mini 90r zaku odbudow swap na 1,6 vtec
Moderator: flapjck1
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: mini 90r zaku odbudow swap na 1,6 vtec
a tak jest u mnie
- Załączniki
-
- szachmat.jpg (106.14 KiB) Przejrzano 827 razy
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
nieprawda, nie jest bo tego auta nikt nie widział od stu latflapjck1 pisze:a tak jest u mnie
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Trzeba wyznaczyc srodek dachu , potem margines do okola od rynny(najlepiej wykleic papierowa tasma). Jak masz pole srodkowe to trzeba pomierzyc i na marginesie zaznaczyc poczatki lini wyznaczajace kwadraty. Kup w sklepie lakierniczym tasme do wyznaczania wzorow(taka cieniutka ,mocna i gietka). nia laczysz wyznaczone poczatki wzoru, powstaje ci szachownica.Tasme zostawiasz i na niej zaklejasz kwadraty ktore zostaja jako kolor dachu a zostawiasz do pomalowania te na czerwono. Oczywiscie wczesniej dach matujesz pod baze. malujesz baza kwadraty , jak najcieniej ,tylko do pokrycia. zdejmujesz wyklejane maskowanie i calocs dachu przykrywasz klarem (grubo) nawet 3 warstwy. Jak wyschnie szlifujesz calosc na gladko i kladziesz kolejne 2 warstwy klaru. Jak wylakierujesz na lustro to zostawiasz . jak nie jestes zadowolony z faktury szlifujesz i polerujesz. Aaaaa ... tamietam ,ze jak wyznaczalem linie to sznureszkiem (na koncach z tasma przylepna), potem jak juz bylem zadowolony z wielkosci i rownosci wzoru zaznaczylem na marginesie miejsca lini. To tak na szybko.
a Cartera z schotgunem nie chcesz ... ?
a Cartera z schotgunem nie chcesz ... ?
Ostatnio zmieniony 21 gru 2014, 18:43 przez Gibki Staruszek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Gibki Staruszek
- Maniak
ja już nie mam kwadratów i nie pamiętam wymiaru ... jak wykleisz margines to będzie prosta matematyka podzielić pole dachu na kwadraty ... jak coś nie będzie się zgadzać idealnie to zawsze można zmniejszyć czy zwiększyć margines o 1-2 cm. zlecasz to komuś czy sam chcesz robić ?
Ostatnio zmieniony 22 gru 2014, 10:58 przez Gibki Staruszek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gibki Staruszek
- Maniak
To przemyśl sobie na spokojnie i powodzenia ... mam nadzieje,że wyjdzie dobrze .
Ps. po głowie chodzi mi jeszcze taka myśl ... masz fotele czerwone , kup czerwoną "szkocką kratę" , w studiu reklamy zeskanują ten wzór i wydrukują nalepe na dach , z kupionego wcześniej materiału robisz elementy wnętrza. Tylko nie obszywasz i tyle ale zatapiasz w żywicy , gładzisz i lakierujesz na lustro (deska i boczne listwy) . Z czarnym autem moze to fajnie wyglądać.
Ps. po głowie chodzi mi jeszcze taka myśl ... masz fotele czerwone , kup czerwoną "szkocką kratę" , w studiu reklamy zeskanują ten wzór i wydrukują nalepe na dach , z kupionego wcześniej materiału robisz elementy wnętrza. Tylko nie obszywasz i tyle ale zatapiasz w żywicy , gładzisz i lakierujesz na lustro (deska i boczne listwy) . Z czarnym autem moze to fajnie wyglądać.
- Załączniki
-
- plaid3.jpeg (12.33 KiB) Przejrzano 632 razy
-
- Plaid.jpg (43.34 KiB) Przejrzano 632 razy
o takim też myśle
- Załączniki
-
- images.jpg (12.46 KiB) Przejrzano 506 razy
- Gibki Staruszek
- Maniak
Trochę oklepane jak dla mnie ... ale ja mam spaczony gust Fajne kolory , lepiej będzie pasowało do czarnego auta niż oryginalne barwy.
dach
kolory fajne . na razie jeszcze nie wiem co wrzucę na dach szukam cały czas . i raczej nie chce naklejki bo różne widziałem i położenie jej jak z bliska oglądałem zero szału no i jeszcze bedzie pracowała na słońcu.
teraz zaprząta mi głowę dołożenie klimy, z czego wziąć graty ?
teraz zaprząta mi głowę dołożenie klimy, z czego wziąć graty ?
Okna w mini są bardzo wydajne, nie trzeba klimy
klimA
Ale jak by była to było by fajnie. popatrzyłem dzisiaj pod maskę skraplacz od bmw e30 by się zmieścił przed chłodnice zabawa tylko z kompresorem.
odbiegając od tematu moze wiecie gdzie dostać halogeny na przód
odbiegając od tematu moze wiecie gdzie dostać halogeny na przód
- Gibki Staruszek
- Maniak
zamiast dłubać klime to wywal dziure w dachu i wsadź rolldach
cabrio już mam i raczej dachu nie będe cioł, najbardziej zależy mi żeby śmigał ciekawie wyglądał