bylo zamieniane zamiast seri wave. czy musze przy pomocy komputera diagnostycznego uruchomic BT?
adrianknk
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: adrianknk »

W styczniu mam zamiar założyć do swojego Bluetooth i USB. Drogo wychodzi ale chcę żeby było oryginalnie i bez żadnych dodatkowych wewnętrznych urządzeń. Gdy tylko to zrobię, podzielę się informacjami.
Awatar użytkownika
heiker
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini R60

Post autor: heiker »

A ja założyłęm Bluetooth u siebie. Niestety konieczna jest wymiana całego radia na wersję z wbudowanym BT. Ponieważ wymieniałem z Mini CD na Mini Boost CD, to konieczna była też wymiana prędkościomierza. W komplecie za Radio Boost CD z BT i USB + prędkościomierz zapłaciłem 600 zł. Instalacja nie była skomplikowana. Ja miałem radio już zakodowane do BT, USB, Voice Controll i PDC, więc nic nie musiałem kodować dodatkowo. Jednakże chciałem zmianić wpisany do radia VIN na mój, w czym pomogli mi koledzy z BMW Navi Garage. Niestety do tej operacji kabel DCAN nie wystarcza i potrzebny jest pełny interfejs BMW.

Aha, do pełni szczęścia trzeba musisz prawdopodobnie dołożyć jeszcze mikrofon i okablowanie do mikrofonu. Z używanym mikrofonem może być ciężko, oryginalny kosztuje niemal 200zł.

Bardziej szczególowy opis mojej historii znajdziesz po angielsku tutaj http://www.northamericanmotoring.com/fo ... grade.html
Awatar użytkownika
rogal
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: 6 x MINI
Kontakt:

Post autor: rogal »

ok to tak pokrótce. to jakie telefony są kompatybilne z tym w samochodzie ?
Mam radio z BT wciskam szukaj, pojawia mi się nr mego auta i d... . Nokia C6 nie kontaktuje.
pozdrawiam
Rogal

tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

eeeeeee rogalotti, zdradziles klasyka?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
rogal
Super użytkownik
Super użytkownik
Kontakt:

Post autor: rogal »

nie , nadal 4 stoją za stodołą:) a czymś trzeba jeździć , więc się szarpłem :)
pozdrawiam
Rogal

tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Awatar użytkownika
BeMoL
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: MINI Cooper S Cabrio

Post autor: BeMoL »

rogal pisze:ok to tak pokrótce. to jakie telefony są kompatybilne z tym w samochodzie ?
Mam radio z BT wciskam szukaj, pojawia mi się nr mego auta i d... . Nokia C6 nie kontaktuje.
Nie powinno mieć wpływu
Androidowe telefony działają
iPhone rownież

Masz tam duża navi?

Gliwacz używa służbowo Nokii powinien Ci pomoc

Przy okazji gratuluje nabytku - szacun :D
Awatar użytkownika
rogal
Super użytkownik
Super użytkownik
Kontakt: