Kto to jest TROLL

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi

Kto to jest TROLL

Post autor: Beny »

nadwrażliwość witka - ulvera skłoniła mnie do napisania kliku zdań:

kilka tygodni temu padło na forum sformułowanie Troll, uzyte zostało w kontekście niekomentowania postów świeżo zalogowanego użytkownika, zalogowanego prawdopodobnie tylko po to żeby podocinać ludziom (engel.49),
ja pozwoliłem sobie, w zupełnie swobodnej, zartobliwej konwencji określić mianem Trolla kogoś, kto loguje się pod nowym nickiem i smaruje na kogoś (widmo), choć bardzo prawdopodone jest że ta osoba figuruje na forum pod zupełnie innym nickiem,

ja jak mam coś komuś napisac to pisze pod swoim nickiem i nie uzywam do tego pojedynczego logowania,

pozdrawiam i zyczę dystnasu i poczucia humoru w stosunku do tego co czytacie na forum
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Gość

Re: Kto to jest TROLL

Post autor: Gość »

Troll - zwykle wielkie, tępe, brutalne stworzenie fantastyczne unikające słońca (często zmienia się pod jego działaniem w kamień).

Uważam, że każdy, bez wyjatku powinien się zastanowć zanim napisze coś na forum, a już szczególnie wtedy gdy w jego poscie występuje cudzy nick lub posługuje się obraźliwymi określeniami.

Pozdrawaim,
Kinga

ps. przykład powinien płynąć "z góry"
Załączniki
200px-Troll.jpg
200px-Troll.jpg (11.57 KiB) Przejrzano 286 razy
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi

Post autor: Beny »

Witek, ja nic do nikogo nie mam, bo taki mam charakter,
a sformułowania troll po raz pierwszy użył ... wiesz kto i to ta sytuację opisałem w poście powyżej,
ale w przeciwienstwie do ciebie nie musze opowiadać publicznie kto to kobieciarz itp.
logowanie się jako kobieciarz to też "trollowanie" ale na tym własnie polega cała zabawa,
forum to nie jest nasza praca gdzie czesto jestesmy poważni i gdzie zarabiamy pieniażki,
na forum mozemy sobie pewne sytuacje komentować, a kobieciarz to mój kolega i raczej nie mam mi za złe że jego zachowanie podeszło po "trollowanie", przeciez trollowanie nikogo nie zabija, a może nawet wzmacnia :mrgreen:

nadal i niezmiennie życze wszystkim poczucia humoru podczas przegladania forum, bo czasami czytamy posty (ja też) ze zrozumieniem takim na jakie mamy ochote i przez to nie zawsze jestesmy w stanie zrozumieć intencje i ton głosu (to niemożliwe) autora,

Witek nie pękaj, czytaj uważnie posty w tematach :mrgreen: i wyciągaj wnioski, :lol: dawaj ostrzezenia itp. :D itd.
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Niejeden z nas

Post autor: Niejeden z nas »

Chcę poprzeć Witka. Też czasem nie rozumię chumoru piszącego.

...Nie dotyczy to Ciebie Benedykcie :wink:
Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
Kontakt:

Post autor: minimaniak »

Niejeden z nas pisze:Chcę poprzeć Witka. Też czasem nie rozumię chumoru piszącego.

Popieram z tą różnicą - PISZ?CYCH
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
mirabellka

Post autor: mirabellka »

hmmm, TROLL- SKLEP Z ODZIE?A DAMSK?,:):):)
ODPOWIEDZ