Jak nadać tanio spory przelew do Holandii
Moderator: flapjck1
Jak nadać tanio spory przelew do Holandii
Chodzi tutaj o zakup samochodu. Mam do przelania 30 tys. złotych.
W jaki sposób można to zrobić niedrogo oraz szybko ?
Małe kwoty do tej pory wysyłałam za pomocą pay pal ale 30 tys. tak nie przeleję ponieważ prowizja by mnie zjadła
W jaki sposób można to zrobić niedrogo oraz szybko ?
Małe kwoty do tej pory wysyłałam za pomocą pay pal ale 30 tys. tak nie przeleję ponieważ prowizja by mnie zjadła
Re: Jak nadać tanio spory przelew do Holandii
Ej, 30 k zł to sporo pieniędzy? A jesteś pewna, że nie jest to żaden przekręt czy fake? Od czasu do czasu słyszy się, że ludzie robieni są w wała - niby korzystna oferta a później szukaj wiatru w polu...
Załóż sobie subkonto walutowe, kup euro, wpłać do banku (trzeba pamiętać, że banknoty muszą być idealne - żadnych urwanych rogów, mazańców, itd.), zrób przelew, zapłać prowizję ok. 60 PLN. Pozdr.!
Nie nie, przelewam dla znajomego tak więc nie ma stracha Sprawdzony człowiek. Właśnie nie za bardzo chce mi się zakładać konta walutowego ponieważ chodzi wyłącznie o 1 przelew i jak sam rozumiesz potem nie będzie mi do niczego potrzebne. Nie za bardzo chce mi się bawić potem z zamykaniem.
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
normalnym przelewem, sprawdź w tabeli opłat i prowizji, ale zdaje mi się, że większość banków kasuje 20-30zł w tej chwili, niezależnie od kwoty przelewu.
sami przeliczą na euro i w takiej walucie zostanie zaksięgowany przelew na koncie w Holandii
sami przeliczą na euro i w takiej walucie zostanie zaksięgowany przelew na koncie w Holandii
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Jeżeli chodzi o easysend o którym Ci wcześniej wspominałem to tam przelewy powyżej 5 tys zł są darmowe. Kursy mają też urynkowione (czytaj prawie takie jak w kantorach). Ewentualnie jeżeli Ci nie będą odpowiadały, to można trochę ponegocjować (ale zadzwonić będziesz musiał do nich.
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Przelew SEPA kosztuje chyba 5 zł bez względu na kwotę. Jedyna wtopa to kurs wymiany bankowy... musiała byś sprawdzić ile to wyniesie. Sprawdź u siebie w banku, bo to naprawdę nie są duże kwoty jak robisz w ramach Unii Europejskiej. Uważaj tylko aby nie zrobić przelewu SWIFT, bo wtedy zapłacisz spore pieniądze.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
na pewno w pekao sa sepa nie kosztuje tak malo,ja placilem okolo 60 pln z tego co pamietam, kurs wymiany tez slaby mialem
a moze swift???? sam juz nie wiem
a moze swift???? sam juz nie wiem
Ostatnio zmieniony 21 gru 2014, 20:48 przez flapjck1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
w mBanku SEPA - 5 zł
SWIFT jest an cały świat i cena zależy od opłat, które banki sobie naliczą... czyli nie wiadomo ile.
W mBanku jest 0,25% kwoty przelewu, min. 20,00 zł, max. 200,00 zł
SEPA jest chyba jakoś prawnie ograniczona... ale mogę się mylić.
SWIFT jest an cały świat i cena zależy od opłat, które banki sobie naliczą... czyli nie wiadomo ile.
W mBanku jest 0,25% kwoty przelewu, min. 20,00 zł, max. 200,00 zł
SEPA jest chyba jakoś prawnie ograniczona... ale mogę się mylić.
Ostatnio zmieniony 21 gru 2014, 20:54 przez Psztymucel, łącznie zmieniany 1 raz.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Nie zdarzyło mi się do tej pory zapłacić za przelew SEPA innej stawki niż 5 PLN.
Więcej info tutaj http://www.sepapolska.pl/
Więcej info tutaj http://www.sepapolska.pl/
W koncu założyłam konto w easysend. Obecnie czekam jedynie na potwierdzenie administracji i w tej sposób wyślę.
Ogólnie dzięki wszystkim za pomoc !
Ogólnie dzięki wszystkim za pomoc !